جنجالهای روز آخر جدال نمایندگان مشهد و نیشابور، تعیین تکلیف قهرمان را به کمیته انضباطی کشاند
مرتضی اخوان | شهرآرانیوز؛ لیگ برتر فوتبال استان در فصل جاری روز گذشته به ایستگاه پایانی رسید و حواشی و اتفاقات عجیب مانع از معرفی تیم قهرمان شد؛ لیگی که همواره در تاریخ فوتبال خراسان از جذابیتهای خاصی برخوردار بوده است، از رویارویی تیمهای ریشهدار فوتبال استان در دهه۶۰ با یکدیگر تا تنه تیمهای کوچکتر به نامداران فوتبال خراسانرضوی. بااینهمه در یکیدو سال اخیر لیگ برتر فوتبال استان با برتری بیشتر تیمهای مشهدی همراه بوده است و همینمسئله انتقادهایی را متوجه هیئت فوتبال استان میکرد که چرا به فوتبال شهرستانها بها داده نمیشود.
با وجوداین فصل جاری لیگ برتر فوتبال استان با درخشش تیمهای شهرستانی بهویژه نیشابوریها همراه بود؛ ۳ تیم نیشابوری که دوتای آنها تا دقایق پایانی این تورنمنت بخت اصلی قهرمانی بودند. خیام بتن و یاران رئیسی ۲ تیم شهرستان نیشابور بودند که برای کسب مقام قهرمانی تا ثانیه پایانی با هم در جدال بودند، اما یک تیم مشهدی عیش نیشابوریها را خراب کرد و حوادث عجیبی در آخرین بازی این رقابتها رقم خورد.
۱۱ تیم و یک جام ناتمام
یاران رئیسی، خیام بتن، نادر مشهد، مانا مشهد، آرامش مشهد، بردسکن، پشتیبانی، تربیت عالی، صنعت مشهد، فجربیدخت و سبزپوشان، ۱۱ تیم حاضر در رقابتهای این فصل لیگ برتر فوتبال استان بودند. ۶ تیم از مشهد و ۵ تیم شهرستانی که البته سهم شهرستانی ۳ تیم از نیشابور، یک تیم از بیدخت و یک تیم از بردسکن بود. البته این را هم نباید فراموش کرد که تیم سبزپوشان از طرقبه در این رقابتها حاضر بود و میتوان این تیم را هم یک تیم شهرستانی دانست و تناسب حضور تیمهای شهرستانی و مشهدی در این دوره مسابقات را به ۵ و ۶ تغییر داد.
کرونا مانع حضور ۴ تیم
یکی از نکات جالب رقابتهای این فصل، غیبت ۴ تیم دهداری (نایبقهرمان سال گذشته)، استقلال کاشمر، ماهان تربتجام و گاز سرخس بود؛ چهارتیمی که بهدلیل شرایط ویژه کرونایی حاضر به ریسک شرکت در مسابقات نشدند و سلامت بازیکنانشان را به حضور در این تورنمنت ترجیح دادند. شاید اگر این ۴ تیم هم در رقابتهای این فصل حاضر بودند، بر حساسیتها و کیفیت رقابتها افزوده میشد. شریعتنوین، قهرمان فصل قبل، نیز امسال در لیگ دستهسوم فوتبال کشور به میدان رفته که تاکنون صدرنشین این مسابقات نیز هست.
مشهدیها علیه نیشابوریها
رقابتهای روز پایانی لیگ برتر فوتبال استان با حساسیتهای زیادی روز گذشته پیگیری شد. برگزارنشدن همزمان این رقابتها بهدلیل برخی محدودیتها و شاید برنامهریزی صورتگرفته ازسوی کمیته اجرایی سبب شد تا تکلیف بسیاری از جایگاههای جدول تا قبل از بازی پایانی میان خیام بتن نیشابور و صنعت مشهد مشخص شود.
تیم مانا مشهد که در صورت پیروزی بر تربیت عالی نیشابور میتوانست مدعی قهرمانی باشد، در روز پایانی ۳بر۲ بازی را به میزبانش واگذار کرد و در طرف مقابل یاران رئیسی، یکی از مدعیان قهرمانی، با برتری ۲بر۱ مقابل بردسکن به صدر جدول رفت. جدال سبزپوشان طرقبه و نادر مشهد هم به برتری ۳بر۲ تیم مشهدی انجامید. پشتیبانی شمالشرق هم ۳بر۲ از سد فجر بیدخت گذشت تا همهچیز به بازی آخر بین خیامبتن و صنعت مشهد ختم شود؛ دیداری که برای صنعت مشهد که با باخت سبزپوشان بقایش در لیگ مسجل بود، دیداری بیاهمیت بود، اما برای خیام بتن نیشابور که با پیروزی میتوانست قهرمان رقابتها باشد، از حساسیت خاصی برخوردار بود. نبردی که البته ختمبهخیر نشد...
