صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

انتقاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی از وزارتخانه بهداشت و علوم

  • کد خبر: ۴۱۷۶
  • ۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۶
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: دو وزارتخانه بهداشت و علوم پس از گذشت ده سال موفق به تهیه استاندارد بهداشتی آب نشده‌اند و با وجود پیگیری‌های ما هیچ پیشنهاد و طرحی برای استاندارد و کیفیت آب ارائه ندادند.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از ایسنا، محمد علایی در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت امروز در استانداری برگزار شد، با بیان اینکه ما در دو سال گذشته هیچ تنش آبی در استان خراسان نداشتیم که این مورد به عملکرد صادقانه مدیران استان در زمینه آب باز می گردد، اظهار کرد: در هفته دولت سه طرح آب رسانی به شهر سرخس با اعتبار٢٠٨ میلیارد ریال (فاز نخست)، بهره بردای از ایستگاه پمپاژ خین عرب با اعتبار ٨٠ میلیارد ریال و ایستگاه پمپاژ مزرعه نمونه با ٢٢ میلیارد ریال به بهره برداری می‌رسد.

وی میانگین بارش خراسان رضوی در سال را ٢٢٠ میلیمتر اعلام کرد و افزود: این رقم نسبت به آمار میانگین جهانی کم است، متاسفانه در ٦٠ سال گذشته حجم برداشت از منابع آبی استان روند صعودی داشته که در بهترین شرایط باید برای جلوگیری از تنش آبی حداکثر ٤٠ درصد از منابع آب تجدید پذیر برداشت شود، در صورتی که در طولانی مدت این آمار به ١٤٦ درصد رسیده یعنی بیشتر از ظرفیت منابع آب زیرزمینی برداشت کردیم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با اشاره به اینکه متاسفانه به لحاظ کسری مخزن رتبه اول را در کشور داریم، گفت: همچنین طبق آمار ارائه شده یک میلیارد و ٢٠٠ میلیون متر مکعب کسری منابع زیر زمینی داریم.

علایی با بیان اینکه میزان نشست دشت‌های استان خراسان ٢٥ میلیمتر است که حد بحرانی آن یک میلیمتر می‌باشد، اظهار کرد: این آمار بسیار تاسف بار است، یعنی ٢٥ برابر بیش از حد بحرانی دشت‌های ما نشست دارند، گرچه در این زمینه کارهای زیادی انجام شده اما نا تمام مانده است، زیرا همه عوامل موثر و مسئولان حوزه آب فعال نبودند.

وی ادامه داد: طبق برنامه همیاران آب اخیرا همه عوامل موثر در حوزه آب با دیدگاه‌های مختلف با یکدیگر گفت‌وگو داشتند و طبق سند ایجادی مقرر شد تا سال ١٤٠٥ کسری مخازن آب زیر زمینی به صفر برسد که همکاری استاندارمحترم در این زمینه بسیار موثر بود، زیرا ایشان و نهادهای مختلف از جمله دانشگاه، قوه قضائیه، روحانیون، کشاورزان، نمایندگان و ائمه جمعه و جماعت نقش پررنگی در این تصمیم گیری داشتند.

علایی با بیان اینکه در کنار داشتن طرح و برنامه مسئله آب باید دغدغه هر خراسانی شود، اظهارکرد: در این زمینه رسانه ها می توانند نقش موثری ایفا کنند.

وی خرید و فروش آب برای کشاورزان را تنها از طریق فعال شدن بازار آب اعلام کرد و گفت: روز گذشته معاون وزیر اعلام کرد که تا آخر هفته آینده وزارت نیرو مجوز انتقال و شیرین سازی آب از دریای عمان را صادر می کند.

مدیر عامل شرکت آب منطقه خراسان رضوی با تاکید بر ضرورت انتقال آب به نشست سالانه آب‌های زیرزمینی دشت مشهد اشاره کرد و گفت: با توجه به این رویداد ٥٧ درصد روستاهای ما تخلیه شدند واین افراد به شهرها مهاجرت کردند.

علایی با انتقاد از عملکرد وزارت خانه بهداشت و علوم افزود: این دو وزارت خانه پس از گذشت ده سال موفق به تهیه استاندار بهداشتی آب نشدند و با وجود پیگیری‌های ما هیچ پیشنهاد و طرحی برای استاندارد و کیفیت آب ارائه ندادند.

وی طرح انتقال آب از دریای عمان را بزرگترین طرح انتقال آبی کشور دانست و ابراز کرد: این طرح توسط بخش خصوصی اجرایی می شود که هزینه آن پنج میلیارد یورو پیش بینی شده است که البته این عدد قطعی نیست.

علایی با بیان اینکه انسجام مدیریتی بی نظیری در استان برای بهبود شرایط آب وجود دارد، عنوان کرد: عمیات اجرایی بازگشایی کشف رود در محور شاهنامه با اعتبار ١٥ میلیارد ریال و بازگشایی رودخانه دوغارون در شهرستان تربت جام با اعتبار ٢٠ میلیارد ریال از دیگر پروژه‌های افتتاحی در هفته دولت می‌باشد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.