اعضای باند سرقت با فریب فروشندگان کالاهای لوکس در فضای مجازی از اعتماد افراد سوءاستفاده میکردند
محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ نه از نقشه زیرکانه خبری بود و نه شگرد خاصی را پیاده کرده بودند. آنها تنها با شناسایی شهروندانی که قصد داشتند کالای گران قیمتی را در سایتهای واسطه گر بفروشند، خود را به جای خریدار دست به نقد جا زده و به سراغ این افراد میرفتند. این شیادان با پیروی از همان شگردهای قدیمی، بدون پرداخت یک ریال کالای لوکس را سرقت کرده و متواری میشدند.
اولین نشانههای این شیادی آشکار با شکایت یک شهروند آغاز شد. این فرد برای تشکیل پرونده به شعبه ۲۱۷ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲ مشهد هدایت شد. شاکی در برابر قاضی وحید خاکشور قره سو اعلام کرد که قصد فروش کالای گران قیمتی را در یکی از سایتهای واسطه گر داشته است. او تصویر و قیمت کالا را در این سایت بارگذاری میکند که شهروندان زیادی برای خرید با او تماس میگیرند و از آنجا که بیشتر این افراد درخواست تخفیف داشته اند، به توافق نمیرسند. در این میان خانمی جوان در تماس با فروشنده پس از دریافت مشخصات فنی کالا اعلام میکند که خواهان این کالاست و بدین گونه قراری را با فروشنده میگذارند.
شاکی به مقام قضایی میگوید که وقتی زن جوان سر قرار حاضر شد، ۲ مرد هم او را همراهی میکردند. آنها پس از تحویل کالا و تست اولیه آن، بدون چانه زنیهای مرسوم کارت عابربانکی را به من دادند تا از یک خودپرداز که در همان نزدیکی بود، مبلغی را به حساب خودم واریز کنم. یکی از این افراد هم با من جلوی عابربانک آمد و هنگامی که من قصد داشتم عملیات بانکی را انجام دهم، او به بهانه اینکه کارت دیگری هم باید از توی خودرو بیاورد، به سمت خودرو رفت، اما ناگهان درون خودرو پرید و از محل گریخت.
بررسیهای قضایی نشان داد که کارت واگذار شده به این شهروند نیز سرقتی بوده است. هم زمان با این شکایت، چند شهروند دیگر نیز شکایتهای مشابهی را مطرح کردند و چند نفر نیز با دریافت پیامک واریزی جعلی فریب خورده و کالا را تحویل داده بودند.
در جست و جوی شیادان سریالی
وقتی برای مقام قضایی مسجل شد که با یک باند سرقت روبه روست، بلافاصله از کارآگاهان پلیس آگاهی خراسان رضوی خواست تا با ورود به پرونده، زمینه شناسایی متهمان را مهیا کنند.
کارآگاهان مبارزه با سرقت پلیس آگاهی خراسان رضوی با هدایت سرهنگ جواد قنبری، وارد عمل شدند و بررسیهای خود را با دعوت از مال باختگان آغاز کردند. تحقیقات اولیه آنها نشان میداد که ۲ متهم پرونده پس از شناسایی سوژههای خود در سایتهای واسطه گر، طبق نقشه از پیش طراحی شده اقدام به سرقت میکرده اند.
کارآگاهان پس از بررسیهای بعدی متوجه شدند که سارقان اصلی ۲ مرد هستند که یک زن نیز به منظور فریب شهروندان آنها را همراهی میکند.
شناسایی ۲ متهم پرونده
رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی با اشاره به چهره زنی متهمان و با توجه به سرنخهای موجود در پرونده گفت: مأموران توانستند این متهمان را در مشهد دستگیر و به پلیس آگاهی منتقل کنند.
سرهنگ جواد شفیع زاده افزود: متهمان که با ادله و مستندات موجود ناچار به بازگو کردن حقیقت شدند تا کنون به ۶ فقره سرقت با این شگرد اعتراف کرده اند و بررسیها برای دستگیری دیگر همدست این افراد که زنی جوان بوده است، ادامه دارد.
احتمال افزایش شاکیان
بازپرس شعبه ۲۱۷ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲ مشهد نیز با تقدیر از عملیات ضربتی کارآگاهان مبارزه با سرقت پلیس آگاهی خراسان رضوی گفت: این افراد تاکنون به تعدادی سرقت اعتراف کرده اند، اما با توجه به تعدادی شکایت مشابه از سوی شهروندان احتمالا میزان این سرقتها افزایش یابد.
قاضی وحید خاکشور قره سو با اعلام اینکه دستور لازم برای بررسی موضوع وکشف دیگر اقدامات مجرمانه متهمان صادر شده است، بیان کرد: شهروندان هنگام خرید و فروش کالا در سایتهای واسطه گر و فضای مجازی مراقبت بیشتری داشته باشند و ضمن رعایت جوانب احتیاط در خرید و فروش کالا با افراد غریبه و ناشناس، تا زمانی که وجه را تحویل نگرفته و پیامک واریز برایشان نیامده از واگذاری کالا خودداری کنند.
وی ادامه داد: گاهی فروشندگان نیز کالاهای تقلبی را به جای کالای اصلی به افراد میفروشند که خریدار باید تنها پس از مشاهده کالای اصلی در فضای حقیقی وجه را واریز کند.
بازپرس شعبه ۲۱۷ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲ مشهد از شهروندانی که با این شگرد از آنها سرقت شده خواست هرچه سریعتر برای پیگیری شکایت خود اقدام و به اداره مبارزه با سرقت پلیس آگاهی خراسان رضوی مراجعه کنند.