صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

جایگاه زنان در شهرسازی باید بررسی شود

  • کد خبر: ۶۰۱۰
  • ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۲
در بازدید عضو شورای اسلامی شهر از دفتر شهرآرامحله مطرح شد

شهرکی - رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد به‌طور سرزده از دفتر شهرآرامحله منطقه6 بازدید کرد.
به گزارش شهرآرامحله، صبح روز سه‌شنبه هفته گذشته بود که به دنبال بررسی وضعیت محلات منطقه هادی مهدی‌نیا وارد ساختمان سفیدرنگ وسط بوستان رز در ابتدای خیابان مصلی شد و بعدِ از توضیحات سینا عمرانیان، مدیر منطقه که از محتوای گزارش‌های درج شده و پیگیری مطالبات مردم در شهرآرا محله و معرفی نخبه‌ها گفت، به گفت‌گوی صمیمانه با گروه شهرآرامحله پرداخت و در انتها به پرسش‌های خبرنگار پاسخ داد.


*یکی از سؤالات همیشگی اهالی و به‌ویژه اعضای شورای اجتماعی محلات تعیین تکلیف اراضی آستان قدس است. اعضای کمیته نظارتی در جلسات حرف‌های نویدبخشی با مردم در میان گذاشتند. این رایزنی‌ها در چه مرحله‌ای قرار دارد؟
درباره این سؤال باید گفت موضوع اراضی آستان قدس، کلان و دامنه‌دار است. آستان قدس رضوی در درجه اول خودش را یک متولی موقوفه می‌داند تا یک نهاد اجتماعی، مدیریت شهری و حاکمیتی. از منظر متولی موقوفه به موضوعات نگاه می‌کند. به همین دلیل حل مسئله برایش دشوار است. اراضی که مالکیت آن موقوفه است در سال‌های گذشته به هر طریقی متصرف مردم شده است. حل آن، هم وجه شرعی دارد و راهکار شرعی می‌طلبد و هم وجه قانونی دارد. تاکنون هم تولیت سابق و فعلی تلاش داشتند که حل مشکل کنند. منتها آن بخشی که منجر به سند مالکیت رسمی و... می‌شود باید اجتهاد شود. شاید آستان قدس باید وجه کار مدیریتی و اجتماعی خود را بر وجه حفاظتی از موقوفه غلبه بدهد تا بتواند در این زمینه کاری انجام بدهد. از طرفی دیگر مردم هم به لحاظ اجتماعی مسئله دارند و در این اراضی زندگی می‌کنند. کار مدیریت شهری اینجا فقط پیگیری است و ما از منظر نماینده مردم و حل یک معضل شهری به آن نگاه می‌کنیم چراکه مدیریت شهری در این زمینه تصمیم‌گیر نیست. ما امیدواریم که در دوره جناب مروی اتفاقات خوبی بیفتد. چون در دوره آقای رئیسی ادبیات این موضوع به همین سمت و سو رفت. امیدواریم در دوره جدید بدنه آستان قدس بتواند این چالش چندین ساله را حل بکند.


* پل غیرهم‌سطح مصلی نقل محافل رسمی و غیررسمی در منطقه است و وعده‌های داده شده نور امیدی در دل اهالی این محدوده ایجاد کرده است. این وعده‌ها با توجه به جلسات علنی و غیرعلنی در شورا و تصمیمات اتخاذ شده چه موقع عملی می‌شود؟
موضوع پل مصلی جزو طرح جامع نیست اما از طرفی خود مدیریت راه و شهرسازی در جلسه مشترکی قول مساعد داد که هر مشکلی در تعارض با طرح جامع باشد به عنوان خواسته مدیریت شهری می‌پذیرد. به لحاظ روند قانونی مشکلی ندارد. طرح‌های تفصیلی باید به تصویب برسند و ما هم بر آن تأکید داریم. چون پشتوانه حمایت ترافیکی و درخواست اجتماعی در آن وجود دارد.


* درباره منطقه6 اینکه تا چه اندازه با توجه به بافت خانه‌های به اصطلاح عنکبوتی و قوطی کبریتی در برخی محله‌ها، هویت زنانه لحاظ شده است؟
در بحث هویت زنانه منطقه هم باید گفت که نیمی از جمعیت شهر و منطقه را خانم‌ها تشکیل داده‌اند. اتفاقا کمیسیون ما هم طی سلسله نشست‌های گفتمان توسعه نشستی دارد مبنی بر نقش و جایگاه زنان در معماری و شهرسازی. آنجا هم باید بررسی شود که ساختارهای شهری در گذشته و در طول تاریخ تا چه اندازه زنانه طراحی شده‌اند. در این نشست، دو نفر از استادان بنام هم دعوت شده‌اند که گفت‌وگویی در این مورد انجام بدهیم تا حداقل این موضوع را به لحاظ گفتمانی باز کنیم تا بعدها به موارد دیگر هم برسیم. موضوع دیگری که دنبال می‌کنیم طرح شهر همه‌شمول است که گروه‌های خاص را مدنظر داریم. گروه‌هایی که در طول دوره‌های گذشته آن طور که باید و شاید حقوقشان استیفا نشده است. یکی از این گروه‌ها هم بانوان هستند. و این به نوعی تبعیض مثبت در راستای احقاق حقوق آن‌هاست.  

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.