سازمان سنجش آموزش کشور به حاشیههای برگزاری آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۹ که در فضای مجازی ایجاد شده است، پاسخ داد.
به گزارش شهرآرانیوز، سازمان سنجش درباره برگزاری آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۳۹۹ و حاشیههای آن اطلاعیهای منتشر کرد.
در این اطلاعیه آمده است:
«با تشکر از تمامی دستگاههای کشوری و لشکری که در امر برگزاری آزمون کارشناسی ارشد سال جاری به این سازمان کمک کرده اند به استحضار مردم و داوطلبان میرساند، در شرایط بیماری کووید ۱۹ که محدودیتهای ناشی از آن هماهنگی و مشارکت نهادها و دستگاه های متعدد را برای اجرای برنامههای ملی می طلبد، اجرای آزمون سراسری ورود به دوره های کارشناسی ارشد سال ۱۳۹۹ با تعداد ۳۲۱ هزار و ۵۰۴ شرکت کننده، در ۸۰ شهر و ۱ یک هزار و ۲۳۲ حوزه آزمونی، به صورت هم زمان برگزار شد.
در اولین روز برگزاری این آزمون، صحنهای از همدلی ملی را به نمایش گذاشت. اجرای آزمون سراسری ورود به دورههای کارشناسی ارشد که نمادی از استمرار جریان علمی کشور است، به تأیید ناظران رسمی با رعایت حداکثری الزامات بهداشتی برگزار شد.
در تمام برنامه ریزی های اجرایی برای آزمون، مبنا دستورالعمل ها، الزامات ستاد ملی مقابله با کرونا و مصوبات وزارت بهداشت بود و اصل اساسی آن رعایت اصول بهداشتی و حفاظت از سلامت شرکت کنندگان و مجریان، در عین حال حفظ کیفیت آزمون بود.»
سازمان سنجش آموزش کشور برای تنویر افکار عمومی و اطمینان مردم و برای شفاف سازی و کمک به حفظ سلامت روانی جامعه ضرورت دید که موارد زیر را به اطلاع مردم برساند:
بخش اول: نظر سنجی داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد ۹۹
بلافاصله پس از اتمام آزمون با نظارت معاونت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ساعت ۱۳:۳۰ برای ۲۶۰ هزار نفر داوطلبانی که کارت ورود به جلسه آزمون را برای صبح پنجشنبه ۱۶ مرداد ۹۹ دریافت کرده بودند و در سر جلسه حاضر بودند پیامک نظر سنجی با سه سوال زیر ارسال کرد:
سوال ۱: آیا اصول بهداشتی در برگزاری آزمون در حوزه رعایت شده بود؟ سوال ۲: فاصله صندلیها حداقل ۱.۲ متر رعایت شده بود؟ سوال ۳: الزامات بهداشتی توسط عوامل اجرایی (ماسک، رعایت فاصله از یکدیگر و داوطلبان) رعایت شده بود؟
تا ساعت ۱۷ روز پنجشنبه حدود ۸۳ هزار نفر پاسخ دادند و پس از استخراج نتایج ۹۱ درصد گفتند که اصول بهداشتی در حوزه رعایت شده بود. ۸۷.۵ درصد داوطلبان اظهار داشتند که فاصله صندلیها رعایت شده بود. ۹۳ درصد هم اظهار داشتند که الزامات بهداشتی توسط عوامل اجرایی رعایت شده بود.
بخش دوم: توضیحاتی در ارتباط به مطالب و عکسهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی
سازمان سنجش در بخش دوم با اشاره به عکسهای منتشر شده از سوی برخی خبرگزاریها و مطالبی که در مورد عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۹ اشاره کرده است و یادآور شده است:
«عکسهایی از یکی از خبرگزاریها از تالار افضل دانشگاه شهید باهنر کرمان جزو اولین عکسهایی بود که در فضای مجازی بازتاب وسیعی پیدا کرد که حتی مشاور رسانهای وزیر بهداشت آن را در شبکههای اجتماعی پخش کرد و مطالب غیر واقعی به مجریان و ناظران آزمون که شامل وزارت علوم و بهداشت می شود نسبت داد.
