صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

بودجه ۲۵۸ میلیارد تومانی برای نگهداری فضای سبز مشهد

  • کد خبر: ۴۲۰۹۶
  • ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۵
مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری در مرکز ۱۳۷ شهرداری مشهد گفت:سالانه بیش از ۲۰ میلیارد تومان صرف پرداخت قبوض آب و برق بوستان‌ها و فضا‌های سبز شهری می‌شود که حدود ۶ میلیارد تومان آن به حوزه برق و ۱۴ میلیارد تومان نیز به انشعابات آب سرویس‌های بهداشتی و آبخوری بوستان‌ها تعلق دارد.
بنیامین یوسف‌زاده | شهرآرانیوز؛ هرچند آتش‌سوزی‌های حریم و محدوده مرتعی اطراف شهر مشهد برخلاف بسیاری از آتش‌سوزی‌های بزرگی که در سایر نقاط کشور و حتی دنیا رخ می‌دهد، منشأ انسانی دارد و البته حوزه حریق کمتری نیز دارد، عقل حکم می‌کند که مدیریت شهری همواره به لوازم و تجهیزات مدرن اطفای حریق برای آماده‌باش دربرابر خطرات احتمالی مجهز باشد. این موضوع دست‌مایه سوال خبرنگار شهرآرا از مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد هم شد و سیدعلی‌اکبر انتظام از نیاز به بودجه حدود ۱۰ میلیارد تومانی به‌منظور خرید تجهیزات اطفای حریق برای کمربند سبز جنوبی شهر خبر داد.

انتظام که به سیاق سایر مدیران شهری با هدف پاسخ‌گویی به شهروندان مشهدی، دیروز راهی مرکز ۱۳۷ شهرداری شده بود، ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از این میزان را ویژه خرید تجهیزات ضدحریق برای کمربند سبز جنوبی و بین ۴ تا ۵ میلیارد تومان را هم برای خرید «آتش‌بُر» لازم دانست.

وی با بیان اینکه امسال بیشترین سطح حریق در شهر را در سمت کمربند سبز جنوبی داشتیم که عمدا یا سهوا ازسوی عامل انسانی رخ داده بود، ادامه داد: همچنین به‌منظور آمادگی دربرابر خطرات احتمالی، تمامی موتور‌های گشت‌زنی این مجموعه در ارتفاعات جنوبی، به وسایل اطفای حریق مجهز شده‌اند و ۳۰۰ عدد «آتش‌کوب» نیز خریداری شده است.


کنترل بیولوژیک آفات

مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد که یکی از مسئولیت‌های مهمش، حوزه سموم مورد استفاده در فضای سبز شهری است، با اشاره به اهتمام این مجموعه به سلامت مردم گفت: سعی‌مان همیشه بر این بوده است که به‌منظور حفظ سلامت شهروندان از کم‌خطرترین سموم برای کنترل آفات استفاده کنیم. وی با اشاره به کنترل بیولوژیک آفات فضا‌های سبز شهری به‌دلیل زیان‌بار بودن آثار سموم شیمیایی، بیان کرد: به همین منظور پنج بوستان را در شهر، بوستان همیشه‌سبز نام‌گذاری کردیم و در این فضا‌های سبز از روش‌های بیولوژیک استفاده می‌کنیم.
 
انتظام این را هم گفت که طرحی موسوم به پرنده‌نگری را در بوستان‌های شهر دنبال می‌کنیم تا برخی آفات را به‌دلیل حضور پرندگان از بین ببریم. وی تصریح کرد: همچنین ۴۵۰ لانه پرنده، ۱۵۰ آبخوری و ۱۰۰ دانخوری در نقاط مختلف شهر نصب شده است تا حضور این مخلوقات زیبا را بیش از پیش در مشهد شاهد باشیم. مدیرکل بهبود محیط‌زیست شهری شهرداری مشهد همچنین با بیان اینکه تمامی سموم مورد استفاده در فضا‌های سبز شهری تاییدشده سازمان حفظ نباتات است، گفت: افرادی که در حوزه سم‌پاشی نیز فعالیت می‌کنند، همه دارای مدرک فنی در این حوزه هستند و اشراف کاملی بر این کار دارند.


هزینه سنگین احداث و نگهداری فضای سبز

وی همچنین از هزینه سنگین احداث و نگهداری فضای سبز شهری گفت و اظهار کرد: برای احداث هر مترمربع فضای سبز در مشهد حدود ۳۵۰هزار تومان هزینه می‌شود که اگر رقم نگهداری این بخش را نیز درنظر بگیریم، اعتبار تامل‌برانگیزی را می‌طلبد.

انتظام با بیان اینکه امسال ۲۵۸میلیارد تومان به‌عنوان بودجه جاری و نگهداری فضا‌های سبز شهر مشهد -که تعداد آن‌ها به ۷۹پیمان می‌رسد- اختصاص داده شده است، اضافه کرد: تاکنون در راستای ایجاد شهر ترمیمی، ۲ هزار و ۴۰۰مترمربع رمپ در ورودی پارک‌ها برای معلولان احداث شده و ۷۰چشمه سرویس بهداشتی مخصوص شهروندان معلول نیز در پارک‌ها و فضا‌های سبز ایجاد شده است.

وی درمورد روشنایی پارک‌ها نیز گفت: ۲۳هزار عمود روشنایی پارک‌ها و فضا‌های سبز مشهد با هدف ایجاد ایمنی و کاهش برق‌گرفتگی شهروندان، با اجرای شبکه دی‌سی و کاهش ولتاژ، ایمن‌سازی شده‌اند.

هزینه ۲۰ میلیاردی برای آب و برق فضای سبز شهر

انتظام خبر مهم دیگری را هم داد و گفت: سالانه بیش از ۲۰ میلیارد تومان صرف پرداخت قبوض آب و برق بوستان‌ها و فضا‌های سبز شهری می‌شود که حدود ۶ میلیارد تومان آن به حوزه برق و ۱۴ میلیارد تومان نیز به انشعابات آب سرویس‌های بهداشتی و آبخوری بوستان‌ها تعلق دارد.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.