صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

شهرداری مصمم به برخورد قانونی

  • کد خبر: ۴۹۱
  • ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۷
پرونده ساخت و سازهای غیرمجاز در یوسفیه چه زمانی بسته می‌شود؟

استادی - ساخت و سازهای غیرقانونی و بدون مجوز برخی سودجویان، همیشه پای ثابت مشکلات و معضلات شهرداری است. فهماندن این اصل ساده به بعضی‌ها که ساختمان‌سازی در شهر تابع قانون و مقررات است و شهرداری‌ها از پیش خودشان کاری نمی‌کنند، کاری تقریباً سخت و شاید ناممکن است. نتیجه پافشاری بر بی‌قانونی و ساخت و ساز بی‌ضابطه وضعیت نابه‌سامانی است که این روزها خیابان یوسفیه دارد و صدای خیلی از مردم را درآورده است.

در یوسفیه تقریباً می‌توانید مجموعه‌ای از تخلفات ساختمانی را ببینید. از طبقات اضافه و پیشروی در معابر عمومی گرفته تا تبدیل بخشی از خانه به مغازه بدون مجوز از شهرداری و پرداخت عوارض و از همه مهم‌تر پیش‌بینی نکردن پارکینگ. با توجه به اینکه قاسم‌آباد و بولوار میثاق مناطق تازه‌ساز شهر هستند و کوچه و خیابان‌هایشان مهندسی‌ساز، هیچ‌کس انتظار ندارد که با کوچه‌های تنگ و بی‌نور و شلوغ در این منطقه مواجه شود. کوچه‌هایی که در آن نه تنها جای پارک که جای سوزن انداختن هم پیدا نمی‌شود و با توجه به همین وضعیت اگر اتفاقی برای خانه یا کسی بیفتد، بعید است که خودروهای امدادی با آن عرض و طولی که دارند بتوانند به راحتی خودشان را به مقصد برسانند.


سر جای پارک دعواست
اولین سؤالی که به ذهن می‌رسد این است که مگر این همه آپارتمان دراز و کوتاهی که در این خیابان هستند از خودشان پارکینگ ندارند؟ جواب این سؤال را حسین محمودی از ساکنان خیابان یوسفیه این طور می‌دهد: از هر 10 آپارتمان 4، 5 طبقه‌ای که در اینجا ساخته شده است فقط 3، 4 مورد پارکینگ دارند که باز از همین‌ها یکی، دو ساختمان به اندازه همه طبقات جای پارک ندارند. بعید است که روز ما در این خیابان شب شود، اما سرِ جای پارک دعوا نبینیم. این‌ها همه به این دلیل است که 90درصد ساختمان‌هایی که در یوسفیه ساخته می‌شود از شهرداری مجوز ساخت ندارند. ساختمان یک طبقه را کرده‌اند دو طبقه و سه طبقه برای اینکه سودِ بیشتری ببرند و دارید نتیجه‌اش را می‌بینید. شهرداری که حریف بعضی از این سودجوها نشده و نمی‌شود، تنها کاری که کرده یک طرفه کردن کوچه‌ها بوده است. همین چند روز پیش ماشین آتش‌نشانی به خاطر باریکی کوچه‌ها و ماشین‌هایی که دو طرف پارک کرده بودند، نتوانست وارد کوچه شود.


90درصد ساخت و سازها غیر مجازند
در همین حال، احمدیان، رئیس اداره مهندسی و نظارت بر ساخت و ساز شهرداری منطقه10، در گفت‌و‌گو با شهرآرامحله از احکام متعدد قلع بنای روی زمین مانده در این محله صحبت به میان می‌آورد و می‌گوید: اگر کسی در یوسفیه سال‌ها پیش 200 متر زمین داشته، آن را تقریبا غیرقانونی تفکیک کرده است و به صورت قولنامه‌ای به نفر دیگری واگذار کرده و او هم همین ملک را بدون مجوز از شهرداری ساخته است. 90درصد این املاکی که ذکرش رفت، برای پارکینگ یا طبقات اضافه‌ای که ساخته‌اند در کمیسیون ماده صد پرونده دارند، حکم قلع بنا صادر شده که متأسفانه این احکام از همان زمان اجرایی نشده و روی زمین مانده است.


بازار داغ املاک قولنامه ای
امروز هم بعید است که حکم‌های قلع بنا اجرا شود، چون بسیاری از این ساختمان‌ها به بهره‌برداری رسیده است. البته در مقاطعی و با توجه به بالاگرفتن تخلفات بنا داشتیم که این احکام صادر شده را اجرا کنیم اما تبعات اجتماعی احتمالی که ماجرای قلع بنا داشت باعث شد که نهادهای انتظامی و شهرداری به این نتیجه برسند که تا زمان مناسبی دست نگه داشته شود.
الان باید حجم عظیمی از تخریب و قلع بنا به دلیل تخصیص نیافتن پارکینگ، طبقات اضافه و... در یوسفیه اجرا شود و همان‌طور که گفتم فعلاً امکان اجرای آن‌ها وجود ندارد. البته برخوردهای قانونی ما به هیچ عنوان متوقف نمی‌شود و سودجویانی که روی تخلفشان پافشاری می‌کنند قطعا کارشان پلمب خواهد شد.وی در ادامه می‌افزاید: متأسفانه بالا رفتن قیمت مسکن باعث شده است که بازار املاک قولنامه‌ای در یوسفیه داغ شود و مردم بدون توجه به مشکلاتی که ممکن است بعدها دچار آن شوند، به خرید این ساختمان‌ها که بیشترشان غیرمجاز ساخته شده‌اند رو بیاورند. توصیه ما به مردم این است که از خرید این املاک خودداری کنند. بالاخره شهرداری هرطور که باشد جلو ساخت وسازهای غیرمجاز در یوسفیه را خواهد گرفت.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.