به گزارش شهرآرانیوز، پس از وقفه دو ماهه، واریز پول سهام عدالت هرچند به صورت خرد، از ابتدای هفته گذشته از سر گرفته شد.
بازار سرمایه از دهه سوم مرداد ماه دچار افت شد که بسیاری از فعالان بازار سرمایه علت این افت را در فروش آبشاری سهام عدالت توسط کارگزاریها عنوان کردند.
پس از حجم گسترده انتقادات به این نوع فروش، سخنگوی سهام عدالت اعلام کرد که از روز ۲۸ مرداد ماه فروش سهام عدالت در ساعات عادی ممنوع است و به صورت بلوکی فروخته خواهد شد. اما اظهارات مدیران کارگزاریها از عدم تمایل خریداران حقوقی نسبت به خرید سهام عدالت در روش بلوکی حکایت دارد.
یک منبع مطلع در خصوص نحوه فروش سهام عدالت طی روزهای اخیر گفت: حقوقیها سهام عدالت را که عمدتا سهامهای با ارزشی هستند از کارگزاریها میخرند و چند روز بعد با مثبت شدن بازار میفروشند که همین کار موجب منفی شدن بازار شده است. عمده این حقوقیها خود کارگزاریها هستند که با کدهای حقوقی خودشان سهام عدالت را میخرند تا بتوانند در زمان عادی بازار بفروشند.
به گفته او، سازمان بورس و اوراق بهادار باید به این موضوع ورود کند و نظارت به شکلی باشد که مسیر خرید سهام عدالت مشخص شود. یعنی باید محدودیتی برای خریداران سهام عدالت ایجاد شود که نتوانند چند روز بعد این سهام را در بازار عرضه کنند و بازار را بهم بریزند. با فروش سهام توسط حقوقیها، حقیقیها نیز با رفتار گلهای به افت بازار دامن میزنند.
براساس اظهارات این منبع آگاه، اگر بازار ظرفیت جذب این سهام عدالت را ندارد چرا تا سقف ۶۰ درصد آزادسازی شده است؟ سازمان بورس میتواند تا زمانی که زیرساخت لازم برای فروش سهام عدالت فراهم شود جلوی آن را بگیرد که هم ارزش سهام مردم بیش از این کم نشود و هم بازار سرمایه مسیر خودش را طی کند.
او با اشاره به ورود پول از صندوق توسعه ملی به بورس، عنوان کرد: بازار خودش را احیا میکند، اگر قرار است پولی وارد بورس شود آن را برای سهام عدالت هزینه کنند که اینطور بازار را بهم نریزد.
به نظر میرسد سازمان بورس و اوراق بهادار و همچنین شرکت سپردهگذاری مرکزی که دغدغه شرایط بازار را دارند باید در این خصوص پاسخگو باشند.
منبع: تجارت نیوز