صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ظرفیت و نحوه پذیرش برخی از دانشگاه‌های مشهد+جزئیات

  • کد خبر: ۴۴۶۰۴
  • ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۰
کارشناس معاونت آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ظرفیت پذیرش دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۱۳۹۹ برای مقطع ارشد ۱۶۰۰ نفر، برای مقطع دکتری ۴۲۰ نفر و در مقطع کارشناسی حدود ۳ هزار نفر خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز، کارشناس معاونت آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ظرفیت پذیرش دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۱۳۹۹ برای مقطع ارشد ۱۶۰۰ نفر، برای مقطع دکتری ۴۲۰ نفر و در مقطع کارشناسی حدود ۳ هزار نفر خواهد بود.

زهره شیخ در رابطه با محوریت معرفی رشته‌های جدید در دانشگاه فردوسی در مقاطع مختلف تحصیلی، اظهار کرد: از سال ۱۳۹۸، ۱۶ رشته‌ دانشگاهی در زمینه‌های مختلف در دانشگاه فردوسی مشهد ارائه شده است.

کارشناس معاونت آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با عنوان رشته‌های جدید این دانشگاه، ادامه داد: رشته‌های شیمی کاتالیز، طراحی شهری، مددکاری اجتماعی، سم‌شناسی، تاریخ ایران قبل از اسلام، روانشناسی شناختی، جغرافیا و برنامه‌ریزی گردشگری، ریاضیات زیستی، مهندسی شیمی نانوفناوری، مدیریت بازرگانی در ورزش، مهندسی فضای سبز، علوم کامپیوتر، مهندسی شیمی بیوتکنولوژی و مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی، کلام اسلامی و آبخیز در سه دوره دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی در دانشگاه فردوسی مشهد ارائه می‌شود.

پذیرش ۳ هزار نفر در مقطع کارشناسی در دانشگاه فردوسی مشهد

وی ادامه داد: در مقطع کارشناسی ۷۰ رشته گرایش و برای هر یک از مقاطع ارشد و دکتری بیش از ۲۰۰ رشته گرایش در دانشگاه فردوسی مشهد ارائه می‌شود. ظرفیت پذیرش دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۱۳۹۹، برای مقطع ارشد ۱۶۰۰ نفر، برای مقطع دکتری ۴۲۰ نفر و در مقطع کارشناسی حدود ۳ هزار نفر خواهد بود.

ارائه دو رشته جدید در دانشگاه خیام

محمدحسین طیرانی نجاران، رئیس دانشگاه غیر انتفاعی خیام، اظهار کرد: در دانشگاه خیام دو رشته جدید مترجمی زبان انگلیسی در ارشد و کارشناسی ارشد سوانح طبیعی ارائه می‌شود. رشته‌های فعال دانشگاه خیام به صورت کلی ۵۰ رشته هستند و ظرفیت پذیرش هر رشته کارشناسی ۶۰ نفر و ارشد ۲۰ نفر است. داوطلبان می‌توانند در بازه زمانی باقی مانده اقدام به ثبت نام در دانشگاه‌های غیرانتفاعی کنند، تا اگر در آزمون سراسری قبول نشدند جای خود را رزرو کرده باشند.

۹۰ درصد از رشته های دانشگاه بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش دارند

وی افزود: ۹۰ درصد از رشته‌های دانشگاه بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش دارند. داوطلبان می‌توانند تا تاریخ ۷ مهر برای ثبت نام در دانشگاه خیام اقدام کنند. ۵ رشته‌ پر تقاضای ما یعنی رشته روانشناسی، معماری، عمران، حسابداری و مدیریت بر اساس کنکور سراسری و در سایر رشته‌ها بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش می‌شود.

پذیرش دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان رضوی بر اساس سوابق تحصیلی و بدون کنکور است

مرتضی تشکری قوژدی نیز در رابطه با نحوه پذیرش دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خراسان رضوی، اظهار کرد: برای مهر ۹۹ ظرفیت دانشگاه ما ۲۰ هزار نفر است. ۱۳ هزار نفر در دوره کاردانی و ۷ هزار نفر در مقطع کارشناسی ناپیوسته پذیرش می‌شوند.

