صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کشاورزان در شرق افغانستان گل محمدی را جایگزین خشخاش کردند

  • کد خبر: ۴۱۴۰۳۳
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۲۰:۰۳
شینهوا در گزارشی تازه نوشته است که شهرستان دره‌نور ولایت ننگرهار به‌سرعت در حال تبدیل‌شدن به مرکز کشت گل محمدی در شرق افغانستان است. کشاورزان این گل را جایگزین کشت خشخاش کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، خبرگزاری دولتی شین‌هوای چین در گزارشی تازه از رونق کم‌سابقه کشت گل محمدی در شهرستان دره‌نور ولایت ننگرهار خبر داده است.

دره‌نور منطقه‌ای کوهستانی و پوشیده از درختان است که با وجود عقب‌ماندگی توسعه‌ای، در سال‌های اخیر به یکی از قطب‌های نوظهور تولید گل محمدی در افغانستان تبدیل شده است.

احمد سیار، یکی از کشاورزان در این شهرستان در گفت‌و‌گو با شین‌هوا گفته است که کشت گل محمدی «آسان، سودآور و جایگزینی مناسب برای خشخاش» است.

او تأکید کرده است که توسعه این کشت نیازمند حمایت بیشتر است.

به‌گفته او، تاکنون هشت مرکز جمع‌آوری گل گلاب در دره‌نور ایجاد شده و تنها در سال جاری بیش از ۵۰ هزار کیلوگرم گلبرگ گل محمدی از مزارع این منطقه برداشت شده است.

سیار توضیح داده است که کشاورزان پس از جمع‌آوری گلبرگ‌ها، آنها را به مراکز جمع‌آوری تحویل می‌دهند و سپس این گلبرگ‌ها برای تولید عطر به کارخانه‌ها منتقل و در نهایت به خارج از کشور صادر می‌شود.

نسیم خان، دیگر کشاورز محلی که پیش‌تر خشخاش می‌کاشته، گفته است، اکنون کشت گل محمدی را ترجیح می‌دهد؛ محصولی که به‌گفته او «سود معقولی دارد و عطر و اثر آرامش‌بخش آن نیز ارزش افزوده ایجاد می‌کند».

او کشت این گل را «منبعی پایدار برای تأمین زندگی» توصیف کرده است.

احسان‌الله عرفان، یکی دیگر از کشاورزان دره‌نور، نیز از ایجاد فرصت‌های شغلی گسترده در این بخش سخن گفته و افزوده است که حدود ۱۵۰۰ نفر در مزارع گل محمدی این شهرستان مشغول جمع‌آوری گلبرگ‌ها هستند و دستمزد روزانه دریافت می‌کنند. او تأکید کرده که مردم از درآمد حاصل از این فعالیت رضایت دارند.

رشد سریع کشت گل گلاب در ننگرهار در حالی ادامه دارد که افغانستان طی سال‌های اخیر با محدودیت‌های شدید در کشت خشخاش و کاهش فرصت‌های شغلی در مناطق روستایی روبه‌رو بوده است.

کشاورزان امیدوارند این محصول بتواند به‌عنوان یک گزینه پایدار، جایگزین بخشی از درآمد‌های از دست‌رفته شود و اقتصاد محلی را تقویت کند.

منبع: ایراف

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.