پیام مقام معظم رهبری، استانداردهای دوگانه غرب در آزادی بیان را در شرایطی به چالش میکشد که در نخستین برخورد، شبکه اجتماعی اینستاگرام صفحه اینستاگرام فرانسوی سایت رهبر انقلاب را مسدود کرد!
به گزارش شهرآرانیوز؛ در پی اهانت نشریه فرانسوی شارلی ابدو به ساحت مقدس رسول گرامی اسلام (ص) و حمایت امانوئل ماکرون، رئیس جمهور این کشور، از انتشار تصاویر موهن درباره پیامبر رحمت (ص)، با ادعای دفاع از دموکراسی غربی و توجیه آن بهواسطه حمایت از آزادی بیان، در شرایطی که اقلیت مسلمانان این کشور تحت فشار سنگین رسانههای غربی و افکار عمومیاند و همزمان دیگر کشورهای غربی نیز بدون درنظرگرفتن عواطف جهان اسلام، با ماکرون هم صدا شدهاند، رهبر معظم انقلاب، پیامی خطاب به جوانان فرانسه صادر کردند.
ترجمه فارسی پیام حضرت آیتا... خامنهای که در حساب شخصیشان در توئیتر به زبان فرانسوی منتشر شد، بدین شرح است: «جوانان فرانسه! از رئیسجمهور خود بپرسید: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت میکند و آن را آزادی بیان میشمارد؟ آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهرههای درخشان و مقدس؟ آیا این کار احمقانه، توهین به شعور ملتی نیست که او را به ریاست خود انتخاب کرده است؟ سوال بعدی این است که چرا تردید در #هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی در این باره نوشت باید به زندان برود، اما اهانت به پیامبر آزاد است؟».
استاندارد دوگانه غرب در آزادی بیان
پیام مقام معظم رهبری، استانداردهای دوگانه غرب در آزادی بیان را در شرایطی به چالش میکشد که در نخستین برخورد، شبکه اجتماعی اینستاگرام صفحه اینستاگرام فرانسوی سایت رهبر انقلاب را مسدود کرد!
اما عصر دیروز صفحه اینستاگرام پایگاه اطلاعرسانی دفتر رهبرمعظم انقلاب به زبان فرانسوی، بازگردانده شد.
این استاندارد دوگانه جهان غرب در آزادی بیان حتی مورد توجه تحلیلگران غربی نیز قرار گرفته است. در همین رابطه آنتونی کارتالوچی، محقق آمریکایی مسائل ژئوپلیتیک، در گفتگو با خبرگزاری «مهر»، درباره اهمیت پیام مقام معظم رهبری به جوانان فرانسوی گفت: «پیام آیتا... خامنهای، نفاق و دورویی غرب را به طور کامل به تصویر میکشد؛ اینکه غرب و تنها غرب است که به خود اجازه تصمیمگیری درباره اینکه «آزادی بیان» چیست و گفتن چه چیزهایی جایز نیست را میدهد.
البته اگر (آنگونهکه ادعا میشود) تسامح مذهبی یکی از دغدغههای جدی فرانسه باشد؛ پس به همان ترتیب، قوانین حراست از مذاهب و ممانعت از فرقهگرایی نیز باید به طور یکسان در قبال همه گروهها اجرا شود. هر جامعهای در حیطه آزادی بیان، خطوط قرمزی دارد که نباید از آنها عبور کرد - در غرب، هولوکاست مثال بارزی از آن نوع مقولاتی است که تردید درباره آن حتی به اسم آزادی بیان هم جایز نیست حال آنکه غرب، هرجا به نفعش باشد، از خطوط قرمز دیگر ملتها و گروههای مردمی میگذرد - و این نوع از دورویی است که تمام و کمال در پیام رهبر ایران خطاب به جوانان فرانسه، به آن اشاره میشود. این نمونهای بارز از استانداردهای دوگانه غرب است.
این همان معیارهای دوگانهای است که برمبنای آن فیسبوک و توئیتر هزاران حساب کاربری آنلاین را به ظن اینکه مروج مطالب مخرب علیه جهان هستند؛ تعلیق میکنند حال آنکه حساب کاربری سازمانهایی، چون بیبیسی، رویترز، سیانان و دیگر رسانهها به رغم توجیه جنگهای کشندهای که به قیمت جان دهها هزار نفر و تخریب کامل کشورها تمام شده، در بهترین حالت حفظ میشوند. بااینحال، اگرچه اقدامات دولت پاریس به شدت تحریکآمیز است، نباید مایه تعجب باشد. مسلمانان سراسر جهان نیز باید به خودشان و دینشان اتکا کنند. صبوری، مباحثات روشنفکرانه، نقد آگاهانه و اعتراض متمدنانه، بهترین پادزهر برای سیاستهای سمی ازقبیل همانهایی است که دولت فعلی پاریس ترویج میکند.»
