صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تراشه‌ای که می‌تواند درون مغز انسان موسیقی پخش کند

  • کد خبر: ۳۵۵۱۶
  • ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۲
شرکت «نورالینک» به‌تازگی اعلام کرده در پی ساخت تراشه‌ای است که بتواند موسیقی را درون مغز انسان پخش کند. این فناوری بر بهبود زندگی افراد مبتلا به بیماری‌های مغزی و اختلالاتی مانند آلزایمر و پارکینسون متمرکز خواهد بود.
به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که شرکت «نورالینک» (Neuralink) به عنوان یک شرکت نوروتکنولوژی تحت هدایت «ایلان ماسک» که به دنبال محقق کردن «ترابشریت» است، عملکرد خود را تاکنون پنهان نگه داشته است، اکنون به نظر می‌رسد که ماسک نمی‌تواند جلوی وسوسه خود را برای اعلام برخی مقاصد این شرکت بگیرد و به تازگی از تلاش این شرکت برای ساخت تراشه‌ای که می‌تواند موسیقی را درون مغز پخش کند، پرده برداشته است.
 


داستان از این قرار است که «آستین هوارد» یک دانشمند رایانه در توییتر از «ایلان ماسک» پرسید: اگر ما نورالینک را ایمپلنت کنیم، آیا می‌توانیم به طور مستقیم از تراشه‌ها به موسیقی گوش کنیم؟ این ویژگی فوق العاده‌ای خواهد بود.

ماسک نیز پاسخ وی را با یک بله قاطع داد.

قرار است ایلان ماسک در ماه بعد جزئیات بیشتری را از تلاش‌های این شرکت فاش کند و به نظر می‌رسد از حالا به آرامی شروع به رونمایی از جزئیات کوچک کرده است.

ماسک پیش از این گفته بود که تراشه نورالینک می‌تواند به کنترل سطح هورمون در بدن کمک کرده و از آن‌ها به نفع ما استفاده کند و توانایی‌ها و استدلال‌های ما را پیشرفت دهد و سبب کاهش اضطراب و ... شود.

این فناوری بر بهبود زندگی افراد مبتلا به بیماری‌های مغزی و اختلالاتی مانند آلزایمر و پارکینسون متمرکز خواهد بود. هر چند هدف نهایی آن تحقق «فرابشریت» (transhumanist) است و این شرکت قصد دارد عملکرد ادراکی بشر را از طریق ادغام با ماشین آلات بهبود بخشد.

ترابشریت (فرا بشریت) جنبشی فکری و فرهنگی است که می‌گوید با پیشرفت فناوری و افزایش در دسترس بودن آن می‌توان به جلوگیری از افزایش سن پرداخت یا به توانمندسازی انسان‌ها به لحاظ توانایی‌های فیزیکی، ذهنی یا روان‌شناختی دست زد. این مکتب فکری چنین تغییر‌های بنیادی در وضعیت انسان‌ها را ممکن می‌بیند و آن را هم ضروری و هم خوشایند می‌داند.

متفکران ترابشریت، درباره مزیت‌ها یا خطر‌های بالقوه فناوری‌های نوپدیدی که می‌توانند به محدودیت‌های بنیادین انسان پایان دهند، مطالعه می‌کنند و همچنین درباره مسئله‌های اخلاقی که در گسترش دادن یا استفاده از این فناوری‌ها پیش می‌آید، بحث می‌کنند. آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند که انسان‌ها در نهایت می‌توانند خودشان را به موجود‌هایی تبدیل کنند که آنچنان نسبت به انسان‌های فعلی ارتقاء یافته‌اند که بتوان آن‌ها را پساانسان نامید.

به گفته ایلان ماسک، ایمپلنت و تعبیه این تراشه تا حدودی شبیه به جراحی لازک چشم خواهد بود. این عمل توسط یک ربات جراح مغز و اعصاب انجام خواهد شد و هر رشته را می‌تواند به طور جداگانه با دقت میکرونی به منظور جلوگیری از بروز انقباض عروق و هدف قرار دادن نواحی خاص مغز در مغز قرار دهد.

این اولین تلاش برای دور زدن دستگاه شنوایی و تحریک آن از درون مغز است. آزمایشات حیوانی «نورالینک» قبلاً انجام شده است و آزمایش‌های انسانی آن نیز امسال انجام خواهد شد.

این شرکت اعلام کرد که اطلاعات بیشتری را در این مورد در تاریخ ۲۸ اوت به اشتراک خواهد گذاشت.

منبع: ایسنا
برچسب ها: مغز فناوری موسیقی
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.