سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز – عصر روز گذشته فرشته حسینی بازیگر افغانستانی سینمای ایران با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: امروز روز خوبی برای مادرم نبود.
او در ادامه توضیح داده است که خواهر کوچیکترش به دلیل قطع شدن سیم کارت مادرش نتوانسته درس بخواند و زمانی که مادرش برای رفع این مشکل به مخابرات میرود، مشکل سیم کارتش را حل نمیکنند.
فرشته حسینی در ادامه با ارائه توضیحاتی درباره اقامت مهاجران افغانستانی در ایران و اینکه خانواده او مدارک اقامتی معتبر دارند، نوشته است که «مادر من، عزیز من، امروز در مخابرات گریه کرده برای بیارزش ترین چیز که حتی نباید یک مشکل به حساب بیاید!»
این بازیگر افغانستانی با اشاره به اینکه من اینجا مینویسم چون مسئولی را نمیشناسم که بروم پیشش وگلایه و شکایت کنم! ادامه داد که اما اینجا مینویسم بلکه مسئول یا مسئولینی دیدند!
با انتشار این پست در صفحه اینستاگرام فرشته حسینی بسیاری از بازیگران سینما و تئاتر و دیگر کاربران به این پست واکنش نشان دادند و خواستار رسیدگی مسئولان شدند.
ساعاتی بعد «سید احمد خمینی» با انتشار پستی در صفحه اینستاگرامی خود خطاب به مسئولان نوشت:
نامهای به مسٔولین، دردِ هموطن...
امروز این نامه را از سرکار خانم فرشته حسینی خواندم. بسیار متأثر شدم. برای هر کس که از نزدیک درد و رنج غربت و غریبی را در چهره برادران و خواهران افغانستانی می بیند مضمون این نامه اگرچه دردآور است ولی تازه نیست.
واقعیت آن است که جمهوری اسلامی میتواند با اصلاح بسیاری از قوانین که ریشه در روابط گذشته بینالملل دارد، بخش زیادی از مشکلات مهاجران شریف افغانستان را برطرف کند.
به یاد داشته باشیم که ما با این گروه علاوه بر هزاران اشتراک انسانی، در زبان و آیین و مرام هم مشترک ایم. تاریخ، اشکها و شادیهایمان را همراه دیده است. فداکاری این عزیزان در دفاع از انقلاب و در جنگ تحمیلی و در دفاع از حریم اهل بیت(ع) را هرگز نباید از یاد برد.
و به همین جهت به سهم خود خواستم گامی بردارم.
پس برادر عزیز و درد آشنایم جناب آقای آذری جهرمی را مخاطب می سازم که مضمون این نامه در ارتباط با وزارت خانه ایشان است.
و خواهر بزرگوارمان سرکار خانم دکتر ابتکار را به مدد می طلبم که از موضع دفاع از حقوق زنان به کمک آید.
و سرور ارجمند جناب آقای دکتر روحانی رییس محترم جمهور و معاون اول بزرگوارشان دکتر جهانگیری و وزیر عزیز و محبوب امور خارجهی کشورمان دکتر ظریف را به این درد قابل درمان اشارت می کنم که حل آن کمکی به ترویج زبان فارسی است.
همان زبانی که از بزرگانی چون مولوی بلخی و خواجه عبدالله هراتی و صدها ادیب و سخنور خطه افغانستان برای ما بازمانده است.
پس همت کنیم و به کمک بشتابیم.
یا علی.
ساعاتی قبل «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خطاب به فرشته حسینی نوشت:
دیروز یکی از مهاجرین عزیز افغانستانی، با انتشار این تصویر در صفحه اینستاگرامش، از مشکلاتی که تهیه سیمکارت برای مادرشان فراهم کرده بود نوشته بودند و خواسته بودند به این موضوع رسیدگی شود.
بررسی کردم؛
اول که هیچ محدودیتی برای واگذاری سیمکارت به مهاجرینی که دارای مدارک اقامتی معتبر هستند؛ وجود ندارد.
دوم اینکه برای واگذاری سیمکارت به مادر ایشان، هیچ استعلامی از سامانه احراز هویت سازمان تنظیم مقررات نشده است. این بدان معناست که دفتر خدمات ارتباطی، از وظایف خود تخطی کرده است. به او گفتهاند سیمکارت به شما نمیدهند، تا چند تومان پول بیشتر بگیرند و نقره داغش کنند. بیوجدانی است انصافا.
سوم اینکه، شب گذشته، مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات، جناب آقای هادیان با ایشان تماس میگیرد و ضمن دلجویی مشکل مادرشان را حل میکنند.
چهارم اینکه به سازمان تنظیم مقررات دستور دادم که اولا دفتر متخلف شناسایی، برخورد قانونی با ایشان، به عمل آید. در سامانه ۱۹۵هم امکان ثبت شکایات اتباع سایر کشورها از دفاتر خدماتی فراهم آید.
سیم کارت، کارت بانکی، ثبت نام در مدارس و موضوعاتی از این دست همیشه مشکلاتی را برای مهاجران افغانستانی ساکن ایران ایجاد کرده است. مشکلاتی که به نظر میرسد، رسیدگی به آنها به راحتی امکان پذیر باشد، مانند ماجرای سیم کارت مادر فرشته حسینی.
هرچند که وزیر ارتباطات میگوید که مهاجران افغانستانی که مدارک اقامتی معتبر دارند میتوانند بدون هیچ محدودیتی سیم کارت خریداری کنند، اما واقعیت اینگونه نیست و دفاتر ارائه خدمات هر دو اپراتور تلفن همراه به صورت سلیقهای به مهاجران افغانستانی سیم کارت واگذار میکنند.