به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در حاشیه جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: ما از معدود کشورهایی هستیم که مسئولان بلند پایه مانند رئیس جمهور حداقل هفتهای دو روز موارد را پیگیری میکنند.
وی ادامه داد: در سطح دنیا با توجه به ویروس جهش یافته انگلیسی، آفریقایی و ژاپنی موارد مرگ و میر، تغییر الگوی رفتاری، سرایت ویروس و حتی کشندگی بالاتر رفته است و در انگلیس بیش از چهار میلیون نفر درگیر بیماری شده اند و این کشور بیش از ۱۳۵ هزار نفر فوتی کرونا داشته است و در آمریکا نیز مرگ و میر از مرز ۵ هزار نفر هم عبور کرده است، در سایر کشورها هم به همین نسبت وضعیت شیوع بیماری کرونا وضعیت خیلی خوبی نیست.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: خوشبختانه در سطح کشور ما همچنان روند نزولی فوتیها را داریم و مرگ و میرها دو رقمی است، اما باید توجه داشت علی رغم آنکه آمار فوتیها پایین است زمانی که بیماری شیوع مییابد معمولا دو هفته بعد میزان بستریها بالا میرود و چهار هفته بعد هم در میزان فوتیها تغییر میکند و برعکس، وقتی بستریها کاهش پیدا میکند، چهار هفته بعد آمار فوتیها کاهش پیدا میکند و آن اقداماتی که از اول آذرماه انجام شد و میزان ورودی بیمارستانها کم شد، اثر خود را اکنون نشان میدهد و کاهش میزان فوتیها اثر رعایت دستورالعملها در چد هفته گذشته است.
رییسی گفت: باید دانست که در برخی استانها خیز بیماری شروع شده و جای هشدار جدی است و اکنون در خوزستان بالاترین میزان شیوع بیماری را داریم و نیاز داریم تا همه مردم و مسئولان در این استان بیشتر مراقبت کنند تا جلوی خیز بیماری را بگیریم و ۹ شهر استان خوزستان به وضعیت قرمز در آمدند و آژیر قرمز در این استان به صدا در آمد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، کارون، هویزه، شادگان و شوشتر روند افزایشی بیماری را دارند. این شهرها در سطح کشور وضعیت قرمز دارند و مردم باید دستورالعملهای بهداشتی سخت گیرانه را رعایت کنند تا بتوانیم این خیز بیماری را کنترل کنیم.
وی اظهار کرد: در آذربایجان غربی نیز روند ابتلا رو به افزایش است و دستورالعملهای بهداشتی و مراقبتها باید جدی گرفته شود. در حال حاضر هرمزگان نیز خیز بیماری را تا حدود زیادی کنترل کرده است. روند بیماری در استان مازندران که صعودی بود، در طی دو هفته گذشته کنترل شده است. از ۱۵ شهر نارنجی در مازندران، هشت شهر در وضعیت زرد کرونا قرار دارند و هنوز هفت شهر در وضعیت نارنجی قرار دارند.
رییسی افزود: استان گلستان و گیلان نیز همچنان نیازمند مراقبت شدید دارند همچنین در استان بوشهر نیز بیماری شیب ملایم رو به بالا دارد که به دقت بیشتری نیازمند است.
معاون وزیر بهداشت گفت: در مجموع ۹ شهر قرمز، ۳۹ شهر نارنجی، ۲۲۸ شهر زرد و ۱۷۲ شهر آبی داریم. همان طور که مشاهده میشود، از تعداد شهرهای آبی کم شده و به تعداد شهرهای زرد و نارنجی افزوده شده است.
وی ادامه داد: در آذربایجان شرقی چهار شهر نارنجی، آذربایجان غربی پنج شهر، اصفهان دو شهر، خوزستان پنج شهر، خراسان جنوبی یک شهر، کرمان یک شهر، کهگیلویه و بویراحمد و گلستان هر کدام سه شهر، گیلان هفت شهر، مازندران هشت شهر در وضعیت نارنجی قرار دارند و نیاز به مراقبت ویژه در این شهرهاست.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در مورد استان قزوین نیز که بیماری روند رو به بالا دارد، یک فرد بر اثر ابتلا به ویروس جهش یافته انگلیسی فوت شده است. اطرافیان بیمار همگی تست شد اند و نتایج آزمایش تا فردا آماده خواهد شد تا ببینیم آیا اطرافیان که مبتلا شدهاند هم به نوع ویروس جهش یافته مبتلا شدهاند یا خیر.
وی ادامه داد: به هر حال باید از مرزها مراقبت کرد و اگر مسافری از خارج از کشور وارد میشود، همه باید مراقبت کنند و قرنطینه رعایت شود. اگر فردی وارد کشور میشود و حتی علائم ندارد، حداقل باید ۱۴ روز قرنطینه و علائم او به شدت رصد شود.
رییسی بیان کرد: درباره واکسن واکسیناسیون برای گروه هدف شروع شده و با عدالت کامل این واکسنها توزیع شده است و روند واکسیناسیون امروز و فردا نیز ادامه پیدا میکند. شب گذشته محموله جدید شامل ۱۰۰ هزار دوز واکسن وارد کشور شد و در هفتههای دیگر نیز محمولههای بعدی وارد میشود و روند واکسیناسیون بر اساس سند ملی واکسیناسیون کشور که مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا است، ادامه پیدا میکند.
وی اظهار کرد: تاکنون افرادی که واکسن کرونا را تزریق کردهاند هیچ گونه عوارض جدی نداشتند و عوارض معمول واکسیناسیون مانند درد در محل تزریق و تب گزارش شده و حالشان دریافت کنندگان واکسن روسی خوب است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان