صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

پیش‌بینی بورس شنبه ۵ مهر ۱۴۰۴

  • کد خبر: ۳۶۱۲۶۹
  • ۰۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۴
با صعود دوباره دلار و نبود نشانه‌ای از لغو بازگشت تحریم‌ها، روند بورس شنبه نیز نزولی پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بورس تهران در هفته پایانی شهریور منتهی به دو روز ابتدایی مهرماه، زیر سایه سنگین سیاست و تحولات بین‌المللی قرار گرفت. تصویب نشدن قطعنامه‌ای که می‌توانست مانع بازگشت تحریم‌های سازمان ملل شود، ضربه بزرگی به بازار زد و سرمایه‌گذاران را وارد فاز احتیاطی کرد. شاخص کل بورس با فشار عرضه سنگین، در همان ابتدای هفته روند نزولی گرفت و همزمان، دلار شتاب بیشتری به سمت صعود پیدا کرد.

هرچند ورود عباس عراقچی، وزیر خارجه به نیویورک برای حضور در نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل به‌طور موقت از شدت عرضه‌ها کاست، اما این توقف دوام چندانی نداشت و در پایان هفته بار دیگر دلار اوج گرفت و بورس در مدار منفی تثبیت شد.

در نهایت شاخص کل با افت هفتگی ۲.۷ درصدی تا محدوده دو میلیون و ۵۲۴ هزار واحد عقب نشست و شاخص هم‌وزن نیز در طول هفته ۲.۷۲ درصد کاهش یافت تا نشان دهد فضای بی‌اعتمادی بر معاملات سایه انداخته است.

بازار سهام در آغاز هفته جدید همچنان درگیر فضای پرابهام سیاسی است. اخبار ضدونقیض از بازگشت تحریم‌ها و تهدید‌های مقامات ایرانی درباره تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، فضای شکننده معاملات را تشدید کرده است. عباس عراقچی تاکید کرده در صورت بازگشت تحریم‌های لغوشده، همکاری ایران با آژانس پایان‌یافته تلقی خواهد شد و علی لاریجانی نیز هشدار داده در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه، روابط ایران با آژانس به حالت تعلیق درمی‌آید.

در همین حال، تتر و دلار وارد روند صعودی شده‌اند و چشم‌اندازی از لغو بازگشت تحریم‌ها در کوتاه‌مدت به چشم نمی‌خورد. این تحولات به معنای تشدید ریسک‌های سیاسی و تقویت انتظارات تورمی است؛ عواملی که مانع از شکل‌گیری تقاضای جدی در بازار سهام خواهند شد.

بر این اساس، پیش‌بینی می‌شود بورس شنبه نیز با برتری عرضه‌کنندگان و فضای منفی در اغلب نماد‌ها آغاز شود. تداوم این روند به‌طور جدی به خروجی مذاکرات سیاسی وابسته خواهد بود.

منبع: تجارت نیوز

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.