صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

جدایی رسمی بریتانیا از اتحادیه اروپا

  • کد خبر: ۵۴۵۱۲
  • ۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۶
بریتانیا چهارشنبه شب به‌صورت رسمی از اتحادیه اروپا جدا شد. بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، در سخنرانی سال نوی خود اعلام کرد که با پایان‌یافتن فرایند برگزیت حالا دیگر بریتانیا «آزادی» اش را به دست آورده و می‌تواند «بهتر و متفاوت تر» از گذشته عمل کند.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ بریتانیا چهارشنبه شب به‌صورت رسمی از اتحادیه اروپا جدا شد. بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، در سخنرانی سال نوی خود اعلام کرد که با پایان‌یافتن فرایند برگزیت حالا دیگر بریتانیا «آزادی» اش را به دست آورده و می‌تواند «بهتر و متفاوت تر» از گذشته عمل کند. اما مخالفان بر این باورند که بریتانیا با خروج از اتحادیه اروپا منافع بسیاری را از دست می‌دهد و موقعیتش در مقایسه با گذشته تنزل پیدا می‌کند. از طرف دیگر، نیکولا استورجن، نخست‌وزیر اسکاتلند، که به‌دنبال استقلال کشورش از بریتانیاست، با انتشار یک پیام توئیتری اعلام کرده است که «اسکاتلند به‌زودی دوباره به اروپا می‌پییوندد.»

با پایان‌یافتن مذاکرات برگزیت، نمایندگان اتحادیه اروپا در بروکسل بالاخره نفس راحتی می‌کشند. با وجوداین، آن‌ها از شکل‌گیری چنین توافقی با بریتانیا خرسند نیستند. خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا از همان دقایق اول، تبعات خود را نشان داده است و چندین محموله باری بریتانیا، به دلیل طی‌نکردن مراحل اداری لازم، که حالا پیچیده‌تر و مفصل‌تر شده، برگشت خورده‌اند. بوریس جانسون البته هشدار داده است که در روز‌ها و هفته‌های آتی، تا زمانی‌که قوانین جدید به‌درستی اجرا شوند، احتمالا اختلالاتی این‌چنینی پیش خواهد آمد. اما مقامات بریتانیا اصرار دارند که سیستم‌های قانونی جدید در مرز این کشور همین حالا نیز آمادگی لازم را دارند و با شرایط جدید سازگار شده‌اند.
 
بریتانیا قرار است ۱۱‌ماه آینده را به قوانین تجاری اروپا پایبند بماند تا‌زمانی‌که دو طرف درباره آینده همکاری‌های اقتصادی خود به نتایج دقیق‌تری دست پیدا کنند. بر‌اساس این توافق جدید، تولیدکنندگان بریتانیایی این امکان را دارند تا بدون پرداخت تعرفه‌های گمرکی، به بازار داخلی اتحادیه اروپا دسترسی داشته باشند.
 
به‌عبارت دیگر، به کالا‌هایی که میان بریتانیا و قاره اروپا ردوبدل می‌شود، مالیات بر واردات تعلق نمی‌گیرد. اما از طرف دیگر، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به منزله کاغذبازی‌های بیشتر برای صاحبان کسب‌وکار و مسافران بریتانیایی برای رفت‌وآمد به کشور‌های اروپایی است. علاوه‌براین، هنوز وضعیت خدمات بانکی و مالی در این توافق نامشخص باقی مانده است.

برخی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را کاملا خوش‌بینانه می‌بینند و دیگران سر‌گرفتن چنین توافقی را ناامید‌کننده می‌دانند. در این میان، استنلی جانسون، پدر نخست‌وزیر بریتانیا، از‌جمله مخالفان این جدایی بوده است. وی به‌دنبال انتشار خبر رسمی خروج بریتانیا، اعلام کرده که به‌دنبال گرفتن حق شهروندی فرانسه است. استنلی جانسون هشتادساله، که مادری فرانسوی داشته است، مصاحبه‌ای به زبان فرانسه انجام داده و گفته است که خود را شهروند اروپا می‌داند و دوست دارد پیوندش را با اروپا حفظ کند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.