صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سومین همایش ملی امنیت غذایی در مشهد برگزار شد | چاره‌اندیشی نخبگانی برای بحران‌های غذایی

  • کد خبر: ۳۶۵۹۴۶
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵
سومین همایش ملی پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت، صبح امروز با حضور نماینده سازمان فائو در ایران، معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی، رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و جمعی از محققان، پژوهشگران و کارشناسان حوزه صنایع غذایی، در تالار همایش‌های هتل ثامن مشهد برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، به مناسبت فرارسیدن ۲۴ مهرماه، روز جهانی غذا، سومین همایش ملی پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی، فرآوری، ایمنی و سلامت، صبح امروز (پنجشنبه، ۲۴ مهر ۱۴۰۴) با حضور فرخ طایراو نماینده سازمان فائو در ایران، محمدعلی نبی‌پور معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی، سیدمحمدعلی رضوی رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و جمعی از محققان، پژوهشگران و کارشناسان حوزه صنایع غذایی، در تالار همایش‌های هتل ثامن مشهد برگزار شد.

طرح کالابرگ، تلاش برای تأمین امنیت غذایی

محمدعلی نبی‌پور، معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی، با تأکید بر ضرورت صیانت از امنیت غذایی مردم به‌عنوان یکی از مؤلفه‌های اساسی امنیت پایدار کشور گفت: این یک چالش امنیتی جدی است اگر ما نتوانیم وفور اقلام اساسی در بازار و سلامت و کیفیت آن را تأمین کنیم. مهم است از این دیدگاه به این موضوع پرداخته شود تا تلاش‌های ما معطوف به فضای دانشگاه و ایده‌پردازی‌های تئوری نباشد و رهاورد این مطالعات به متن جامعه و بین مردم بیاید.

وی بیان کرد: ضرورت دارد تا بتوانیم در حوزه امنیت غذایی، فرهنگ‌سازی کنیم. این کلید اصلی برون‌رفت از چالش‌های فعلی است. وقتی امروز می‌بینیم ضایعات و اتلاف مواد غذایی ما معادل با مصرف غذای چند کشور تخمین زده می‌شود و ما وضعیت فاجعه‌باری در حوزه نان، میوه و سبزی و حتی لبنیات داریم، مهم است درباره نحوه مصرف صحیح غذا، فرهنگ‌سازی شود.

نبی‌پور این را هم گفت که جلوگیری از بروز بحران سوء‌تغذیه در اثر تحریم‌ها، مهم‌ترین راهبرد مدیریتی در این حوزه است تا درقالب طرح‌هایی همچون کالابرگ، اقلام حیاتی ازجمله لبنیات، فیبر و مواد پروتئینی در اختیار کودکان درحال‌رشد و جامعه هدف این طر‌ح‌ها قرار بگیرد.

چاره‌اندیشی نخبگانی برای بحران‌های غذایی

سیدمحمدعلی رضوی، رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هم در این مراسم اظهار کرد: این یک رویداد ملی است که با حضور نماینده سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد یا همان «فائو»، جنبه بین‌المللی هم پیدا کرده است. در این مراسم که به‌همت مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و البته حمایت معنوی دانشگاه‌ها و مراکز نخبگانی و پژوهشی استان اجرا شده، هدف‌گذاری اصلی این است که در راستای سند ملی امنیت غذایی، چالش‌های این حوزه بررسی و نقد شود.

وی افزود: ما به‌دنبال راه‌حل‌های علمی هستیم که دستاورد‌های آن، سلامت، امنیت و رفاه جامعه را رشد بدهد. باور ما این است که روز جهانی غذا فقط یک مناسبت ساده در تقویم نیست؛ بلکه درواقع فرصتی است تا به بحران‌های حوزه تغذیه توجه کنیم. علم می‌تواند در این حوزه راهگشا باشد تا همان‌طورکه به گرسنگی به‌عنوان یک بحران فراگیر جهانی، رسیدگی می‌شود، چاقی و مصرف خارج از تناسب مواد غذایی نیز مورد توجه قرار گیرد.

به گفته رضوی، در مجموع، بیش از ۲۵۴ مقاله تخصصی به دبیرخانه همایش ارسال شده که ۲۴ مورد از آن‌ها برای ارائه حضوری در چهار پنل انتخاب شده‌اند و ۱۸۰ مقاله نیز در قالب پوستر ویژه و مفهومی رویداد منتشر خواهند شد. علاوه بر این، در حاشیه رویداد، یک نمایشگاه ویژه در قالب ۱۰ غرفه برپا شده تا علاوه بر حامیان رویداد، شرکت‌های پیشرو و دانش‌بنیان در حوزه صنایع غذایی هم به ارائه دستاورد‌های خود بپردازند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.