صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

چه کشورهایی بزرگ‌ترین فروشندگان و خریداران جنگ افزار در ۵ سال اخیر بودند؟

  • کد خبر: ۶۱۶۵۲
  • ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۲
بیش از یک سوم تسلیحات جهانی طی پنج سال گذشته از ایالات متحده آمریکا به سایر کشور‌ها صادر شده و حدود نیمی از این صادرات به مقصد خاورمیانه صورت گرفته است.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ بیش از یک سوم تسلیحات جهانی طی پنج سال گذشته از ایالات متحده آمریکا به سایر کشور‌ها صادر شده و حدود نیمی از این صادرات به مقصد خاورمیانه صورت گرفته است.


آمریکا، بزرگ‌ترین صادرکننده سلاح در جهان

مؤسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم (SIPRI) روز دوشنبه در گزارشی اعلام کرد که آمریکا ۳۷ درصد از فروش جهانی اسلحه را در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ به خود اختصاص داده و به ۹۶ کشور جهان تسلیحات نظامی فروخته است؛ تقریبا نیمی از این تسلیحات به خاورمیانه منتقل شده اند. بر این اساس، صادرات تسلیحات آمریکا در پنج سال گذشته نسبت به سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵، حدود ۱۵ درصد افزایش یافته است.
به گزارش این مؤسسه، آمریکا، فرانسه و آلمان، از بزرگ‌ترین صادرکنندگان تسلیحات در جهان، میزان فروش تسلیحات خود را افزایش داده اند؛ این در حالی است که میزان صادرات تسلیحات از سوی روسیه و چین کاهش یافته است.


عربستان سعودی، بالاترین رتبه در واردات تسلیحات

در این گزارش آمده است که در پنج سال گذشته، کشور‌های خاورمیانه بیشترین افزایش در واردات اسلحه را به خود اختصاص داده اند. بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰، واردات تسلیحات به خاورمیانه حدود ۲۵ درصد افزایش داشته است. در این مدت، عربستان سعودی، بزرگ‌ترین واردکننده اسلحه در جهان، واردات خود را ۶۱ درصد و قطر ۳۶۱ درصد افزایش داده اند. همچنین منطقه آسیا و اقیانوسیه با واردات ۴۲ درصد از تسلیحات جهانی، بزرگ‌ترین منطقه وارداتی در جهان به حساب می‌آید. هند، استرالیا، چین، کره جنوبی و پاکستان، بزرگ‌ترین واردکنندگان سلاح در این منطقه هستند.

سیمون وزمان، محقق ارشد مؤسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم، معتقد است: «برای بسیاری از کشور‌های آسیا و اقیانوسیه، درنظرگرفتن چین به عنوان یک تهدید روبه رشد، عامل اصلی واردات اسلحه است.» این مؤسسه همچنین عنوان می‌کند که برای اظهارنظر دراین باره که آیا رکود اقتصادی ناشی از بیماری همه گیر کرونا سرعت خرید و فروش تسلیحات را کاهش خواهد داد یا خیر، بسیار زود است.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.