صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

پخش زنده

صفحات داخلی

قالیباف: اطلاعات خوب و دقیقی از تراستی‌ها داریم | باید براساس قانون مبلغ کالابرگ افزایش یابد

  • کد خبر: ۴۳۸۸۹۵
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۵ - ۲۰:۰۳
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس باید در بررسی طرح‌ها و لوایح و تصمیماتی که اتخاذ می‌کند به گونه‌ای عمل کند که جایگاه مجلس را دچار آسیب نکند، نخبگان را نگران نکند و مردم را عصبانی نکند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدباقر قالیباف در جریان جلسه نظارتی صحن علنی امروز، سه‌شنبه، ۲۷ مرداد، مجلس شورای اسلامی پس از استماع نظرات نمایندگان و توضیحات رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاون بانک مرکزی در خصوص نحوه اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، عنوان کرد: در وهله اول باید همه ما به این نکته توجه داشته باشیم و مرتب خودمان را در این موضع قرار دهیم که به‌هرحال ما در یک جنگ تحمیلی قرار داریم و آسیب‌های زیادی هم متحمل شدیم که بزرگترین آسیب که قابل جبران هم نیست، امام شهیدمان و دیگر شهدای گرانقدری هستند که جنگ این بزرگواران را از ما گرفت.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این جنگ حتما صدمات مادی هم متحمل شده‌ایم، اما از طرف دیگر عزت، شرف، وطن و استقلالمان را حفظ کردیم و در این جنگ نابرابر به پیروزی نظامی و سیاسی دست پیدا کردیم که باید به اینها هم توجه کنیم و با درایت و پختگی کار را پیش ببریم.

قالیباف با تاکید بر اینکه در شرایط حاضر باید موضوع ما نمایندگان، بنده به عنوان خادم همه نمایندگان و همچنین هیات رئیسه مجلس و روسای کمیسیون‌ها، دغدغه‌های اصلی مردم باشد؛ تصریح کرد: همه ما مدعی انقلابی بودن هستیم و امروز انقلابی کسی است که قدرت حل مساله داشته باشد. اگر در شرایطی که در حال جنگ هستیم، قدرت حل مساله داشتیم و توانستیم این مسائل را مدیریت کنیم، مشخص می‌شود که انقلابی هستیم؛ یعنی در میدان و در عمل باید به این موضوع توجه کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم اصلی و فرعی‌کردن کار‌ها در شرایط فعلی و اینکه نمی‌توانیم مانند شرایط عادی کارمان را پیش ببریم، اضافه کرد: اگر رهبر معظم انقلاب در پیامشان به اجلاسیه سوم مجلس دوازدهم تصریح کرده بودند که در برنامه هفتم دقت کنید، به این دلیل است که شرایط جنگ برای کشور اتفاق افتاده است؛ به همین دلیل شرایط جنگی که اتفاق افتاده است؛ حتی باید به این کار در قانون بودجه هم دقت شود؛ بنابراین به نظر می‌رسد امروز باید یک دسته‌بندی در کارمان داشته باشیم و به حاشیه‌ها نرویم.

نباید فکر، ذهن و ظرفیتمان در کشور را معطوف به موضوعات پوچ و مهمل کنیم

قالیباف با تاکید بر اینکه باید کار‌هایی که هم مهم و هم فوری‌اند در دستور کار قرار بگیرند، خاطرنشان کرد: فوری بودن آنها از همین باب شرایط جنگی است. یعنی خیلی از کار‌ها هستند که بسیار هم مهم‌اند، اما فوری نیستند که باید کنار گذاشته شوند. از همین منظر به طور مثال بدون شک موضوع کالابرگ و موضوع نیرو‌های مسلح از موضوعات مهم و فوری ما است؛ لذا نباید فکر، ذهن و ظرفیتمان در کشور را معطوف به موضوعات پوچ و مهمل کنیم که وقت و هزینه‌مان را صرف کنیم و هیچ خروجی هم نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه امروز هیچ وقتی برای انجام کار‌های آزمون و خطایی نداریم، ادامه داد: خوشحالم از اینکه حتما قاطبه مجلس، حتما قاطبه دولت و حتما قاطبه مسئولان در همه سطوح به این اصل باور و اعتقاد دارند و حتما باید در تصمیمات، لوایح و طرح‌هایی که ارائه می‌دهیم، به مهم و فوری بودن و دقیق بودن مسائل دقت کرده و به‌گونه‌ای عمل کنیم که اقدامات ما جایگاه مجلس را دچار آسیب؛ نخبگان را نگران و مردم را عصبانی نکند، زیرا اینها موضوعاتی است که اعتمادزایی می‌کند که مهم‌ترین سرمایه ما اعتماد مردم است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر صحبت‌های خود با اشاره به مسائلی که از جانب روسای کمیسیون‌های اجتماعی، اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس در موضوع کالابرگ در جلسه مطرح شد، تصریح کرد: هم قبل از این جلسه و هم روز گذشته با همه مشغله‌های کاری که داشتیم، با همین دوستان درگیر بحث کارشناسی در رابطه با این موضوع بودیم و حتما نیازمند کار‌های دقیقی در این حوزه هستیم که در صحن علنی مجلس فرصت آنها نیست و باید کمیسیون‌های تخصصی یعنی کمیسیون‌های اجتماعی، اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس با همکاری دولت آن را پیگیری کنند و همان طور که آقای پورمحمدی نیز گفتند یکجایی ما پول داریم ولی در اولویت مصرف دقت نمی‌کنیم. به مردم عزیز قول می‌دهیم این موضوع را با دقت پیگیری کنیم و پیش ببریم، اجازه نمی‌دهیم به آنچه قانون شده و آنچه که دولت و مجلس به مردم متعهد شده‌اند و اینکه کالابرگ و نیرو‌های مسلح موضوع مهم و فوری ما در مجلس است، خدشه‌ای وارد شود.

