صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سوپرلیگ اروپا به زبان ساده| جنجال بزرگ فوتبال اروپا بر سر چیست؟

  • کد خبر: ۶۴۷۸۳
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۴
  • ۲
بالاخره بعد از روزها درگیری و کش و قوس، سرانجام با انصراف تعداد زیادی از تیم‌های حاضر در سوپرلیگ اروپا، این مسابقات فعلا متوقف شد، اما سوال اینجاست که مخالفان و موافقان این تورنمنت دقیقا چه دلایلی دارند؟
به گزارش شهرآرانیوز، از دیروز «سوپر لیگ اروپا» به یکی از پر جستجوترین عبارت‌ها در گوگل تبدیل شده است. همه می‌خواهند سر از این جنجال تازه در بیاورند که از سر الکس فرگوسن و یورگن کلوپ تا آذری‌جهرمی به آن واکنش نشان داده‌اند!

ماجرای سوپرلیگ اروپا

۱۲ تیم بزرگ رئال مادرید، بارسلونا، اتلتیکو مادرید، منچستریونایتد، لیورپول، آرسنال، چلسی، تاتنهام، منچسترسیتی، اینتر، میلان و یوونتوس به عنوان اعضای موسس سوپر لیگ اروپا بیانیه مشترکی از تاسیس یک سوپرلیگ بین هفته‌ای خبر دادند. این بیانیه چه می‌گوید:

- این سوپر لیگ شامل ۲۰ تیم بزرگ اروپا خواهد بود که مسابقات خود را میان هفته انجام می‌دهند.

- ۳ تیم بایرن‌مونیخ (احتمالاً)، لایپزیش و پورتو هم به این گروه اضافه می‌شوند و ۵ تیم دیگر از طریق پلی‌آف اضافه خواهند شد.

- باشگاه‌های شرکت‌کننده به رقابت در لیگ‌های داخلی خود نیز ادامه خواهند داد و این مسابقات به معنی ترک لیگ داخلی نیست.

- مسابقات در دو گروه ده تیمی به صورت رفت و برگشت از مردادماه آغاز خواهد شد.

- مسابقات چمپیونز لیگ (لیگ قهرمانان) حذف نمی‌شود، اما این ۲۰ تیم در آن شرکت نمی‌کنند. برای مثال احتمالاً سال بعد تیم‌های لستر، وستهام، اورتون، لیدز نماینده انگلستان در لیگ قهرمانان خواهد بود.

- این مسابقات خارج از سلطه یوفا و فیفا برگزار خواهد شد و تیم‌های شرکت‌کننده خود سازماندهی مسابقات را بر عهده خواهند داشت و منافع آن را تقسیم می‌کنند.

موافقان طرح سوپرلیگ اروپا

- یوفا حق تیم‌های بزرگ که گرداننده اصلی بازار فوتبال هستند را نمی‌دهد. ما یک قاچ کوچک از کیک را نمی‌خواهیم، سهم واقعی‌مان را می‌خواهیم.

- به محض اعلام رسمی حضور هر تیمی در سوپر لیگ سهام آن در بازار بورس شروع به رشد کرد این یعنی منفعت برای باشگاه.

- مدیران باشگاه‌ها دیوانه نیستند، آن‌ها باید ستاره بخرند، مربی خوب به خدمت بگیرند، باشگاه را مدیریت کنند و همه این کار‌ها به پول نیاز دارد. یوفا سهم تیم‌های ما را می‌دزدد.

- چرا باید درآمد تیم‌هایی مثل رئال مادرید، منچستریونایتد و ... با تیم‌های درجه دو و سه که لیگ قهرمانان شرکت می‌کنند یکی باشد؟ شما در مسابقات لیگ قهرمانان بازی اندرلشت بلژیک با لخویا را نگاه می‌کنید یا منچسترسیتی با بارسلونا را؟

- هواداران تیم‌های دیگر حق دارند شکایت کنند، اما درآمد باشگاه‌ها از حق پخش تلویزیونی است و یوفا این سهم را عادلانه نمی‌دهد.

