حیوانات مختلف ممکن است با انواع مختلفی از کرونا ویروس آلوده شوند. محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران مطالعاتی که در این خصوص انجام شده است را مرور کردهاند.
به گزارش ایسنا، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اساس شواهد موجود به این پرسش پاسخ دادهاند که آیا حیوانات مختلف مانند سگ، گربه، گاو و مرغ هر کدام به نوع خاصی از کرونا مبتلا میشوند یا خیر.
آنها میگویند: ویروسهای کرونا، خانوادهای از ویروسهای پوششدار هستند که معمولا با زائدههای گلبرگیشکل آراسته شدهاند و در نمای میکروسکوپ الکترونی، به شکل تاج خورشیدی هستند؛ بنابراین به نام کرونا ویروس (ویروسهای تاجدار) شناخته میشوند.
کروناویروسها از سگ، گربه، اسب، گاو، خوک، بوقلمون، مرغ و انسان جدا شدهاند و دارای علائم بالینی هستند که اغلب این علائم گوارشی یا تنفسی است. نوع ویروس و علائم آن در حیوانات مختلف متفاوت است. به طور مثال، ویروس مشاهده شده در سگ، گربه و خوک از نوع آلفا بوده. علائم آن معمولا گوارشی است.
اسب و گاو به ویروس از نوع بتا مبتلا میشوند که در اسب منجر به علائم گوارشی و در گاو منجر به علائم گوارشی و تنفسی میشود. ویروس از نوع گاما در بوقلمون باعث علائم گوارشی و در مرغ منجر به التهاب تنفسی میشود.
در حال حاضر، شواهدی مبنی بر این که حیوانات نقش مهمی در انتشار ویروس کووید-۱۹ داشته باشند، وجود ندارد. بر اساس مطالعات، خطر انتشار کووید-۱۹ از حیوان به انسان پایین بوده، اما بر اساس برخی مطالعات، احتمال انتقال از انسان به حیوان وجود دارد.
مطالعات اخیر نشان میدهند که گربهها، موش خرمایی و همستر سوری طلایی به طور آزمایشگاهی میتوانند با ویروس آلوده شده و عفونت را در محیط آزمایشگاهی به حیواناتی از گونههای مشابه منتقل کنند. دادهها همچنین نشان میدهند سگها میتوانند آلوده شوند، اما عفونت را به سایر سگها منتقل نمیکنند.
تحقیقات دیگری نشان دادهاند خوک، مرغ و مرغابی نمیتوانند با ویروس کرونای جدید آلوده شوند. بر اساس شواهد محدود موجود، گاو، گوسفند، اسب و موش نیز احتمالا نمیتوانند با نوع جدید ویروس کرونا آلوده شوند، اما موش خرمایی و سمور مستعد ابتلا به عفونت با کووید-۱۹ هستند.
منبع: ایسنا