دفاع از حیثیت مشهد در بازی جنجالی
تیم فوتبال صنعتمشهد در آخرین دیدار خود در لیگ برتر فوتبال استان نمایشی ستودنی داشت و توانست تا ۲دقیقه به پایان بازی با نتیجه ۲بر۱ مقابل میزبان نیشابوری که مدعی قهرمانی بود، پیش باشد. در دقیقه۸۸ بود که گل تساویبخش نیشابوریها به ثمر رسید، اما مشهدیهای معترض به این حکم، بازی را نیمهتمام رها کردند؛ نیمهتمامماندن بازی که به نیمهتمامماندن تورنمنت انجامید! حالا تکلیف تکتیم سقوطکننده از این لیگ به دسته پایینتر یعنی سبزپوشان طرقبه مشخص است، اما تکلیف قهرمان معلوم نیست. اگر خیام بتن بتواند برنده پرونده انضباطی دیدار با صنعت شود، آنها فاتح جام و صعودکننده به لیگ دستهسوم فوتبال کشور هستند و درغیراینصورت هر نتیجهای یاران رئیسی نیشابور را به جام میرساند.
تکلیف جام بهزودی مشخص میشود
رئیس کمیته انضباطی هیئت فوتبال خراسانرضوی حالا یکی از چهرههای تأثیرگذار در لیگ برتر این فصل استان خواهد بود؛ چراکه پرونده دیدار خیامبتن و صنعت برای بررسی به این کمیته ارجاع داده میشود و باید دید حکم انضباطی این بازی چه خواهد بود؛ حکمی که میتواند تکلیف قهرمان را مشخص کند و این مسئله از حساسیت بالایی برخوردار است، چراکه اگر کمیته انضباطی بخواهد حکم به برتری خیامبتن بدهد، یاران رئیسی شاکی و مدعی خواهند شد که به فرض تساوی هم باز آنها قهرمان میشدند و اگر قرار باشد حکم چیز دیگری باشد، خیامیها میتوانند مدعی شوند در همان یکیدو دقیقه وقت اضافه میتوانستند گل پیروزی را بزنند و جام را بالای سر ببرند. سقفینیا، رئیس کمیته انضباطی، دراینباره گفت: باید پرونده بازی به دست ما برسد تا بعد از مطالعه رأی بدهیم. اما آنچه فعلا میتوانم بگویم، این است که اگر مستندات درست به دست ما برسد، در کمترین زمان ممکن و ظرف یک هفته حکم را صادر میکنیم.
محسن حیدری، دبیر هیئت فوتبال خراسانرضوی، نیز دراینباره گفت: پرونده پیچیدهای است و تا گزارش ناظر بازی نرسد، نمیتوان دراینباره اظهارنظر کرد؛، اما آنچه مشهود است، این است که دراینرابطه فقط و فقط کمیته انضباطی باید تصمیم بگیرد.
داوران کشوری هم از پسِ لیگ استان برنیامدند!
نکته جالب دیگر دیدار پُرحاشیه پایانی لیگ برتر فوتبال استان نیز قضاوت مرتضی منصوریان بهعنوان داور وسط این بازی بوده است. قاضی کشوری که لیگبرتری است و این فصل حتی بازیهای مهمی برای پرسپولیس و استقلال قضاوت کرده است.
حیدری دراینرابطه نیز تصریح کرد: ما در هفته پایانی لیگ برتر استان بهدلیل حساسیتهای بالای مسابقات از داوران کشوری مان امثال مهدی مرجانزاده و مرتضی منصوریان استفاده کردیم. وی افزود: همین بازی آخر هم مرتضی منصوریان داور وسط بود و احمد آریک نیز یکی از کمکداوران لیگیکیمان پرچم میزد. بااینهمه حواشی عجیبوغریب سبب شد تا داوران کشوری نمره قابلقبولی در هفته پایانی لیگ برتر فوتبال استان نگیرند. حالا باید منتظر نشست و دید تکلیف لیگ جذاب این فصل فوتبال استان چه خواهد شد؟