- در روز‌هایی که کرونا تیم‌های بزرگ را تا مرز ورشکستگی کامل برد، فیفا و یوفا هیچ کمکی نکردند و فقط تماشاچی بودند، این اتفاق نشان داد آن‌ها منافع خود را دنبال می‌کنند نه باشگاه‌ها را.

- همه خیلی زود به این فرمت جدید عادت می‌کنند و شما هر هفته از دیدن مسابقات بزرگ لذت خواهید برد. برای قضاوت عجله نکنید.

مخالفان سوپرلیگ اروپا

- این یک کودتا علیه فوتبال و هواداران است. تیم‌های بزرگ یک مهمانی بزرگ تشکیل داده‌اند و جایی برای شگفتی، معجزه تیم‌های کوچک یا دیده شدن ستاره‌های جدید وجود ندارد. نتیجه این کار کُشتن رویاهاست.

- این غلبه پول بر هیجان است. این یک سودجویی آشکار و خودخواهانه است. انگار فقط ۲۰ تیم در دنیا وجود دارند و بقیه باید پشت در بمانند.

- بازی مکرر تیم‌های بزرگ با همدیگر لذت فوتبال را از بین خواهد برد و این دیدار‌ها تکراری و کسل‌کننده می‌شوند.

- فدراسیون جهانی فوتبال فیفا به همراه یوفا اعلام کرده اند که از حضور بازیکنان این تیم‌ها در رقابت‌های بین‌المللی نظیر یورو و جام‌جهانی جلوگیری به عمل می‌آوردند و حتی فدراسیون‌های این کشورها، تهدید به اخراج باشگاه‌ها از لیگ‌داخلی کرده‌اند، این یعنی جام‌جهانی و یورو و حتی کوپاامریکا بدون ستاره‌ها مسابقات بی‌ارزشی می‌شوند.

- بازیکنان در این طرح شبیه عروسک‌های بی‌اختیار هستند. آن‌ها از این بازی‌های لذت نمی‌برند در نتیجه لذتی به هوادار نمی‌دهند.

- فوتبال را فقرا شکل دادند، اما الان ثروتمند‌ها آن را دزدیده‌اند و هیچ سهمی به تیم‌های کوچکتر که بازیکنان را برای آن‌ها می‌سازند نمی‌دهند. این یک خیانت به فوتبال با تشکیل یک کازینوی ۲۰ نفره است!

- کنار رفتن تیم‌های بزرگ از لیگ داخلی یا لیگ قهرمانان اروپا این مسابقات را از هیجان و تماشاگر خالی خواهد کرد در نتیجه درآمد‌ها کاهش می‌یابد و تیم‌های کوچکتر، فقیرتر می‌شوند.

- فوتبال دل‌خوشی هواداران است، بدون آن‌ها این بازی معنی ندارد و هواداران مخالف این گزینش گلخانه‌ای هستند. اگر شجاعت دارید با همه مسابقه بدهید و قهرمان شوید.

سوپرلیگ

احتمالاً شما هم در یکی از این دو دسته قرار می‌گیرید. موافق یا مخالف، اما در عصر جدید همه چیز را «اقتصاد» تعیین می‌کند و این پول است که تعیین می‌کند نی‌زن چه آهنگی بنوازد. تلخ است، اما حقیقت دارد. دلایل موافقت یا مخالفت خود با این طرح را بنویسید.
 
