صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

صفحات داخلی

ورود دادستان مشهد به تخریب کلیسای تاریخی مشهد

  • کد خبر: ۴۱۹۸۳۸
  • ۱۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۰:۰۴
در پی تخریب شبانه تنها کلیسای انجیلی شرق کشور در مشهد و بیانیه رسمی معاونت میراث فرهنگی مبنی بر توقف اضطراری عملیات با حکم قضایی، حسن همتی‌فر، دادستان عمومی و انقلاب مشهد، از ورود قاطع دستگاه قضا به این پرونده جنجالی و باز شدن پرونده صیانت از حقوق عامه خبر داد.

حسن همتی‌فر، دادستان عمومی و انقلاب مشهد، در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اشاره به آخرین وضعیت رسیدگی قضایی به تخریب این بنای واجد ارزش تاریخی اظهار کرد: به محض اطلاع از وقوع این حادثه، به معاون پیگیری حقوق عامه دستور دادم که فوراً و با قید فوریت، قضیه را هم از میراث فرهنگی و هم از شهرداری مشهد پیگیری کند.

وی با تأکید بر ضرورت بررسی دقیق پشت‌پرده این اقدام پنهانی افزود: دستور داده شده تا مشخص شود این تخریب بر اساس چه مجوزی صورت گرفته و آیا اساساً دستور یا حکم قضایی و حقوقی برای تخریب این ملک وجود داشته است یا خیر؛ چرا که بدون بررسی‌های جامع، هرگونه اقدامی در این حوزه وجاهت ندارد.

جرم تخریب بنا‌های ثبت‌ملی ۱ تا ۱۰ سال حبس دارد و منتظر گزارش نهایی هستیم

دادستان مشهد در پاسخ به مجازات تخریب شبانه برخی اماکن و ابنیه هویتی صراحتاً به قانون مجازات اسلامی اشاره کرد و گفت: قانون در این زمینه کاملاً صریح و بدون تعارف است؛ اگر بنایی به صورت قانونی در فهرست آثار ملی ثبت شده باشد و فرد یا نهادی اقدام به تخریب آن کند، این اقدام جرم مشهود است و مجازات آن بین یک تا ده سال حبس خواهد بود.

همتی‌فر در عین حال به گره حقوقی این پرونده و ادعای خروج از ثبت آن نیز اشاره کرد و افزود: البته در این پرونده خاص، ادعای میراث فرهنگی این است که بنا در سال‌های گذشته از ثبت ملی خارج شده، اما همچنان واجد ارزش تاریخی و معماری بوده است. قطعاً اگر ثبت قانونی یک بنا پابرجا نباشد، پروسه و ماهیت حقوقی موضوع تفاوت می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: موضع دستگاه قضایی در حمایت از هویت و منظر شهری مشهد کاملاً روشن است؛ ما از تمامی بنا‌های ثبت‌شده با قاطعیت حمایت می‌کنیم و هم‌اکنون منتظر گزارش کامل و دقیق معاونت حقوق عامه هستیم تا پس از روشن شدن ابعاد اداری، ملکی و تشریفاتی این تخریب بامداد، اقدامات قانونی مقتضی را صورت دهیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.