بانک مرکزی در بخشنامهای جدید به بانکها اعلام کرده است، سقف خرید از طریق کارت عابر بانکی برای مهاجرین در ازای هر بار کارت کشیدن ۲میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. اقدامی که منجر به بروز مشکلاتی تازه برای مهاجرین شده است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ تصور کنید در یک بنگاه مسکن برای اجاره یا رهن خانه جدید رفتهاید، وقتی معامله شکل میگیرد و شما باید پول پرداخت کنید، کارت بانکی شما خطا بدهد و شما نتوانید مبلغ را پرداخت کنید.
مژگان یکی از مهاجرین افغانستانی در این باره میگوید: شب گذشته برای رهن ملک به مشاور املاک رفته بودم، اما نتوانستم کارت بکشم با کارت دیگری امتحان کردم باز هم نشد، مجبور شدم به بانک بروم و از بانک چک بگیرم و متوجه شدم بخشنامه جدید بانک مرکزی است که اجازه نمیدهد، مهاجرین با هر بار کارت کشیدن نمیتوانند بیش از ۲میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کارت بکشند. اگر در این وضعیت کرونا کسی نیمه شب بیمار داشته باشد و به بیمارستان برود با این محدودیت چه کاری میتواند انجام دهد.
زهرا یکی از کاربران توییتر نیز در حساب کاربریاش نوشته است: امروز برای اینکه حسابم مسدود شده بود رفتم بانک، کارمند بانک میگه حسابت مسدود نیست. میگم خوب چرا نمیتونم مبالغ بالای ۳ میلیون خرید بزنم؟ گفت: بانک مرکزی اجازه خرید بیش از ۲ میلیون رو به افغانها نمیده! پولی که خودمون در آوردیم هم باید به جیره دریافت کنیم!
علی یک مغازه دار افغانستانی نیز در این باره میگوید: در این روزها وقتی مشتریان مهاجر به مغازه میآیند نمیتوانند بیش از ۲میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کارت بکشند. خود من برای خرید اجناس به بازار رفته بودم و باید ۱۰ میلیون تومان پرداخت میکردم، اما مجبور شدم ۴ بار مبلغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را کارت بکشم.
این اتفاقات در حالی میافتد که سقف خرید روزانه با کارت عابر بانک برای اتباع ایرانی ۵۰ میلیون تومان است.
مشکلات بانکی مهاجرین افغانستانی در ایران مربوط به امروز و دیروز نیست. این قشر همواره از مشکلاتی همچون مسدود شدن کارت عابر، باز نکردن حساب بانکی و یا عدم ارائه خدمات الکترونیکی بانکی رنج بردهاند. شفقنا در ادامه نوشته است که تماسهای خبرنگار ما با روابط عمومی بانک مرکزی در این باره بی نتیجه ماند به نظر میرسد قرار نیست مشکلات بانکی مهاجرین حل شود.
یکی از مهاجرین افغانستانی در واکنش به این خبر به شفقنا میگوید برای مبلغ ۲۵ میلیون تومان ۱۳ بار کارت کشیده است.
منبع: شفقنا