صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

«اف‌ای‌تی‌اف» در برزخ

  • کد خبر: ۵۴۲۷۱
  • ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۶
بازخوانی تازه‌ترین دیدگاه‌ها درباره آینده بررسی لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی در مجمع تشخیص مصلحت
به گزارش شهرآرانیوز - سیدمصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفتگو با ایسنا درباره وضعیت و سرانجام لوایح اف‌ای‌تی‌اف در مجمع گفت: «در مجمع تشخیص، در کمیسیون مشترکی، مشغول بررسی کارشناسی مجددیم. این کار با حضور و همکاری نمایندگان دولت انجام می‌گیرد و هدف آن، مراعات مصلحت نظام است.
 
علی رغم تحول‌هایی که در دنیا به‌ویژه در آمریکا رخ داده است، فکر می‌کنم تا اوایل بهمن بتوانیم در این زمینه نتیجه گیری کنیم. به نظر این‌جانب تصویب دو لایحه باقی‌مانده در مجمع چندان محتمل نیست؛ زیرا اف‌ای‌تی‌اف قطعا ابزار خوبی در‌اختیار دشمن برای جلوگیری ما از دور‌زدن تحریم‌های سبعانه اوست.»، اما اگر سرانجام بررسی دو لایحه باقی‌مانده اف‌ای‌تی‌اف در مجمع به گفته میرسلیم، تصویب‌نشدن آن‌ها باشد، اقدامی است که به عقیده برخی کارشناسان به ضرر منافع ملی کشورمان است.
 
در‌این‌باره حشمت ا... فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، در گفتگو با ایرنا درباره تمدید زمان بررسی لوایح مرتبط با اف‌ای‌تی‌اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «بهتر بود که این کار زودتر انجام می‌شد. حتی اگر سال گذشته لوایح پیوستن ایران به دو معاهده سی‌اف‌تی و پالرمو از دستورکار مجمع تشخیص مصلحت نظام خارج نمی‌شد و بحث‌ها ادامه می‌یافت، امکان اینکه بهانه به دست مثلث اسرائیل، آمریکا و عربستان داده بشود و پرونده ایران در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف قرار بگیرد، فراهم نمی‌شد. همان زمان برخی افراد برای انجام مصاحبه‌هایی که در آن اعلام کنند سی‌اف‌تی و پالرمو از دستورکار مجمع خارج شده است، مسابقه می‌دادند. در این مسابقه، مثلث دشمنان ایران یعنی عربستان، اسرائیل و آمریکا پیروز شدند.
 
این مسئله موجب شد بلافاصله ایران در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف قرار بگیرد و تحریم‌ها مضاعف و اثر آن‌ها دوچندان شود، چون تحریم‌ها امکان مبادلات پولی و بانکی ایران را با دشواری روبه‌رو کرده بود.» وی با بیان اینکه ایران با پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف، فضای دیپلماسی‌ای را تقویت می‌کند که به سود منافع ملی است، گفت: «این مسئله به‌معنای آن نیست که کشور همه اطلاعات خود را در سامانه‌ای قرار دهد که دشمنان از آن سوء‌استفاده کنند؛ ولی باید بپذیریم در زمانه‌ای که دنیا به دیپلماسی روی خوش نشان می‌دهد، ایران کشوری است که می‌تواند از این مسئله بیشترین بهره‌برداری را کند.»

همچنین علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری دیروز خود با بیان اینکه اف‌ای‌تی‌اف مستقیم و غیرمستقیم بر تمام مبادلات مالی و تجاری ما تأثیر دارد، به اتخاذ تصمیم منطبق با منافع ملی از‌سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار امیدواری کرد.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.