حجت الاسلام حسن روحانی دیروز در جلسه ستادکرونا تأکید کرد که ۷ استان شامل استانهای تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، لرستان و همدان نسبت به دیگر استانهای کشور وضعیت بدتری دارند.
امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ موج چهارم کرونا وضعیت بسیاری از استانهای کشور را تحت الشعاع قرار داده است و روند صعودی مبتلایان و فوتیهای کرونا هرروز در حال افزایش است. به گفته رئیس جمهور بیشتر استانهای کشور در مسیر پیک این بیماری هستند و هنوز به پیک نهایی آن نرسیده اند. حجت الاسلام حسن روحانی دیروز در جلسه ستادکرونا تأکید کرد که ۷ استان شامل استانهای تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، لرستان و همدان نسبت به دیگر استانهای کشور وضعیت بدتری دارند. علاوه بر اعلام این وضعیت بحرانی در ۷ استان کشور پیامهای دیروز رئیسجمهور حاوی هشدارهای جدی در مقابله با ویروس جهش یافته هندی برای استانهای کشور به ویژه استانهای شرقی کشور بود.
وی در این باره با اشاره به اینکه یک خطر دیگر در پیش روی ماست و آن، خطر شیوع ویروس هندی است، گفت: ویروس هندی از ویروس انگلیسی، برزیلی، آفریقای جنوبی و... بدتر است. اگر این ویروس دومرتبه وارد کشور شود، ما مشکل بزرگی پیدا میکنیم. از استاندارهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان وبلوچستان و حتی استانهای جنوبی مانند کرمان و هرمزگان میخواهم مراعات کنند و بدانند تکلیف بزرگی برعهده شان است که این ویروس خطرناک وارد کشور نشود. همچنین رئیس جمهور با توجه به گسترش درگیری کشور با موج چهارم کرونا افزود: متولیان نظارت باید نظارت خود را چه در اصناف و چه در ادارات تشدید کنند و گرنه نمیتوانیم از موج چهارم خلاصی یابیم.
استاندار خراسان رضوی در جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا استان نیز گفت: با توجه به اینکه استان در معرض ورود ویروس هندی قرار گرفته است مردم باید نسبت به رعایت ضوابط و دستورالعملهای بهداشتی اهتمام بیشتری داشته باشند تا بتوانیم مانع از شیوع این ویروس جدید شویم. محمدصادق معتمدیان نقش اطلاع رسانی و آگاهی بخشی را در کنار برخوردها و نظارتها بسیار تاثیرگذار دانست و متذکر شد: با همکاری همه دستگاههای ذیربط و مردم نباید به متخلفان اجازه رفتارهای ساختارشکنانه داده شود.
برخورد با رستورانها و کافی شاپهای هتلهای متخلف
با وجود هشدارها در زمینه نظارت بر واحدهای صنفی طبق آمار واحدهای نظارتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هنوز نیمی از واحدهای صنفی در مشهد از این محدودیت در فعالیت مشاغل سر باز زده اند. درهمین راستا براساس بررسیهای خبرنگار ما بسیاری از کافی شاپها و رستورانهای هتلهای بزرگ و چند ستاره شهر مشهد در قالب ارائه خدمات به مسافران خود فعال اند. در شرایطی که بیشتر کافی شاپها و رستورانهای شهر تعطیل اند این مکانها به محلی برای برگزاری مراسم افطاری و دورهمیهای مختلف برخی از شهروندان تبدیل شده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد در واکنش به فعالیت این هتلها و برگزاری چنین مراسمی به خبرنگار ما گفت: براساس شیوه نامههای ابلاغ شده به همه واحدهای صنفی از جمله هتلها و هتل آپارتمانهای شهر مشهد، سرو غذا در هتلها فقط به مهمانها و مسافران مقیم هتل امکان پذیر است و برگزاری مراسم افطار و سرو غذا خارج از این شیوه نامه ممنوع است. مهدی قلیان در حاشیه نشست خبری ستاد کرونای استان در گفتگو باخبرنگار شهرآرا افزود: پذیرایی و سرو غذا برای مهمانهای هتل فقط در اتاقهای هتل امکان پذیر است و در اسرع وقت با هتلهای متخلف برخورد خواهیم کرد.
هفت هزار نفر قربانی کرونا در استان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست با اشاره به اینکه مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا در این استان از اسفند ۹۸ تاکنون به ۷۰۶۸ نفر رسیده است، گفت:۴۸۰۰ نفر از این تعداد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بقیه در حوزه دانشگاههای علوم پزشکی سایر شهرستانها و نواحی استان فوت شده اند. وی ادامه داد: تاکنون از مجموع ۳۳ هزار عضو کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیش از ۱۹ هزار نفر و معادل ۵۷ درصد واکسن کرونا دریافت کرده اند که این رقم در بخش درمان استان ۵۸ درصد است.