پیام رهبری بهترین رفتار در میان واکنشهای اخیر بود
اما پیام اخیر توئیتری رهبر معظم انقلاب با واکنشهای بسیاری در میان چهرههای سیاسی کشور نیز همراه شد. حجتالاسلام احمد مازنی، فعال سیاسی اصلاحطلب و نماینده مردم تهران در مجلس دهم، در گفتگو با شهرآرا درباره اتفاقات اخیر در فرانسه و پیام رهبر معظم انقلاب گفت: «من فکر میکنم یکی از معضلاتی که اکنون با آن مواجهایم این است که برخی مسلمانان درباره پیام واقعی پیامبر رحمت، حضرت محمد مصطفی (ص)، درک درستی ندارند و زمانی که این پیام به درستی به ملتها نرسد، زمینه را برای سوءاستفاده سودجویان فراهم میکند. پیامهای بدلی از پیامهای پیامبر رحمت (ص) اکنون در جهان به گوش میرسد که یکی از آنها پیام خشونت و تروریسم است که امثال داعش و القاعده آن را ترویج میکنند.
در نقطه مقابل نیز به بهانه برخورد با افراطیگری و تروریسم، برخی به ساحت مقدس رسولا... (ص) جسارت و اهانت میکنند و اسلام و مسلمانان را به عنوان یک جامعه تروریسم معرفی و به اسلامهراسی را در جهان دامن میزنند. این دو موضوع یعنی جریان افراطی و ترورریستی که به نام اسلام خشونت و کشتن انسانها را ترویج میکند و جریان دیگر که به بهانه این اقدامات کل اسلام را مورد اهانت قرار میدهد دو لبه یک قیچی هستند و در روزهای اخیر مصادیق هر دوی آن را در کشور فرانسه شاهد بودیم. این فعال سیاسی افزود: در موقعیت متشنج کنونی که همه رهبران دنیا و علاقهمندان به پیامبر (ص) همه بشریت، دولتها و دولتمردان و بهخصوص شخص رئیسجمهور فرانسه را مورد خطاب قرار دادند، رهبر معظم انقلاب جوانان فرانسه را مورد خطاب قرار دادند.
این حاکی از آن است که به دولتهای غربی امیدی نیست و رهبران این کشورها بیشتر بر اساس سود و منفعتهای حاکم بر نظام سلطه رفتار میکنند و موضع میگیرند. اما درمقابل دلهای جوانان چه در شرق و چه در غرب و چه در همه عالم، از پاکی و فطرت سالمی برخوردار است که میتواند مخاطب پیامهای انسانی قرار بگیرد. به همین جهت فکر میکنم که مناسبترین رفتار در مجموعه واکنشها در دنیا به اتفاقات اخیر در فرانسه، همین پیام اخیر مقام معظم رهبری در خطاب به جوانان فرانسه است. به اطمینان عرض میکنم که این پیام تأثیر خود را خواهد گذاشت و سرانجام مسلمانان در دنیا سربلند خواهند شد.»
از تقصیر ماکرون تا روشنگری رهبر معظم انقلاب
در یک نمونه سردار حسین دهقان، مشاور رهبر معظم انقلاب، در رشته توئیتی که به زبان فرانسه منتشر کرد، مقصر اصلی وقایع فرانسه را امانوئل ماکرون، رئیسجمهور این کشور، دانست. در این توئیت آمده است: «مقصر اصلی وقایع امروز فرانسه ماکرون است. هیچ مسلمانی از روشهای خشونتآمیز برای بیان عقیده استفاده نمیکند. همه ما فرزندان ابراهیم هستیم و یک خدا را میپرستیم. یک اقدام تروریستی تنها کشتن شهروندان نیست، بلکه توهین به پیامبر مهربان اسلام هم هست. ماکرون باید سریعا عذرخواهی کند. هیچ استاندارد دوگانهای در آزادی نیست.»
همچنین قاسم جعفری، فعال سیاسی اصولگرا و سخنگوی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی، در گفتگو با خبرگزاری «فارس» گفت: «به نظر میرسد حرکت زیبایی که رهبر معظم انقلاب در نوشتن نامه و خطاب قرار دادن جوانان فرانسه در پیش گرفتند یکی از شیوههای اثرگذار برای روشنگری سایر ملل از ماهیت اصلی اسلام و پیامبر رحمت (ص) است که امیدواریم تکتک ما در این راستا بتوانیم گامهای تکمیلی و مفید و موثری برداریم.»
در ادامه نیز حوزه مقاومت بسیج شهدای شهرداری و شورای اسلامی مشهد با صدور بیانیهای نوشت: «حماقت ماکرون، اعتبار فرانسه را نزد کشورهای اسلامی نابود کرد. او سعی داشت جای پایی در لبنان و عراق دست و پا کند؛ اما اکنون به یکی از منفورترین سیاستمداران دنیا نزد ملتهای مسلمان منطقه تبدیل شده است.» شورای هیئتهای مذهبی خراسان رضوی نیز با صدور بیانیهای اهانت به پیامبر اکرم (ص) را محکوم کرد. امامان جمعه استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی نیز با صدور بیانیهای اهانت به پیامبر اکرم (ص) را محکوم کردند.