صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نیره عابدین‌زاده: هشدار قضایی به ۶ سازمان بی‌توجه به کودکان کار

  • کد خبر: ۵۲۶۹۶
  • ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۱
سرپرست دادسرای ناحیه ۵ با قدردانی از عملکرد مدیریت‌شهری مشهد بیان کرد: سازمان‌هایی که بابت حمایت از کودکان کار بودجه می‌گیرند، اگر وظیفه‌شان را انجام ندهند، مدعی‌العموم وارد می‌شود.
محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ سرپرست دادسرای ناحیه ۵ مشهد با انتقاد از سازمان‌هایی که به وظایف خودشان در قانون سامان‌دهی کودکان کار بی‌تفاوت هستند، به احیای حقوق کودکان کار از سوی مدعی‌العموم اشاره کرد و هشدار داد که از ۱۱ سازمانی که باید به حوزه کودکان کار ورود پیدا کنند، فقط ۵ سازمان پای کار آمده‌اند که اگر بعد از این همراهی نکنند، مدعی‌العموم به‌دنبال احیای حق کودکان کار خواهد رفت، چون این سازمان‌ها بابت حمایت از کودکان کار از دولت بودجه می‌گیرند.
به‌گزارش شهرآرا، نیره عابدین‌زاده در صدوچهاردهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد:حدود ۱۵۸ کودک‌کار در مشهد شناسایی شدند که بیش از ۶۰ درصد آن‌ها از اتباع خارجی بودند.


قانون ابلاغ شده است، اما اجرا نمی‌شود

وی با قدردانی از دغدغه‌مندی شهردار و مدیریت شهری مشهد درباره پیگیری برای رفع آسیب‌های اجتماعی شهر، خواستار شروع اقدامی مشترک برای رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی شهر مشهد شد و گفت: اقدامات جداگانه سازمان‌های مختلف برای کنترل آسیب‌های اجتماعی اثرگذاری لازم را نداشته است؛ شهرداری زمینه ایجاد مرکزی برای کنترل آسیب‌های اجتماعی را فراهم کرد که در پاییز امسال و با محوریت کودکان کار این مهم عملیاتی شد.
 
عابدین‌زاده با بیان اینکه رویکرد غالب در کنترل آسیب‌های اجتماعی شهر مشهد فرهنگی و اجتماعی است نه قضایی، ادامه داد: شروع طرح «سایه‌بان مهر» با کودکان کار بوده است، چون این‌ها افرادی هستند که با وجود تصویب قانونی درباره آن‌ها، نه دیده می‌شوند و نه به آن‌ها توجهی می‌شود؛ از سال ۱۳۸۴ تا کنون که قانون سامان‌دهی کودکان کار تصویب و ابلاغ شده است، برخی سازمان‌ها حتی نسبت به وظایف خود در قانون اطلاعی نداشتند و ندارند.
وی ادامه داد: بخش زیادی از کودکانی که در این ۲ ماه شناسایی شده‌اند، کودکان رهاشده اتباع خارجی بودند که اداره‌کل اتباع استانداری خراسان‌رضوی باید برنامه‌ای برای این کودکان رهاشده تدوین کند.

همچنین معاون اجتماعی سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به تشکیل کمیته سامان‌دهی کودکان کار و خیابانی از حدود ۳ ماه پیش با همراهی ۱۱ سازمان دولتی و ۲ مجموعه مردم‌نهاد، گفت: از نظر ما کودک‌کار، کودک کمتر از ۱۸ سال است که در خیابان تکدیگری می‌کند و با این شغل کاذب دچار آسیب‌های روحی می‌شود و از تحصیل محروم است؛ هدف از تشکیل چنین کمیته‌ای نیز سامان‌دهی کودکان کار و توانمندسازی آن‌ها در قالب طرح «سایه‌بان مهر» بوده است.
رضا دانایی افزود: در گام نخست این طرح، کودکانی که در خیابان هستند، شناسایی می‌شوند و در گام دوم آن‌هایی که در کارگاه‌های زیرزمینی مشغول کار هستند، شناسایی و حمایت خواهند شد.


کودکان کار بیشتر غیرایرانی هستند

وی ادامه داد: بر اساس آیین‌نامه سامان‌دهی این کودکان، شهرداری باید فضای نگهداری از آن‌ها را تأمین می‌کرد که این کار انجام شد و این محل به سازمان بهزیستی تحویل داده شد؛ ضمن اینکه ۳ دستگاه ون برای شناسایی کودکان و تهیه بروشور درباره تعامل با کودکان کار از دیگر اقدامات شهرداری در طرح «سایه‌بان مهر» بوده است.
 
دانایی‌سیج همچنین از ۸۶۴ ساعت گشت برای شناسایی کودکان کار خبر داد و افزود: در میان کودکان کار شناسایی‌شده، فقط ۳۸ نفر ایرانی بودند و ۱۲۰ نفرشان از اتباع خارجی بودند؛ حدود ۱۱۱ نفرشان تحویل خانواده‌هایشان شدند و دیگران اکنون در قرنطینه هستند؛ البته وضعیت کودکانی که به خانواده‌ها تحویل داده می‌شوند، مداوم رصد می‌شود که اگر بعد از حمایت‌های شهرداری دوباره از کودکان سوءاستفاده کنند، مورد پیگیرد قضایی قرار خواهند گرفت.
همچنین پس از سخنان عابدین‌زاده، شورای اسلامی شهر مشهد به‌دلیل تلاش‌های وی در زمینه اجرای مناسب طرح «سایبان مهر» با اهدای لوح و هدیه‌ای از زحمات او قدردانی کرد.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.