صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

اجرای کامل قانون عوارض آلایندگی در مشهد از ابتدای آذرماه

  • کد خبر: ۳۷۱۴۹۲
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۴
سرپرست اداره کل هماهنگی دستگاه‌های اجرایی و توسعه درآمدهای پایدار شهرداری مشهد از اجرای طرح دریافت عوارض آلایندگی وسایل نقلیه و واحدهای صنعتی از ابتدای آذرماه خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین گیوری با اشاره به اهمیت حرکت مدیریت شهری به سمت درآمد‌های پایدار، اظهار کرد: بر اساس بند «ب» ماده ۲۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰، شهر‌های آلوده کشور موظف به دریافت عوارض آلایندگی وسایل نقلیه و واحد‌های صنعتی هستند؛ شهر مشهد نیز به عنوان یکی از شهر‌های آلوده کشور در این فهرست قرار دارد و از ابتدای آذرماه اجرای این قانون به‌صورت کامل آغاز خواهد شد.

وی افزود: هدف از اجرای این قانون، کاهش وابستگی شهرداری به درآمد‌های ناشی از ساخت‌وساز و توسعه منابع پایدار شهری است؛ منابعی که هم به کاهش آلودگی هوا کمک می‌کند و هم به توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی و زیرساخت‌های هوای پاک.

گیوری با اشاره به نحوه محاسبه عوارض خودرو‌ها گفت: این عوارض بر اساس مدل، سال ساخت، رتبه انرژی و ارزش گمرکی خودرو تعیین می‌شود؛ به‌طوری‌که خودرو‌های داخلی مشمول یک در هزار و خودرو‌های خارجی یک و نیم در هزار از ارزش خودرو به عنوان پایه محاسبه هستند. در صورت عدم پرداخت، ۱۰ درصد جریمه در ماه نخست و ۲ درصد جریمه ماهانه تا یک سال برای تأخیر در نظر گرفته شده است.

سرپرست اداره کل هماهنگی دستگاه‌های اجرایی شهرداری مشهد درباره واحد‌های صنعتی آلاینده نیز توضیح داد: تا کنون ۱۹۳ واحد آلاینده در مشهد شناسایی شده که از ابتدای سال تاکنون تنها حدود ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از محل عوارض آنها وصول شده است، در حالی‌که پیش‌بینی ما ثبت حداقل ۷۰۰ واحد آلاینده در کوتاه‌مدت و افزایش این رقم تا ۷ هزار واحد در افق میان‌مدت است.

وی با اشاره به ضرورت همکاری دستگاه‌های مرتبط اظهار کرد: برای تحقق این هدف، کارگروه مشترکی با حضور اداره کل محیط زیست، امور مالیاتی، فرمانداری و شهرداری مشهد تشکیل می‌شود. این کارگروه مشابه تجربه موفق اصفهان، فرآیند شناسایی، ارزیابی و دریافت عوارض آلایندگی را پیگیری خواهد کرد.

گیوری یادآور شد: در نیمه نخست امسال، استان خراسان رضوی از نظر دریافت عوارض آلایندگی در رتبه ششم کشور قرار داشت و شهرستان‌های نیشابور، سرخس و مشهد بیشترین سهم را در استان داشته‌اند.

وی با بیان اینکه تمام درآمد‌های حاصل از این محل صرف خدمات عمومی و توسعه زیرساخت‌های شهری خواهد شد، تصریح کرد:هیچ‌یک از این منابع صرف هزینه‌های غیرعمومی نمی‌شود. هدف این است که واحد‌های آلاینده ضمن اصلاح فرآیند‌های خود، سهم عادلانه‌ای در جبران اثرات زیست‌محیطی شهر ایفا کنند.

گیوری در پایان از برگزاری نخستین جلسه کمیته استانی پایش و دریافت عوارض آلایندگی با حضور استاندار، مدیرکل محیط زیست، مدیرکل امور مالیاتی و شهرداری مشهد در هفته آینده خبر داد و افزود: با آغاز فعالیت رسمی این کمیته، انتظار می‌رود روند شناسایی و وصول عوارض سرعت بگیرد و شهر مشهد بتواند از این ظرفیت برای توسعه پایدار و کاهش آلودگی هوا بیشترین بهره را ببرد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.