وی افزود: ۱۸۷ کد رشته محل در مقطع کاردانی و ۱۱۰ کد رشته محل در مقطع کارشناسی ارائه می‌شود. این آمار کلی این دانشگاه برای پذیرش مهر ۹۹، در ۳۶ مرکز آموزشی در استان خراسان رضوی است. مبنای مجوز رشته‌های دانشگاه علمی کاربردی بر اساس تقاضای رشته و بازار کار آن است. دانشگاه جامع علمی کاربردی حالتی پویا و سیال دارد و مجوز رشته‌های بدون متقاضی تمدید نمی‌شود.

تمام پذیرش‌های دانشگاه جامع بر اساس سوابق تحصیلی و بدون کنکور است

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خراسان رضوی بیان کرد: تمام پذیرش‌های دانشگاه جامع بر اساس سوابق تحصیلی  و بدون کنکور است. هر ساله بر اساس نیاز و تقاضای جامعه دوره‌های جدیدی برگزار می‌شود که داوطلبان می‌توانند از طریق سایت سازمان سنجش تا ۱۹ مهر ماه برای ثبت نام اقدام نمایند. پس از قبولی سازمان سنجش، داوطلبان می‌توانند به مرکز مورد نظر رجوع کنند.

تشکری در رابطه با میزان شهریه این دانشگاه، خاطر نشان کرد: شهریه دانشگاه جامع علمی کاربردی در میان دانشگاه‌های شهریه پرداز در کمترین میزان ممکن است. برای شهریه دانشجویان همچنین تسهیلات دیگری وجود دارد که در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

در پذیرش برخی از رشته‌ها رقابت وجود دارد

احمد افروغی، رئیس موسسه آموزش عالی‌ علمی‌کاربردی جهاددانشگاهی مشهد نیز در رابطه با ظرفیت پذیرش رشته‌های این مرکز اظهار کرد: ۲۴ رشته دانشگاهی در دو گروه فرهنگ و هنر و صنعت، رشته ارائه کرده‌ایم. ظرفیت رشته‌های ما به صورت میانگین ۸۶ و ۷۵ نفر هستند. 

وی افزود: رشته‌هایی مانند آمادگی جسمانی و فوتسال، مربی‌گری آمادگی جسمانی و فوتسال و مدیریت اماکن ورزشی برای اولین بار در موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی ارائه می‌شوند. ثبت‌نام مرکز جهاد دانشگاهی تا ۱۶ مهر و بر اساس سوابق تحصیلی ادامه دارد. سازمان سنجش دانشجویان را بر اساس معدل دیپلم و سهمیه‌ها غربالگری کرده و آن‌ها را برای ادامه تحصیل در این مرکز گزینش می‌کند.

رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی مشهد بیان کرد: رشته‌های ما بر اساس سوابق رشته‌های قبلی بررسی شدند و رشته‌های بدون تقاضا حذف شدند. بنابراین ما مطمئن هستیم که تمام رشته‌هایمان به حد نصاب می‌رسند. در برخی از رشته‌های ما حتی رقابت نیز وجود دارد، به این معنی که تعداد متقاضیان بسیار بالا است و در گزینش از افراد معدل بالا استفاده می‌کنیم. 

افروغی گفت: برای مثال ۱۰۰ نفر از رشته‌ای که ظرفیت آن ۷۵ نفر است را انتخاب می‌کنند اما افرادی توسط سازمان سنجش گزینش می‌شوند که بیشترین معدل را دارند. دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی رشته‌های ثابتی ندارد و بر اساس تقاضا و نیاز بازار کار و جامعه رشته‌هایش تغییر می‌کنند. این مسئله مشخصه خاصی است که در دانشگاه علمی کاربردی دیده می‌شود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.