باید براساس قانون به سمت افزایش مبلغ کالابرگ برویم

وی اضافه کرد: آنچه مردم ما باید در جمع‌بندی بدانند، این است که در رابطه با کالابرگ مخصوصا در حوزه اجرا و اقدام و تامین اعتبار سقفی که در حال حاضر وجود دارد، حتما باید تامین شود که وزیر کار باید به آن توجه داشته باشد. البته ما و دولت در قانون متعهد و وظیفه‌مندیم که به سمت افزایش مبلغ کالابرگ هم برویم، اما حتما این افزایش باید به نحوی باشد که به صورت پلکانی و با در نظر گرفتن اولویت‌بندی که ابتدا کدام جامعه هدف باید مورد حمایت قرار گیرد، اجرا شود.

قالیباف خاطرنشان کرد: بنده در تصمیماتی که حتی در دولت‌های گذشته هم گرفته شده بود، اساسا با پرداخت یکنواخت به همه مخالف بودم، زیرا از عدالت به دور است. اگر گزارش بانک مرکزی درخصوص تورم را مشاهده کنید، تورم کالا‌های اساسی در خرداد در دهک دوم ما نسبت به دهک دهم که برخوردارترین دهک است، ۱۰.۴ درصد بیشتر بوده است. این چه مدیریت اقتصادی ماست که هم در کمی و هم در کیفی پولی که با زحمت به دست می‌آوریم را ناعادلانه توزیع می‌کنیم؟

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید منابعی که پیدا می‌شود، به صورت عادلانه توزیع شود، گفت: در این مسیر ابتدا باید سراغ کسانی برویم که در فقر مطلق هستند و بعد هم حتما به سمت توزیع کالا برویم.

قالیباف در ادامه ضمن اشاره به ناکارآمدی شیوه حاضر دهک‌بندی‌ها در کشور اظهار کرد: بنده از ابتدای دولت چهاردهم مرتب تاکید کرده‌ام که باید دهک‌ها به صدک‌ها و خوشه‌ها تبدیل شود، زیرا دهک‌بندی‌های حاضر مبنای مناسبی برای توزیع آسیب‌پذیری مردم در مقابل تورم نیست و حتما باید به سمت خوشه‌بندی معیشتی برویم و حتما این کار انجام می‌شود. از طرفی مجلس و خصوصا کمیسیون صنایع باید پای قانون دوام بایستد تا آن ۲۵ دستگاهی که باید اطلاعات را به صورت آنلاین منتقل کنند و کار را انجام دهند؛ این کار را به درستی پیش ببرند.

وی با اشاره به اینکه مجلس حتما طرفیت‌های دیگری برای کمک به این موضوع دارد که باید بحث و بررسی شود، ادامه داد: ماده ۱۲۵ از موضوعاتی است که حتما در مجلس باید دنبال شود؛ بحث استفاده از ظرفیت‌هایی که در خزانه است؛ از جمله اینکه پرداخت‌ها الکترونیک شد و از ظرفیت‌ها از جمله تن‌خواه به درستی بتواینم استفاده کنیم. همچنین با اتفاقی که در اوراق افتاده و سهم سود پول فراهم است، بانک‌ها حتما آمادگی بیشتری نسبت به قبل در این کار دارند و دولت باید در وقت خودش این کار را انجام دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به بدهی جاری که در برخی فروشگاه‌های ارائه‌دهنده کالابرگ پیش آمده، عنوان کرد: نباید اجازه دهیم این بدهی‌ها پیش بیاید و در اجرا درست عمل کنیم تا اعتمادسازی شکل بگیرد.

