شهردار مشهد بیان اینکه شهرداری مشهد درخت کاری بیش از ۴۷۰ هکتار از اراضی حاشیه کشف رود را برعهده گرفته است، افزود: تاکنون ۱۶۰ هکتار از این درختکاریها انجام شده است و سعی میکنیم تا پایان سال کار درخت کاری را در ۳۱۰ هکتار باقی مانده نیز انجام دهیم.
بنیامین یوسفزاده | شهرآرانیوز؛ حدود ۱۰ ماه از فرماندهی واحد مدیریت شهری بر کشف رود میگذرد و حال وهوای این روزهای رودخانه تاریخی مشهد با گذشته قیاس پذیر نیست. به گفته مدیران شهری در همین مدت بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان پروژه برای سامان دهی آن قسمت از رودخانه کشف رود که در اختیار شهرداری مشهد قرار گرفته، تعریف و رقم شایان توجهی نیز هزینه شده است. حالا میتوان با افتخار از رودخانهای سخن گفت که با تاریخ اساطیری این مرزوبوم در هم تنیده و داستانها و روایتهای زیادی را در دل خود جای داده است.
بررسی آخرین وضعیت کشف رود و اقدامات فرماندهی واحد آن باعث شد نمایندگان مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، صبح پنجشنبه خود را به بازدید از این محدوده، به ویژه در قسمت جاده میامی و جاده کلات اختصاص دهند و در جریان آخرین اقدامات انجام شده در این محدوده قرار گیرند؛ دیداری که با همراهی شهردار و شماری از مدیران شهری مشهد همراه بود و پای نمایندگان مشهدی را به پروژه «سپتاژ» یا همان تصفیه خانه فاضلابهای تانکری در تصفیه خانه اولنگ باز کرد.
اقدام برای حل معضل فاضلاب تانکری مشهد
شهردار مشهد در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه از حدود ۱۰ ماه پیش مدیریت واحد کشف رود از سوی مجموعه دستگاههای حاکمیتی به شهرداری واگذار شده است، گفت: تاکنون حدود ۱۵۰ میلیارد تومان پروژههای مختلف در کشف رود اجرا شده است.
محمدرضا کلائی با اشاره به اقدامات مختلفی که در این مدت برای کشف رود صورت گرفته است، اظهار کرد: عملیات اجرایی احداث تصفیه خانه «سپتاژ» در محدوده اولنگ از چندی پیش آغاز شده است که سبب حل موضوع مهم و جدی فاضلابهای تانکری میشود.
درخت کاری ۴۷۰ هکتار، با مسئولیت شهرداری
وی با بیان اینکه شهرداری مشهد درخت کاری بیش از ۴۷۰ هکتار از اراضی حاشیه کشف رود را برعهده گرفته است، افزود: تاکنون ۱۶۰ هکتار از این درختکاریها انجام شده است و سعی میکنیم تا پایان سال کار درخت کاری را در ۳۱۰ هکتار باقی مانده نیز انجام دهیم.
شهردار مشهد با بیان اینکه با انجام این درخت کاریها فضای سبز باکیفیتی از محدوده پرکندآباد تا کنارگذر شمالی به فضای سبز مشهد اضافه خواهد شد، ادامه داد: در محدوده پرکندآباد تا کنارگذر شمالی هیچ موتور تلمبهای وجود ندارد. شاید در محدوده کنارگذر شمالی تا مجموع چرمشهر تعدادی از این دستگاهها وجود داشته باشد که بخشی از آنها جمع آوری شده است و بخش دیگری نیز با مشارکت شرکت آب منطقه ای، جهاد کشاورزی و فرمانداری جمع آوری خواهد شد و اگر نیاز باشد ما نیز کمک خواهیم کرد.
تصفیه خانه سپتاژ، نیازمند همراهی نهادهای حاکمیتی
به گفته کلائی یکی از موضوعاتی که میتواند بر رفع مشکل موتور تلمبهها تأثیر بسیار زیادی داشته باشد، تصفیه خانه «سپتاژ» است که مدیریت شهری به صورت جدی پیگیر احداث و بهره برداری از آن بوده و امیدوار است برای این کار نهادهای حاکمیتی نیز در کنار شهرداری قرار گیرند. وی تأکید کرد: زمانی که مدیریت شهری پذیرفته است که با سرمایه گذاری چندهزارمیلیاردتومانی، تصفیه خانههایی را برای رفع مشکل فاضلاب رهاشده احداث کند، باید دستگاههای دیگر نیز وظایف خود را انجام دهند.
۱۰۰۰ میلیارد برای تصفیه خانه طبرسی شمالی
شهردار مشهد گفت: در مجموع برای میان مدت برای سامان دهی کشف رود در محدوده انتهای طبرسی شمالی مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان و برای ایجاد زیرساختها مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار شهرآرا درباره اینکه گفته میشود سامان دهی کامل کشف رود به ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: این رقم برای اجرای تمامی پروژه ها، اعم از پرکندآباد ۲، خین عرب ۲، خط انتقال و اولنگ ۳ برآورده شده است.
کلائی با بیان اینکه در حوزه احداث تصفیه خانه سپتاژ وظیفهای نداشتیم و به دلیل مدیریت واحد به این پروژه ورود پیدا کرده ایم، بیان کرد: برای احداث واحد تصفیه خانه «سپتاژ» فقط ۱۵ میلیارد تومان اعتبار دولتی در نظر گرفته شده است و ما حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومان اعتبار لازم دیگر را تأمین خواهیم کرد. وی ادامه داد: برای احداث این تصفیه خانه، مناقصه برگزار و پیمانکار انتخاب شده است و کار اجرای این تصفیه خانه آغاز شده است و کار به سرعت ادامه خواهد یافت تا در زمان بندی یک ساله بتوانیم آن را به بهره برداری برسانیم.
ضرورت بالای سپتاژ
حجت الاسلام نصرا... پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، نیز در حاشیه این بازدید گفت: بااین حال این پروژه از اهمیت بالایی برخوردار است و با توجه به حجم بالای فاضلابهای تانکری، میتواند تأثیرات بسزایی را در کاهش آلایندگی کشف رود داشته باشد.