در حالی که شنیده می شد قرار است به زودی رحمان رضایی از هدایت ذوب آهن برکنار شود، پافشاری این سرمربی بر ادامه فعالیت و مخالفتش با استعفا باعث شده که فعلا سرمربی باقی بماند.
به گزارش شهرآرانیوز، یکی از مهمترین اتفاقات فوتبالی استان اصفهان طی روزهای گذشته تغییر مدیرعامل باشگاه ذوب آهن بوده و مجتبی فریدونی پس از دو سالی که جواد محمدی مدیرعامل پیشین این باشگاه روزهای دشواری را تجربه کرد، حالا وارد شده تا آنطور که خودش میگوید، حال و هوای تازهای به ویترین باشگاه یعنی تیم فوتبال ذوب آهن بدهد و این تیم را از شرایط نابسامانی که در آن گیر افتاده، نجات ببخشد.
فریدونی که پیشتر نیز به تیم فوتبال ذوب آهن نزدیک بوده، ضمن تسلیت به جامعه ورزش ایران و همینطور مردم کشور طی یک هفته گذشته در غم از دست دادن مهرداد میناوند و علی انصاریان سوگوار شده اند، در مورد حضور به عنوان مدیرعامل جدید باشگاه ذوب آهن اینطور حرف هایش را آغاز کرد: «من قبلا مسئولیت اجرایی نداشتم. بچهها یک مقدار از هم دور شده بودند که حالا سعی داریم آنها را دور هم جمع کنیم تا سوء تفاهامات هم که بین مدیران باشگاه و کادر فنی وجود داشت، برطرف شود و تمرکزشان روی بازیها برود. به امید خدا بتوانیم نتایج خوب تری هم بگیریم. همه میگویند ذوب آهن تا اینجا بازیهای خوبی ارائه کرده، ولی در نتیجه گیری موفق نبوده که بخشی از آن برمی گردد به عدم تمرکزها و مسائل حاشیه ای. سعی کردیم این مسائل را برطرف کنیم تا بچهها آماده بشوند برای بازیهای آینده.»
مدیرعامل جدید باشگاه ذوب آهن سپس در توضیح استوریای که چند ماه پیش و در خلال انتخاب سرمربی تیم فوتبال ذوب آهن مطرح کرد و تصمیمات مدیران وقت باشگاه را مورد انتقاد قرار داد، توضیح داد: «آن استوری کاری به آقای رحمان رضایی نداشت و من به شیوه و روند کار انتقاد داشتم. ایشان جزو کسانی بود که ما برای همکاری دعوت کرده بودیم. من باز هم میگویم که انتقادم به شیوه کار بود. ما باید از کادر فنی حمایت کنیم. سال قبل تجربه کردیم. سه مربی عوض کردیم و تا روز آخر وضعیت خوبی نداشتیم و لزوما تغییر سرمربی استراتژی اثربخشی نخواهد بود. چه بسا اینکه ممکن است بدتر هم بشود. پس باید حمایت کرد و مشکلات را برطرف کرد تا با قدرت بیشتری به کارشان ادامه دهند.»
مجتبی فریدونی سپس در واکنش به این سوال که حمایت کامل را از ادامه حضور رحمان رضایی سرمربی تیم اعلام میکند، اینگونه واکنش نشان داد: «من به عنوان مدیرعامل و یکی از اعضای هیئت مدیره بله، ولی نظر تمامی اعضای هیئت مدیره مطرح است و به هر حال سیاست بر این است که حمایت کنیم؛ اگر ایراد و اشکالی وجود دارد، رفع کنیم و ادامه دهیم.»
سوال بعدی در مورد تغییرات احتمالی در هیئت مدیره باشگاه بیان کرد: «هیئت مدیره در اختیار من نیست و شرکت سهامی ذوب آهن اگر بخواهد این کار را خواهد کرد.»
از فریدونی در مورد دو سال دشوار ذوب آهن پرسیدیم و اینکه چرا این تیم که یکی از قویترین تیمهای ایران بوده به این حال و روز افتاده است. او در واکنش به این سوال و اینکه چه برنامهای برای بهبود شرایط باشگاه دارد، بیان کرد: «مهمترین مشکلی که داشتیم اینکه همدلی در باشگاه نبوده است. وقتی همدلی نباشد انرژی مثبت هم نیست و عدم تمرکز ایجاد میشود و اینها باعث میشود که تیم نتواند نتیجه بگیرد. به هر حال یکسری بحثها هم نظیر از دست دادن بازیکنان بوده. مثلا قراداد آقای اسماعیلی فر و احسان پهلوان تمام میشد و باید قبل از پایان فصل تعیین تکلیف میشد که نشد.»