اطلاعات خوب و دقیقی نسبت به بحث تراستی‌ها داریم

قالیباف با اشاره به نکاتی که رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و رئیس سازمان برنامه و بودجه مطرح کردند نیز بیان کرد: متاسفانه بخشی از درآمد‌ها را درست و در آن جایی که باید هزینه صورت گیرد، نمی‌شود و انضباطی که باید در این بخش حاکم باشد، نیست. من با اطلاع عرض می‌کنم که الان اطلاعات خوب و دقیقی نسبت به بحث تراستی‌ها داریم که باید نظم و نسق را به درستی در آنجا حاکم کنیم و بتوانیم این موضوع را هم پیش ببریم.

رئیس مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه ارائه کالابرگ اجتناب‌ناپذیر است، تصریح کرد: همان‌گونه که بحث پرداخت حقوق اجتناب‌ناپذیر است و نمی‌توان آن را پرداخت نکرد، کالابرگ هم اجتناب ناپذیر است؛ ضمن اینکه بی‌انضباطی در اجرا هم نباید اتفاق بیفتد. دولت و مجلس باید به هم کمک کنیم که این مسیر را به درستی طی کنیم و پیش برویم.

در فروشگاه‌های خرد نباید اعتبار کالابرگ صرف خرید کالا‌های غیر ضرور شود

قالیباف اشاره به لزوم تامین معیشت، غذا و زندگی مردم در شرایط حاضر با توجه به تجربه جنگ‌های دنیا، افزود: در اجرا باید توجه شود که با پول اختصاص‌یافته به کالابرگ، کالای اساسی مورد هدف باشد و این‌طور نباشد که در فروشگاه‌ها، مخصوصا فروشگاه‌هایی خردتر این پول به سمت خرید کالا‌های اساسی مردم نرود و صرف تامین کالا‌های غیرضرور و دیگری شود، زیرا یکی از مباحث جدی ما در موضوع کالابرگ تامین حداقل کالری مورد نیاز مردم است وگرنه در زمان کوتاه بعدی مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف در بخش درمان هستیم.

رئیس مجلس با بیان اینکه در مجلس و دولت به مردم عزیزمان قول می‌دهیم که ما در دولت و مجلس کالابرگ را هم برای آنهایی که باید در اولویت قرار بگیرند در دستور کار قرار دهیم و هم موضوع افزایش مبلغ کالابرگ را پیگیری کنیم، تصریح کرد: در حال حاضر باید دقت کرد که در همین تعهد فعلی چه در بخش اجرا، تاخیری در آن اتفاق نیفتد و هم اینکه به سقفی که در حال پیگیری است، خدشه‌ای وارد نشود و حتما می‌توانیم در نیمه دوم سال به میزانی که در توان‌مان است، به صورت پلکانی و با اولویت افرادی که بیشترین آسیب را از تورم می‌بینند کمک کنیم.

قالیباف اظهار کرد: درست است که در بخش فراورده‌ها و بخش‌های دیگر حتما کسری تامین داریم، اما مشخص و روشن است که اولویت اول بانک مرکزی در تبدیل ارز کالا‌های اساسی به ریال براساس تالار و نه ارز ۱۲۳ هزار تومانی، کجاست و وقتی اعداد و ارقام را کنار هم می‌گذاریم، الان نباید کسری در پرداخت داشته باشیم، اما ممکن است در اجرا یکسری اشکالاتی وجود داشته باشد که باید آن را پیگیری و حل و فصل کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت با همه مشکلاتی که داشت در یک مرحله کمک کرد و یک گام جدی برای پرداخت خرید گندم برداشته شد که این مساله هم موضوع مهمی است که اثر آن در کالابرگ بعدی هم دیده می‌شود و در بحث نان هم به درستی در جامعه هدف و جایی که اسراف و سوء استفاده می‌شود، تاثیر دارد که غصه ما اینجاست که نسبت به این سوء استفاده‌ها با توجه به فناوری‌هایی که امروز استفاده می‌شود، آگاه هستیم، اما بعضی اوقات جرات در تصمیم‌گیری نداریم که این عدم جرات هم پذیرفته شده نیست و کوتاهی ماست که باید جلوی آن بایستیم و به‌گونه‌ای عمل کنیم که حداقل بتوانیم دیون کشاورزان در بحث گندم را قبل از اینکه برای کاشت سال آینده آماده شوند؛ بپردازیم.

منبع: خانه ملت

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.