صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ارائه خدمات چشم‌پزشکی و عینک رایگان به سالمندان خراسان رضوی| ۸۰ درصد موارد نابینایی، قابلیت پیشگیری دارند

  • کد خبر: ۳۶۵۸۴۶
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۷
رئیس انجمن اپتومتری خراسان رضوی گفت: در قالب اجرای این طرح ذیل خدمات محله‌محور سازمان بهزیستی، بیماران و مبتلایان شناسایی شده و به مطب‌های سطح شهر ارجاع می‌شوند تا از خدمات رایگان بهره‌مند شوند و سرانجام در جریان مراجعه به انجمن، فرایند ساخت عینک به‌صورت رایگان آغاز شود.

سعید شاه‌پری در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، از آغاز اجرای طرح ارائه رایگان خدمات اپتومتری و بینایی‌سنجی برای سالمندان استان خبر داد و اظهار کرد: ماجرای خدمات رایگان چشم‌پزشکی در واقع ریشه در حدود ۲۵ سال قبل دارد؛ یعنی زمانی که در جریان اجرای یک طرح پژوهشی برای ما محرز شد که حدود ۸۰ درصد موارد کم‌بینایی و نابینایی، قابلیت پیشگیری و حتی درمان کامل دارد. این پژوهش ما را به این جمع‌بندی رساند که خدمات بینایی باید ارزان و دردسترس در اختیار همه مردم قرار بگیرد تا هرگز پیش نیاید هم‌وطنی به‌دلیل مشکلات مالی دچار نابینایی شود.

وی افزود: ما خاطرات شیرین و تجربیات موفق از اجرای گسترده طرح‌های غربالگری و ارائه فراگیر خدمات درمانی داریم. شما ببینید همین الان اختلال تنبلی چشم در دنیا حدود ۵ درصد زمینه بروز دارد، درحالی‌که این آمار در کشور ما کمتر از ۲ درصد است. چرا این‌طور شد؟ چون غربالگری آن را سال‌هاست برای کودکان سه تا شش سال اجرا کرده‌ایم. حالا در جریان توافق اخیر با سازمان بهزیستی هم مقرر شده تا با توجه به افزایش روزافزون آمار سالمندی در کشور، افراد بالای ۶۵ سال به‌عنوان جامعه هدف طرح جدید در دستورکار قرار بگیرند.

رئیس انجمن اپتومتری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: این شروع یک ماجرای جدید به نفع مردم است. در شرایطی که بیش از ۱۲ درصد جمعیت خراسان رضوی را سالمندان تشکیل می‌دهند، ما تأیید می‌کنیم که امروزه بیشتر سالمندان در استان و کشور به دلیل آب مروارید، آب سیاه، پیرچشمی و آسیب‌های دیگر درمعرض نابینایی هستند و در این شرایط، طرح‌های جامع معاینه چشم به‌صورت رایگان در سطح مراکز بهداشت اجرا خواهد شد تا افراد مستعد برای ابتلا شناسایی شوند.

وی ادامه داد: البته این را بگویم که خدمات اپتومتری ذاتاً رایگان نیست، بلکه فقط درقالب طرح‌های پایش، هرکس که مشکل داشته باشد و به دلیل مشکل مالی نتواند از خدمات درمان و عینک استفاده کند، شناسایی خواهد شد. در واقع، بیماران و مبتلایان شناسایی شده و به مطب‌های سطح شهر ارجاع می‌شوند تا از خدمات رایگان بهره‌مند شوند و سرانجام در جریان مراجعه به انجمن، فرایند ساخت عینک به‌صورت رایگان آغاز شود.

شاه‌پری تصریح کرد: طرح غربالگری چشم‌پزشکی و ساخت رایگان عینک، پیوستی از طرح جامع مراکز محله‌محور سالمندان به همت سازمان بهزیستی است که هفته گذشته هم‌زمان با سراسر کشور، در منطقه قاسم‌آباد مشهد نیز اجرا شد. در جریان اجرای این طرح که حدود پنج سال است به‌کمک شبکه یاوران سلامت و قرارگاه بسیج سازندگی در همه مراکز بهداشت سطح شهر اجرا می‌شود، علاوه بر غربالگری ۵ هزار کودک، خدمات درمانی تکمیلی به بیش از هزار بیمار ارائه شده و افزون بر ۴۰۰ بیمار از عینک رایگان بهره‌مند شده‌اند.

به گفته وی در جریان اجرای این طرح که قرار است با تمرکز بر سالمندان آغاز شود، بالغ بر ۳۰۰ نفر عضو انجمن اپتومتری خراسان رضوی در مشهدالرضا(ع) متشکل از پزشکان متخصص و کارشناسان مراکز خدمات اپتومتری مجری طرح خواهند بود و پیش‌بینی‌ها از پوشش سراسری این طرح در استان حکایت دارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.