پاسخ معاون وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ (۳ دی ۱۴۰۳) بیشترین سرچ گوگل در ایران از ابتدای امسال چه بود؟ واتساپ از ۱۲ دی ۱۴۰۳ پشتیبانی از کدام گوشی‌های اندروید و آیفون را متوقف می‌کند؟ تلگرام بالاخره به سود رسید | پاول دوروف در سال ۲۰۲۴ چقدر درآمد داشته است؟ ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند
سرخط خبرها

درمان بیماری‌های عصبی با ایمپلنت‌های باتری دار

  • کد خبر: ۲۹۷۱۰
  • ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۲
درمان بیماری‌های عصبی با ایمپلنت‌های باتری دار
محققان برای درمان بیماری‌های عصبی ایمپلنتی ابداع کرده اند که به طور بی سیم و با انرژی میدان مغناطیسی شارژ می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، پزشکان برای درمان برخی بیماری‌های عصبی ایمپلنت‌های باتری دار به کار می‌برند که بخش‌هایی از مغز را تحریک می‌کند. درهمین راستا محققان یک ایمپلنت ابداع کرده اند که انرژی آن به طور خارجی با میدان‌های مغناطیسی تامین می‌شود.

به طور معمول برای درمان بیماری‌هایی مانند سرع یا پارکینسون الکترود‌های تحریک کننده عصب به وسیله جراحی در مغز نصب می‌شوند. این الکترود‌ها با سیم به یک دستگاه شبیه ضربان ساز دارای باتری متصل هستند که زیر پوست نقطه‌ای از بدن قرار می‌گیرد. هرچند باتری این دستگاه قابل شارژ است، اما به تدریج فرسوده می‌شود و باید با عمل جراحی آن را جایگزین کرد.

اکنون محققان روشی ابداع کرده اند که به طور بی سیم ایمپلنت‌های مغزی را در صورت نیاز شارژ می‌کند. در این پژوهش هرچند برای تامین انرژی منابعی مانند امواج اولتراساوند، رادیو و نور پیشنهاد شد، اما محققان دانشگاه رایس درتگزاس متوجه شدند این منابع انرژی با بافت‌های زیستی تداخل دارند یا میزان خطرناکی گرما تولید می‌کنند.

در همین راستا آن‌ها یک محرک عصبی ابداع کردند که با مغناطیس شارژ می‌شود. این محرک شبیه یک ورقه نازک مربع شکل و به اندازه یک دانه برنج و ۲ لایه است.

لایه اول فویلی از جنس آهن، بورون، سیلیکون و کربن با خاصیت مغناطوکشسانی است. این خاصیت در حقیقت تغییر ابعاد در هنگام قرار گرفتن در میدان مغناطیسی است.

هنگامیکه این لایه در مجاورت یک میدان مغناطیسی قرار می‌گیرد، در سطح مولکولی ارتعاشاتی در آن به وجود می‌آید. لایه دوم یک کریستال پیزوالکتریک است که ارتعاشات لایه اول را به ولتاژ الکتریکی تبدیل می‌کند.

در مرحله بعد مداری یکپارچه این ولتاژ را ماژول بندی می‌کند و به عبارتی دیگر فرکانس آن را به حدی می‌کاهد که اعصاب نسبت به آن واکنش نشان دهند.

در آزمایش ها، این ایمپلنت‌ها زیر پوست سر موش‌ها نصب و به الکترودی متصل شد که به مرکز پاداش در مغز حیوان متصل بود. موش‌ها می‌توانستند به راحتی حرکت کنند و تمایل داشتند در مناطقی بمانند که میدان مغناطیسی دستگاه را فعال می‌کرد.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد با استفاده از مواد مغناطوالکتریک می‌توان دستگاه‌ها بی سیم مختلفی تولید کرد.
پژوهش مذکور در ژورنال Neuron منتشر شده است.

منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->