قلیان افزود: تاکنون ۶۷ درصد بیماران خاص زیرپوشش این دانشگاه و همچنین ۴۱ درصد گروه زیرپوشش نظام پزشکی در سراسر استان واکسن کرونا دریافت کرده اند و بقیه نیز در نوبت دریافت واکسن قرار دارند. وی در زمینه توزیع واکسن به پاکبانان استان ادامه داد: از مجموع ۲۴۰۰ سهمیه واکسن کرونای اختصاص یافته به پاکبانهای استان تاکنون ۷۰۰ نفر واکسن زده اند و بقیه نیز به مرور واکسن دریافت میکنند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه نظارت بیشتر بر ورود مسافر و مقابله با ورود ویروس هندی به استان گفت: بیش از یک هفته است که دریافت تست کرونا از مسافران هوایی شهرهای کابل، مزارشریف و هرات در فرودگاه مشهد متوقف شده است، اما با توجه به تأکید رئیس جمهور به نظارت بر مرزهای شرقی کشور برای جلوگیری از ورود نوع هندی کرونا و انجام تست کرونا از این مسافران از سر گرفته خواهد شد. وی در زمینه تمهیدات پیشگیرانه برای مسافران افغانستانی که از مرز زمینی دوغارون وارد استان میشوند نیز اظهار کرد: این افراد قبل از عزیمت به ایران باید تست سلولی مولکولی در کلینیک ایرانیان هرات بدهند و کارت تأییدیه سلامت در مرز ارائه کنند و درصورتی که علائمی از جمله تب داشته باشند در مرز دوباره از آنها تست کرونا گرفته میشود.
کاهش ۳۰ هزار نفری آمار ترددهای روزانه
همچنین سرپرست دفتر امنیتی انتظامی استانداری خراسان رضوی در این نشست گفت: با اقدامات هماهنگ ارکان امنیتی استان، رعایت شیوه نامههای بهداشتی توسط اصناف پیگری میشود و با وجود مشکلات متعدد از پنجشنبه هفته گذشته شاهد تبعیت بسیاری از کسبه و تعطیلی پاساژها و کسب و کارها بودیم. محمد تقی هاشمی افزود: در حوزه ناوگان حمل و نقل درون شهری مشهد آمار ترددهای روزانه حدود ۳۰ هزار نفر کاهش یافته است. وی درباره برگزاری برخی جلسات در استانداری خراسان رضوی با حضور بیش از ۱۵ نفر تأکید کرد: با توجه به اهمیت برگزاری جلسات برای مردم در کنار رعایت همه شیوه نامههای بهداشتی و تأمین فضای کافی برای جلسات به ناچار گاهی مجبور به انتخاب بین بد و بدتر هستیم.
کاهش کیفیت خدمات با تدوام موج چهارم
شاپور بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر اساس برنامه ریزی اینک کمبودی از لحاظ تعداد تختهای بیمارستانی در حوزه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود ندارد، اما افزایش تعداد بیماران بر کاهش کیفیت خدمات مؤثر است.
ملاقات مجازی بیماران کرونایی
حمیدرضا رحیمی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اعلام اینکه هم اکنون صفحه ملاقات اینترنتی برای بیماران کرونایی در ۳ بیمارستان مشهد دایر شده است گفت: این اقدام با هدف رفاه حال بیماران کرونایی و خانواده هایشان در بیمارستانهای شهید هاشمی نژاد، امام رضا (ع) و دکتر شریعتی مشهد با توجه به ممنوعیت ملاقات حضوری صورت گرفته است.
آغاز واکسینه کردن ایثارگران ۵۰ تا ۷۰ درصد
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: واکسیناسیون جانبازان ۵۰ تا ۷۰ درصد استان برای ایمن سازی این قشر در برابر بیماری همه گیر کرونا از شنبه آغاز شده است. جواد غلامپور افزود: در مجموع ۱۵۰۰ نفر از جانبازان ۵۰ تا ۷۰ درصد واکسینه خواهند شد که حدود هزار نفر از این افراد در مشهد و بقیه در سایر شهرستانها و در مراکز بهداشت منتخب ایمن سازی میشوند.
برگزاری مراسم شبهای قدر با رعایت پروتکلهای بهداشتی
سرپرست سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد گفت: مراسم شبهای قدر با رعایت پروتکلهای بهداشتی و توسط سازمان تبلیغات اسلامی برگزار خواهد شد و این سازمان متولی فراهم کردن تمامی پروتکلهای بهداشتی با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی است تا مردم بتوانند از فیوضات معنوی شبهای قدر بهرهمند شوند. سیدمجتبی منتظری در خصوص ویژه برنامههای شبهای قدر، اظهار کرد: در شبهای قدر مراسم ویژه در فضای باز شهری با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی، شورای هیئات مذهبی و مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار خواهد شد. وی ادامه داد: برای این شبها ۳۰ نقطه را با هماهنگی شورای هیئات مذهبی آماده خواهیم کرد. همچنین حدود ۲۰ مسجدی که متصل به بوستان بوده نیز مدنظر ما نیز قرار گرفته است. وی یادآور شد: محدودیتهای تردد شبانه در شبهای قدر اجرا نمیشود.