صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

متکی: مکانیسم ماشه، غیرقانونی، خصمانه و غیرحقوقی است

  • کد خبر: ۳۶۲۷۲۸
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۱
نماینده تهران و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فعال‌سازی مکانیسم ماشه، اقدامی غیرقانونی، غیرانسانی، غیرحقوقی و خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران است، گفت: ما باید اقدامات متقابل و قاطع در مقابله با این موضوع انجام دهیم.

به گزارش شهرآرانیوز، منوچهر متکی گفت: کشورهای عضو برجام، نه تنها به تعهدات خود عمل نکردند، بلکه بیشترین کارشکنی‌ها را نیز در مسیر اجرای این توافق انجام دادند. پس از خروج آمریکا از برجام، قرار بود کشورهای اروپایی در قالبی جدید، همکاری‌های اقتصادی با ایران را ادامه دهند، اما این وعده نیز هرگز عملی نشد.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: بنا بود در تاریخ ۲۶ مهرماه، با گذشت ۱۰ سال از توافق برجام، ایران باید به وضعیت عادی بازمی‌گشت. اما اروپایی‌ها تنها ۲۰ روز پیش از این موعد، اقدام به فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» کردند.

هدف اصلی اروپایی‌ها این بود که ما در سیبل اتهامی بمانیم

متکی ادامه داد: این نشان می‌دهد که اروپایی‌ها از ابتدا قصدی برای حل مسئله نداشتند، هدف اصلی آن‌ها این بود که ما در سیبل اتهامی بمانیم و مساله ایجاد کنند و بگویند ایران موجب تهدید صلح و امنیت بین‌المللی است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اتهام اصلیشان این بود که ایران در پی ساخت سلاح هسته‌ای است. ۲۲ سال است که از ایران بازرسی می‌کنند هیچ کشوری اندازه ایران بازرسی نشده است و نتوانسته‌اند اثبات کنند ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای رفته است، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بارها تأیید کرده که هیچ نشانی از این که ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای است، وجود ندارد.

متکی ادامه داد: مشخص است که هدف آن‌ها نه مذاکره، نه گفت‌وگو و نه رفع نگرانی‌ها بوده، بلکه صرفاً به دنبال متهم نگه داشتن ایران در عرصه بین‌المللی بوده‌اند. اقدام اخیر آن‌ها در فعال‌سازی مکانیسم ماشه نیز به دلایل فوق، اقدامی غیرقانونی، غیرانسانی، غیرحقوقی و خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است.

وی خاطر نشان کرد: دو عضو دائم شورای امنیت یعنی چین و روسیه نیز این اقدام را خلاف قوانین و ضوابط بین‌المللی دانسته‌اند. بنابراین، هرگونه تصمیم جدید در این زمینه باید با مصوبه شورای امنیت همراه باشد این موضوع را به شورای امنیت ببرید ببینید به راحتی گذشته می توانید مصوبه بگیرید.

باید اقدامات متقابل و قاطع در مقابله با فعال‌سازی مکانیسم ماشه انجام دهیم

متکی با تاکید بر این که در برابر این اقدامات، ایران نیز باید اقدامات متقابل و قاطع انجام دهد اظهار داشت: باید توافق قاهره با آژانس ابطال شود، همچنین همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس باید به صفر برسد و باید اعلام کنیم مذاکره با آمریکا را بنا بر فرمایشات رهبری در اول مهرماه، نخواهیم داشت.

وی افزود: اقدام دیگر ما باید این باشد که با اروپایی‌ها درباره موضوع هسته‌ای مذاکره نکنیم مگر این که حق غنی‌سازی ایران را به رسمیت بشناسند و دوم این که در مذاکره بحثی درباره برنامه موشکی و دفاعی ایران نداشته باشند، در چنین شرایطی، ممکن است مسئولان تصمیم بگیرند که مذاکره کنند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.