منبع: عصرایران
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۱
من مخالفم اصلا این سوپر لیگ هیجان فوتبال رو از بین میبره
وحید بیات
۰۵:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۷
از یک طرف حق با تیم های بزرگ و پدید آورنده سوپر لیگ جدید در اروپاست
این باشگاهها هزینه های فوق سنگین ای رو باید متحمل شوند این در حالیست که تیم های بزرگ در صورتی که برنده جام و رقابتی نباشند ، هیچ جایزه و پولی رو دریافت نمیکنند که اکثرا هم چنین است و صرفا در آمدشان در آن سال منوط به نقل و انتقال و فروش بازیکنان بزرگ و تأثیر گذارشان به سایر تیم ها و اکثریت رقبایشان خواهد بود، که در آمد حاصله هم باز تماما سود خالص محسوب نخواهد شد زیرا بخش قابل توجهی از آن باید صرف خرید بازیکن با شهرت کمتر از تیم های کم اسم و نام تر و بازیکن سازی شود ، و از لحاظ فنی فروختن بازیکنان بزرگ و کلیدی به سایر تیم ها، الاخصوص تیم های رقیب ، باعث متزلزل تر شدن آنها در رویارویی با رقیبان و در رقابتهای سال های بعدی آنها و در نتیجه مانع کسب جام و جایزه مجدد آنها خواهد شد نکته مهم اینجاست که
همیشه تیم های بزرگ هزینه های نجومی رو در پیش رو دارند اما بردن جام حتمی نیست، و به کثرت دیده شده که یک تیم مانند رئال مادرید در دوره ای با وجود صرف هزینه های خیره کننده برای خرید بازیکنانی مانند:
رونالدو (اورجینال)
زین الدین زیدان
لوئیز فیگو
دیوید بکهام
و...
اما هیچ جام یا جام با ارزشی رو برنده نشد
و این دلیل علت مشابه و همیشگی بدهکار بودن با رقم های چند میلیونی برای باشگاههای بزرگ اروپاست
و کمااینکه شاید خرید یک بازیکن کم شهرت و با تکیه بر پدیده بازیکن سازی و تبدیل آن به یک بازیکن پر نام و آوازه ، باشگاهها بتوانند ، نه سود خالص 100% ای بلکه حداقل 50 % ای به دست بیاورند
اما در به خدمتگیری مربی ، از لحاظ اقتصادی و گردش مالی برای باشگاهها ، یک صرف هزینه یک طرفه است و برگشت مادی ای در پی نخواهد داشت، آنها نمیتوانند مربی را قرض دهند یا با بفروش برسانند
و تماما سود بری باشگاه در گرو گرفتن نتایج راضی کننده از طرف مربی خریداری شده است که آنهم باز خیلی قابل اطمینان نیست و بارها دیده شده است که مشهور ترین مربی ها در پی انتقال با رقم های بسیار بزرگ، کوچکترین نتایج را هم نگرفته اند

و از طرفی این دلیل مخالفان سوپر لیگ هم که :
-باعث دیده نشدن تیم های کوچکتر و در نتیجه فقر و عدم بازیکن سازی توسط آنها میشود
و
- رویارویی بزرگان فوتبال به شکل پی درپی، باعث تکراری شدن و کم لذت تر شدن و کاهش هیجان دیدن رقابت های فوتبال میشود

واقعا قابل تأمل و قانع کننده میباشند
اما سوال مهم اینجاست که فدراسیون فوتبال اروپا ، درآمدی که از تیم های اصلی و گرداننده و گرم کننده رقابت های
پیشین انجام شده در اروپا را دریغ میکند آنرا در کجا هزینه میکند؟ یا به جیب چه کسانی میرود؟
این آن نقطه تاریکی ایست که باید مورد بررسی اهالی فوتبال قرار گیرد که آیا این ادعا واقعیت دارد؟ و آیا ظلم و بی عدالتی بزرگی است که بر تیم های بزرگ از سوی مسؤولین فدراسیون وارد میشود؟ و آیا حق مسلم آنها را ضایع و در نتیجه سبب دلسردی آنان از حضور در رقابت هایی که فدراسیون برگزار میکند شده است ؟
و یا شاید ادعایی بی مورد و نقشه و فیلمنامه ای چندجانبه از سوی باشگاههای بزرگ اروپاست برای به راه انداختن فتنه ای با پیامد های جهانی برای به دست آوردن درآمد های بیشتر با هدف رهایی از بدهی هایی که در گذشته به بار آورده اند؟

و با روش های :
عزل و جایگزینی مسئولان-برخورد های قاطع- افشا گری - محرومیت از فعالیت های ورزشی - رسوایی و.....
و یا شفاف سازی- ارائه سند های مالی - رفع اتهام - تایید صلاحیت و امانت داری و.....
با این عمل و عاملان آن برخورد نمایند و ویا انگشت اتهام را از سوی مسئولان و مدیران و رؤسای فعلی برطرف نمایند