گویا همچنان هستند افراد و طرز تفکرهایی که با وجود همه این مستندات تلخ، اعتقادی به کرونا ندارند و بر این باورند که برای خلاصی از شر چنین ویروسی، کاسه داغتر از آش شدهایم!
محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز؛ روزهای عجیبی را میگذرانیم. کرونا همچنان جولان میدهد، خبر از جهش چندباره و اوجهای آینده این ویروس به گوش میرسد، آدمهای زیادی را از دست دادهایم و همچنان آدمهای زیادی با این ویروس دستوپنجه نرم میکنند. بااینحال، گویا همچنان هستند افراد و طرز تفکرهایی که با وجود همه این مستندات تلخ، اعتقادی به کرونا ندارند و بر این باورند که برای خلاصی از شر چنین ویروسی، کاسه داغتر از آش شدهایم!
تفکرهایی که از قضا تریبون در اختیارشان هست و پشت همان تریبون به هرچه علم و دستیافتههای علمی است، پشت پا میزنند، آنهم در روزهایی که بسیاری از کشورهای دنیا یکپارچه تلاش میکنند تا با دستیابی به یک راه علمی و عقلانی، علاجی برای مقابله با این ویروس پیدا کنند. حالا، حتما شما هم متوجه شدهاید که روی سخنانمان با بهروز افخمی است و جبههگیریهای جدیدش درباره کرونا.
همهچی غلطه! همهچی توهمه!
سیونهمین جشنواره فیلم فجر، از همان روز آغاز، حاشیههای کرونایی زیادی بهدنبال داشت و بعد از گذشت ۵ روز، دوباره گونهای دیگر از این حاشیهها را به نمایش گذاشت، آنهم بهواسطه صحبتهای بهروز افخمی. ماجرا از این قرار است که وقتی یکی از خبرنگاران جشنواره فجر از او درباره برگزارشدن جشنواره در این وضعیت کرونایی پرسید، افخمی درحالیکه ماسکی برصورت نداشت، صریح و سریع و مستقیم گفت: «نهتنها نفس برگزاری جشنواره بد نبوده، بلکه تعطیلکردن سینمای ایران کار بسیار غلطی بوده است.»
داستان، اما از جایی ذهنها را به خود مشغول کرد که او نظرهای شخصی خود درباره ویروس کرونا و شرایط ویژهای را که بر دنیا حاکم کرده است، از بیخوبن مشکلدار دانست و گفت: «تحمیل ماسک به مردم کار بسیار غلطیه، تعطیلی مدارس و تبدیلکردن بچهها به زندانیهای داخل خونه کار بسیار غلطیه.» و درست در وضعیتی که کرونا ۲ تن از چهرههای ورزشی را از کنارمان برده و چهرههای دیگری مثل گوهر خیراندیش و بهاءالدین خرمشاهی را به بستر بیماری کشانده است، او از این گفت که همه این اتفاقات پیامد یک برنامه جهانی وحشت است که بهاحتمال با اهداف سیاسی در آمریکا و انگلیس طراحی شده و در کشورمان طوری اجرا شده است که ما کاسه داغتر از آش شدیم! افخمی پیش از این هم حرفهای مشابهی زده بود. او در نامهای به وزیر بهداشت از این گفته بود که کرونا و وحشت آن، توهمی بزرگ است که دارد به مردم القا میشود.
او در آن نامه نوشته بود: «چرا این توهم را القا میکنید که روزی ۴۰۰ تا ۶۰۰ کشته برای شیوع کامل کرونا یک فاجعه وحشتناک است؟» بدتر از بیان این حرفها اما، توجیه حرفهایش با این دلیل بود که: «حتی اگر کرونا نبود، ایرانیان بهدلایلی دیگر ازجمله تصادفات جادهای با خودروهای ناایمن تا خودکشیهای ناشی از افسردگی و بیماریهایی مانند سرطان و... هم میمردند.»
شما یه زمانی نماینده ما بودی آقای افخمی!
صحبتهای افخمی واکنشهای منفی و منتقدانه زیادی را در فضایمجازی به راه انداخت و ناراحتی و خشم زیاد مردم را بهدنبال داشت. عدهای از این نوشته بودند چرا فردی که در زمینه فیلم و سینما فعالیت میکند، باید در مسائلی که تخصصی ندارد اظهارنظر کند، آنهم بدون اینکه یک حکم کلی نپیچد و بگوید این گفتهها فقط مختص خود من است؟! کاربری نوشته بود: «حتی یه «بهنظر من» هم نمیچپونه توی حرفاش. باقطعیت، در اون کاری که تخصصش رو نداره نظر میده و میگه کار اشتباهی بوده.»
کاربری هم پای کار جدید او را به میان کشید و نوشت: «افخمی داره یه سریال برای تلویزیون میسازه درباره بحران سیل در مناطق جنوبی، از نوع نگاهش به بحران مشخصه که اون سریال چی از آب درمیآد.» دراینمیان کاربران زیادی هم بودند که به ششمین دوره مجلس اشاره کرده بودند که او یکی از نمایندگان مردم تهران در آن دوره بود. کاربری نوشته بود: «میدونی چی غلطه آقای افخمی؟ اینکه ما مردم شما رو سالها پیش بهعنوان نماینده فرستادیم به مجلس و اینکه هنوز بعد از گذشت اینهمه سال به شما تریبون میدن برای بیان افکار غیرموجه و عجیبوغریب.»
وقتی کرونا دستها را رو میکند
کاربران البته فقط به همینها بسنده نکردند و تحلیلها و نکتههای فراوانی را مطرح کردند. کاربری نوشته بود: «درکل بهترین شیوه دیدهشدن و مطرحشدن و سرزبونها افتادن، حتی واسه افرادی که از قبل هم معروف بودن و بنا به دلایلی، که شاید بعدها مشخص بشه، میخوان دوباره مطرح بشن، اینه که با قیافه موجه و حقبهجانب صحبتهای عجیب و غیرعلمی میکنن و روش اصرار دارن. بهتره محلشون ندیم.» فرد دیگری به صحبتهای افخمی در نامه جنجالیاش به وزارت بهداشت کنایهای زد و خطاب به افخمی گفت: «جناب آقای افخمی!، حکیم واقعی آن است که در بحرانها همه تلاشش را برای بهبود شرایط و برگرداندن آن بهحالت عادی بکند و تا توان دارد از وظیفه انسانی خودش دست نکشد.»
کاربر دیگری که بهنظر از کارکنان درمان بود و عواقب این ویروس را با شدت بیشتری لمس کرده بود، خطاب به او نوشت: «لطفا بیایید باهم به آیسییوی بیماران کرونایی سر بزنیم، یک روز به بیمارستان بیایید تا باهم صدای شیون خانواده بیماران کرونایی را بشنویم، یک روز بالای سر بیمار زیر دستگاه بنشینید و فقط نگاه کنید، یک روز بهجای کارکنان درمان، با تجهیزات حفاظت فردی فقط بنشینید. فقط یک روز!»
بهروز افخمی البته یگانه سردمدار این صحبتهای غیرعلمی نیست. همین چند وقت پیش بود که یکیدیگر از بازیگران نهچندان مطرح کشورمان، شهره قمر، در یک مصاحبه رادیویی درباره کرونا صحبت کرد و از این گفت که به کرونا اعتقادی ندارد. هرچند حرفهای او کمی آبشستهتر بود و از این گفت که چنین تفکری! نظر شخصی خودش است.