بلافاصله پس از انتشار این عکسها سازمان سنجش آموزش کشور با دانشگاه شهید باهنر تماس گرفت و توضیح خواست و مسئولان دانشگاه اظهار داشتند این عکسها با تکنیکهای عکاسی از قبیل زاویه و ... گرفته شده است و غیر واقعی است و با توجه به حضور ناظر بهداشت و نمایندگان ناظر از آنها خواسته شد عکس های واقعی برای سازمان ارسال شود.
پس از مسجل شدن غیر واقعی بودن عکسها با مسئولان خبرگزاری مربوطه تماس گرفته شد و از خبرگزاری مربوطه خواسته شد به جای اینکه عکسها را حذف کند توضیح دهند.
عکس مورد اشاره مربوط به تالار افضل دانشگاه شهید باهنر کرمان بوده و تعداد حاضران این حوزه ۳۹۲ نفر در اولین روز آزمون بوده است. باتوجه به نظرسنجی پیامکی انجام شده با نظارت وزارت بهداشت تعداد ۱۵۷ نفر از داوطلبان حاضر در جلسه تالار فوق در نظرسنجی شرکت کرده و پاسخ سؤالات یاد شده را ارسال کردند که میزان رضایتمندی از اصول بهداشتی در برگزاری آزمون به میزان ۹۶.۲ درصد رعایت فاصله صندلی، ۸۲ درصد و رعایت الزامات بهداشتی توسط عوامل اجرایی ۹۴.۳ درصد بوده است.
سازمان سنجش آموزش کشور با قاطعیت اعلام میدارد که فاصله صندلیها و پروتکلهای بهداشتی در این حوزه بصورت کامل رعایت شده است.
تصاویر دیگری که در فضای رسانه ایی بازتاب وسیعی پیدا کرد تصاویری بود که بصورت استوری توسط یکی از اساتید دانشگاه تهران در شبکههای مجازی پخش شده است، مربوط به شهرک آزمایش شهر تبریز بوده و اصولا سازمان سنجش آموزش کشور در آن منطقه آزمونی نداشته است و با توجه به توضیحات همکاران دانشگاه تبریز مربوط به امتحانات کتبی رانندگی بوده است و ارتباطی به آزمون کارشناسی ارشد ۹۹ نداشته است؛ لذا مطالب گفته شده توسط این فرد کذب و جعلی بوده که در راستای تشویش اذهان عمومی و مشوش کردن جامعه و پروژه بی اعتمادسازی و بی اعتبار سازمانهای مورد اعتماد مردم طراحی شده و می شود.
سازمان سنجش آموزش کشور از ایشان به صورت قانونی در خصوص مطالب و تصاویر کذب ایشان در آزمون دکتری شکایت کرده است و در این مورد هم بصورت جدی و حقوقی پیگیری خواهد کرد.
همچنین یک تعدادی عکس منتسب به ورودی حوزهها منتشر شده است که برای سازمان سنجش آموزش کشور صحت یا سقم این عکسها مشخص نیست و پس از رسیدن گزارشهای رسمی ناظران سازمان و وزارت بهداشت در صورت ضرورت توضیح داده خواهد شد.
در فضای مجازی بعضاً از فاصله ۲ متری و ضرورت اشغال تنها ۲۰ درصد فضای سالنها گفته میشود و مبنای زیر سوال بردن پروتکلهای بهداشتی شده است.
به اطلاع میرساند آزمون کارشناسی ارشد بر مبنای پروتکلهای ابلاغی وزارت بهداشت انجام میشود و در آزمون تحصیلات تکمیلی مبنا فاصلههای قبلی ابلاغی حداقل ۱.۲ متر تا ۱.۶ متر میباشد و توافقات نمایندگان مجلس شورای اسلامی و وزاری علوم و بهداشت مربوط به آزمون سراسری بوده و شامل آزمون کارشناسی ارشد ۹۹ نمیشود. (هرچند که تاکنون ابلاغیه ای برای برگزاری آزمون سراسری به این سازمان بصورت رسمی ارسال نشده است).
بدیهی است موارد مورد توافق و ابلاغی برای آزمون سراسری در اواخر مرداد ماه براساس پروتکلهای ابلاغی اجرایی خواهد شد.»
منبع: باشگاه خبرنگاران