صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رویکرد فرهنگی حاکم بر شورای پنجم، حوزه کتاب و کتاب‌خوانی مشهد را دگرگون کرده است

  • کد خبر: ۴۹۸۴۶
  • ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۸
محمدرضا حیدری، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، به‌مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی با مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی دیدار و گفت‌وگو کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در این جلسه با بیان اینکه رویکرد شورای پنجم نسبت به حوزه کتاب و کتاب‌خوانی، رویکردی حمایتی است، اظهار کرد: اهمیت ترویج کتاب و افزایش سرانه مطالعه در بین تمامی اقشار و آحاد جامعه برهمگان روشن است و بنابراین در این دوره از مدیریت شهری نیز توجه ویژه‌ای به بحث کتاب شد.

محمدرضا حیدری با اشاره به مصوبه اخیر شورای شهر در بحث مشوق‌های حوزه کتاب، گفت: براساس این مصوبه شهرداری مکلف به اختصاص زمین و کمک به احداث و توسعه و تجهیز کتابخانه‌ها، بویژه در مناطق محروم و پیرامونی شهر مشهد با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی و دیگر دستگاه‌های متولی و خیران شده است.

وی افزود: شناسایی فضا‌های عمومی مناسب اعم از میادین، پیاده‌روها، پارک‌ها، فرهنگ‌سراها، سرای محلات، اتوبوس و مترو و مسجد و ... به منظور انجام اقدامات تسهیلی و تشویقی لازم جهت ایجاد و گسترش کتاب‌خوانی همچون معافیت بهای خدمات بهره‌برداری، دیگر تکلیفی است که به شهرداری مشهد واگذار شده است.

وی با تأکید بر لزوم بهره‌گیری مناسب از این فرصت پیش‌آمده و این ظرفیت قانونی، خاطرنشان کرد: بدون شک با استفاده از این مصوبه می‌توانیم طی ماه‌های آینده شاهد اتفاقات خوب و ماندگاری در عرصه کتاب و کتاب‌خوانی مشهد باشیم.

کتابخانه مرکزی امام‌خمینی (ره) که پس از ۲۳ سال، به همت شورای پنجم شهر مشهد تکمیل و به بهره‌برداری رسید، درحال حاضر ۲۸ هزار نفر عضو فعال دارد که حیدری با از آن به‌عنوان اتفاق ارزشمندی یاد کرد و گفت: این‌گونه آمار‌ها نشان می‌دهد که جامعه برخلاف تصورات ما از فضا‌های این‌چنینی به خوبی استقبال می‌کند، ولی کوتاهی از سوی نهاد‌های مسئول بوده و در ایجاد زیرساخت‌ها قصور گردیده است.

علی‌اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی، نیز با بیان اینکه نگاه فرهنگی حاکم بر شورای پنجم سبب شد پروژه‌ای که بیش از دو دهه از آغاز عملیات اجرایی آن می‌گذشت، تکمیل و به بهره‌برداری برسد، اظهارکرد: رویکرد حمایتی این دوره از مدیریت شهری مشهد در بحث ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی سبب شده اتفاقات خوبی هم در حاشیه شهر مشهد شاهد باشیم.

وی با تقدیر از مصوبه اخیر شورای شهر در بحث مشوق‌های حوزه کتاب، گفت: امیدواریم بتوانیم هرچه زودتر ۱۰ کتابخانه در حاشیه شهر و ۲ کتابخانه نیز در دو ایستگاه خط ۲ قطارشهری مشهد راه‌اندازی کنیم.

سبزیان با بیان اینکه تا پایان سال ۸ کتابخانه سیار ویژه حاشیه شهر مشهد فعال می‌شود، افزود: در بحث جمع‌آوری کتاب‌های فرسوده و غیرقابل استفاده طرحی را با سازمان مپ شهرداری پیش‌خواهیم برد تا عواید حاصل از تبدیل آن به کاغذ، صرف خرید کتاب‌های جدید و نو شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی با اشاره به تکمیل کتابخانه مرکزی امام‌خمینی (ره) با همت شورای شهر مشهد، گفت: پس از شهر مشهد، شهر‌های دیگری هم درصدد بودند با همکاری شهرداری نسبت به افتتاح کتابخانه مرکزی شهر خود اقدام کنند، ولی هیچ‌کدام نتوانستند به سرانجام مقصود برسند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.