صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

«ایندیپندنت» می‌نویسد که به‌شکلی باورنکردنی نیرو‌های انگلیس از ماه فوریه به عربستان اعزام شده‌اند، و این اقدام هم‌زمان با ممنوعیت صادرات تجهیزات سخت‌افزاری نظامی به این دیکتاتوری در خاورمیانه، بوده است.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ خبرگزاری «ایندیپندنت» روز جمعه فاش کرد که سربازان انگلیسی بدون اطلاع پارلمان و مردم این کشور، برای دفاع از میادین نفتی در عربستان سعودی اعزام شده‌اند. احزاب مخالف در این کشور، دولت انگلیس را به فقدان «چهارچوب اخلاقی» و طفره‌رفتن از «نظارت دولتی» متهم کردند. مخالفان گفتند که این اقدام «نشانه روابط مسموم» بین دولت انگلیس و یک کشور نفت‌خیز خودکامه است.
 
وزارت دفاع انگلیس در حمایت از این اقدام، گفته است که میدان‌های نفتی «زیرساخت‌های اقتصادی مهمی» هستند و برای کمک به دفاع از آن‌ها در‌برابر حملات هوایی، به نیرو‌های هنگ شانزدهم توپخانه سلطنتی نیاز بوده است. سخنگوی وزارت دفاع انگلیس به «ایندیپندنت» گفت: «به‌دنبال حملات به تأسیسات تولید نفت پادشاهی عربستان سعودی در ۱۴‌سپتامبر‌۲۰۱۹، ما با وزارت دفاع سعودی و دیگر شرکای بین‌المللی همکاری کردیم و به بررسی چگونگی تقویت دفاع از زیرساخت‌های مهم اقتصادی دربرابر تهدیدات هوایی پرداختیم.»
 
«ایندیپندنت» می‌نویسد که به‌شکلی باورنکردنی نیرو‌های انگلیس از ماه فوریه به عربستان اعزام شده‌اند، و این اقدام هم‌زمان با ممنوعیت صادرات تجهیزات سخت‌افزاری نظامی به این دیکتاتوری در خاورمیانه، بوده است. براساس حکم دادگاه تجدیدنظر انگلیس، عالی‌ترین دادگاه این کشور، وزرای دولت انگلیس از امضای هرگونه معاهده صادرات نظامی منع شده بودند؛ زیرا نیرو‌های سعودی در درگیری‌های یمن مرتکب جنایات جنگی می‌شدند.
 
هم‌اکنون، اقدامات قانونی در دادگاه‌های انگلیس برای بازگرداندن این ممنوعیت‌ها در جریان است. تاکنون به سؤالات درباره اینکه چرا اعزام نیرو‌های انگلیسی به عربستان در پارلمان کشور مطرح نشده، پاسخی داده نشده است. لیلا موران، سخنگوی امور خارجه از حزب لیبرال دموکرات‌های انگلیس، می‌گوید: «گزارش‌ها درباره اعزام مخفیانه نیرو‌های کشور به عربستان سعودی، حیرت‌آور است.»
 
همچنین، اندرو اسمیت، از «کمپین ضد‌تجارت اسلحه»، که چالش‌های قانونی فروش اسلحه در انگلیس به عربستان سعودی را رهبری می‌کند، می‌گوید: «این عملیاتِ مخفیانه و مبهم نشانه‌ای از رابطه سمی میان دولت انگلیس و مقامات عربستان سعودی است.» وی در ادامه با مقصردانستن دولت جانسون می‌افزاید: «این اقدام، سطح ادغام این دو (دولت جانسون و پادشاهی عربستان) را نشان می‌دهد و بر این موضوع تأکید می‌کند که بوریس جانسون و همکارانش، برای پیشبرد این رابطه، صرف نظر از عواقب مخرب آن، تا کجا پیش خواهند رفت.»
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.