صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

یک شوخی کارتونی با تاریخ | درباره «ژولیت و شاه» انیمیشنی برای همه اعضای خانواده

  • کد خبر: ۳۸۶۶۲۴
  • ۲۸ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۵
کارگردان انیمیشن سینمایی «ژولیت و شاه» گفت: این انیمیشن تنها برای کودکان نیست و دیدنش در کنار بزرگ‌ترها معنا پیدا می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ انیمیشن سینمایی «ژولیت و شاه» به کارگردانی اشکان رهگذر که برای اولین بار سال گذشته در جشنواره فیلم فجر اکران شد، در سینما‌های کشور در حال اکران است.

این انیمیشن سینمایی روایتی تاریخی مربوط به دوره قاجار و ناصرالدین شاه دارد که با دستمایه قرار دادن سفر او به اروپا قصه‌ای تاریخی را روایت می‌کند.

اشکان رهگذر درباره این انیمیشن و چگونگی طرح اولیه داستان شاه و ژولیت اظهار کرد: تاریخ همیشه در حرفه و روند کاری من نقش ویژه‌ای داشته، وقتی کار انیمیشن را شروع کردم ایده‌ها و انگیزه‌های بسیاری مبتنی بر تاریخ داشتم، همان زمان یک انیمیشن کوتاه درباره گربه مخصوص ناصرالدین شاه به نام ببری خان ساختم که خیلی هم با استقبال رو‌به‌رو شد.

کارگردان این انیمیشن در ادامه بیان کرد: همیشه دوره قاجار برای من جذاب بوده و به لحاظ زیبایی‌شناختی و تاریخ هنر، چه به لحاظ اتفاقات تاریخی، چه به لحاظ فرهنگی و اجتماعی تأثیرات بسیاری بر کشور ما داشته است. وقتی درگیر ساخت فیلم بلند انیمیشن شدم این موضوع همچنان در ذهن من بود و فکر کردم که یک سناریو مبتنی بر سفر‌های ناصرالدین شاه و اتفاقاتی که در زمینه هنر و فرهنگ رخ داده، بنویسم و اثری در این حوزه بسازم.

وی افزود: روایت من البته به صورت کاملاً مستند نیست بلکه با استفاده از عناصر روایی که انیمیشن و سینما در اختیار ما می‌گذارد قصه‌ای مربوط به آن دوران را روایت کردیم. ما می‌دانیم که سفر‌های ناصرالدین شاه به اروپا تأثیرات بسیاری بر او داشته، او وقتی به اروپا می‌رود با خود خیلی چیز‌ها می‌آورد و فرهنگ و اتفاقات آنجا را پیگیری می‌کرده و از آن فرهنگ تأثیرپذیر بوده و بر اساس علایق خودش آن تأثیرات را در داخل کشور اجرایی می‌کرده است.

انیمیشن‌ها لزوماً کودکانه نیستند

رهگذر درباره جامعه هدف این انیمیشن افزود: این نگرش که در جامعه ما جا افتاده و سینمای انیمیشن را صرفاً برای کودکان می‌داند، اشتباه است و باید این نگاه اشتباه را اصلاح کنیم و لازم است جامعه بداند که انیمیشن مدیومی فقط برای بچه‌ها و کوچکتر‌ها نیست بلکه در همه جای دنیا آثار بسیاری برای بزرگسالان ساخته می‌شود. به نظر من اگر یک اثر نمایشی بتواند برای بچه‌ها سوال ایجاد کند و آنها را نسبت به تاریخ علاقه‌مند و کنجکاو کند کار خود را انجام داده و تأثیرش می‌تواند مفید باشد.

این کارگردان ادامه داد: ما در شعار‌های تبلیغاتی‌مان هم «ژولیت و شاه» را اثری معرفی کرده‌ایم که انیمیشنی است برای بزرگتر‌ها همراه با کوچکترها؛ به این معنا که «ژولیت و شاه» انیمیشنی مناسب کودکان خردسال نیست؛ شاید بچه‌ها هم بتوانند این اثر را ببیند و با آن ارتباط برقرار کنند، اما باید آن را با بزرگتر‌ها ببینند، چون می‌توانند از بزرگتر‌ها توضیح بگیرند و اصطلاح بین‌المللی‌اش انیمیشن‌های PG است، انیمیشن‌هایی که بچه‌های هفت یا هشت سال به بالا همراه با بزرگتر‌ها می‌بینند تا توضیحات تکمیلی را همراه فیلم از بزرگتر‌ها دریافت کنند. به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنم که «ژولیت و شاه» می‌تواند برای بچه‌ها به تنهایی جالب باشد.

حال نامساعد اکران‌ها

وی در نهایت با ابراز نارضایتی از وضعیت اکران‌ها خاطرنشان کرد: شرایط اکران‌ها اصلاً مساعد نیست و این وضعیت به سینما مربوط نمی‌شود بلکه امروز هیچکس سینما نمی‌رود. سینما رفتن در شرایط حاضر آخرین چیزی است که به ذهن مردم می‌آید. این اتفاق در شرایطی رخ داده که بر خلاف «آخرین داستان» که ۲۰ تا ۳۰ سالن تک سانس بیشتر نداشت با تلاش تیم فیلمیران که پخش «ژولیت و شاه» را برعهده دارد خوشبختانه تعداد سالن‌ها بسیار افزایش داشته، اما شرایط جامعه به شکلی نیست که کسی بتواند به سینما برود.

منبع: سلام سینما

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.