مدیرعامل باشگاه ذوب آهن در ادامه به موضوع افزایش قیمت بازیکنان پرداخت و توضیحات را اینطور از سر گرفت: «خب بخش عمدهای از این اتفاق هم به افزایش دستمزد بازیکنان مرتبط میشود و قرارداد بازیکنان داخلی سرسام آور افزایش پیدا کرد. چون میگفتند فلان بازیکن خارجی اینقدر پول میگیرد و من هم مثل همان بازیکن هستم و باید به اندازه همان بازیکن پول بگیرم. به همین خاطر بازیکنان داخلی دستمزد خودشان را به اندازه نرخ ارز تغییر دادند. مبالغ رفت بالا و به هر حال بودجه باشگاه هم اجازه حفظ بازیکنان را نداشت. به هر حال تمام این موارد دست به دست هم داد تا این شرایط ایجاد شود.»
از مدیرعامل ذوب آهن در مورد چشم انداز تیم فوتبال باشگاه و همینطور باشگاه پرسیدیم و او در واکنش به این سوال اضافه کرد: ان شاالله به دنبال این هستیم که روزهای خوب باشگاه دوباره شروع شود. اگر کادر فنی درخواستی داشته باشد که درخواست داشته اند و به ما ارائه کرده اند، به دنبال تقویت تیم خواهیم بود تا نتایج بهتری در ادامه راه بگیریم.»
بخش بعدی صحبتهای مدیرعامل ذوب آهن انتقاد از تعطیلی ۲ ماهه رقابتهای لیگ برتر و همینطور زمانبندی فصل نقل و انتقالات بود و تاکید بر این نکته داشت که این موضوع سبب برهم خوردن نظم مسابقات و عدم تمرکز تیمهای مختلف میشود. فریدونی در این رابطه توضیح داد: «خب یک تعطیلی دو ماهه هم در لیگ داریم که کار را سخت میکند. یک اتفاق عجیب و غریب دیگر هم که رخ داده اینکه فصل نقل و انتقالات از دوم اسفندماه آغاز میشود و قبل از تعطیلات لیگ تمام میشود. خب میتوانستند نقل و انتقالات را در همان تعطیلات دو ماهه لیگ برنامه ریزی کنند. در این برهه تیمها درگیر مسابقات هستند و اینطوری تمرکز تیمها به هم میریزد. حتی اگر بازیکن هم خریده شود، با تیم هماهنگ نخواهد بود و به زمان نیاز دارد. میشود این را با تیمها و باشگاهها هماهنگ کنند تا در بازه تعطیلات دو ماه پنچره زمستانی را برنامه ریزی کنند. این کار شرایط را برای تمام تیمها سخت میکند.»
فریدونی که مقالات زیادی در رابطه با اقتصاد فوتبال منتشر کرده، در پاسخ به این سوال که چطور میخواهد دانش اقتصادی اش را به ورزش فوتبال پیوند بزند، توضیح داد: «من بالاخره از بچگی فوتبال بازی میکردم و طرفدار فوتبال بوده ام. ضمن اینکه از سال ۱۳۹۰ ملاقات مختلفی در زمینههای اختصاصی ارائه کرده ام. علاوه بر این مقالات، همیشه در کنار ورزش بوده ایم و دستی برآتش داشته ایم. به نظرم باشگاهها در این شرایط بیشتر مدیر اقتصادی میخواهند و از اولین کارهایی که میخواهیم انجام دهیم این است که ساختار مالی باشگاه را اصلاح کنیم تا وارد فعالیتهای اقتصادی شویم و شرایط باشگاه ذوب آهن را برای ورود به بوس و فرابورس مهیا کنیم.»
در پایان از مدیرعامل ذوب آهن در مورد صحبتهای سال گذشته یزدی زاده مدیر شرکت سهامی ذوب آهن پرسیدیم که چند ماه پیش بر حرکت ذوب آهن به سمت ورزش کارگری حرف زده بود. فریدونی در این مورد نیز گفت: «منظور ایشان این نبود که به سمت ورزش کارگری برویم و ورزش کارگری را جایگزین ورزش حرفهای کنیم؛ منظور ایشان این بود که با تمرکز بیشتری روی ورزش کارگری کار انجام بشود.»
منبع: ورزش سه