صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

اخاذی به بهانه اجاره ویلا در کیش

  • کد خبر: ۶۷۴۹۹
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۰
با شکایت دختر مشهدی، شاگرد بنگاهی به اتهام کلاهبرداری مجازی دستگیر شد.

محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ ویلای خوبی بود با چشم اندازی رو به خلیج همیشه فارس. می‌شد در ایوانش لحظات خوشی را گذراند و خاطرات خوبی را در ذهن ذخیره کرد. همه چیزش کامل بود و از آن‌ها مهم‌تر مبلغ اجاره این ویلای دوبلکس و شیک بود که آگهی دهنده مبلغ اجاره برای یک روز را فقط ۳۰۰ هزار تومان تعیین کرده بود. دختر جوان که برنامه سفر به همراه خانواده داشت، بدون لحظه‌ای تأمل با شماره آگهی دهنده در یکی از سایت‌های واسطه گر تماس گرفت. او پس از شنیدن شرایط خاص اجاره از زبان فردی در آن سوی خط که مدعی بود ممنوعیت سفر‌ها موجب شده تا ویلاهایش خالی بماند، برای همین با مبلغی زیر قیمت بازار آن‌ها را واگذار می‌کندو قرار و مدار اولیه را با این فرد می‌گذارد و ۳۰۰ هزار تومان هم پرداخت می‌کند.


ماجرای کلاهبرداری در این پرونده از آنجا آغاز می‌شود که چند روز بعد دختر مشهدی برای پیگیری سفارشش با شماره فرد آگهی دهنده تماس می‌گیرد، اما با جواب‌های سربالای او روبه رو می‌شود. دختر ۲۱ ساله که متوجه می‌شود با یک کلاهبردار روبه روست، او را تهدید به شکایت می‌کند. اما این تهدید نه تنها اثری بر این شیاد ندارد، بلکه او اقدامات متقابلی را آغاز می‌کند و مدعی می‌شود که تمام اطلاعات و تصاویر خصوصی این دختر را در اختیار دارد و در صورت شکایت آبروی او را خواهد برد.


آغاز اخاذی  از دختر مشهدی

در حالی این دختر بر سر دوراهی شکایت یا گذشتن از مبلغ ۳۰۰ هزار تومان سرگردان و مردد بوده، مزاحمت‌های فرد کلاهبردار بیشتر شد. این کلاهبردار با اعلام اینکه به همه حساب‌های کاربری این دختر در فضای مجازی دسترسی دارد، از او می‌خواهد تا مبالغ بیشتری برای جلوگیری از بی آبرویی اش بپردازد.
دختر وحشت زده از مخمصه‌ای که گرفتارش شده، موضوع را با یکی از دوستانش مطرح می‌کند و با مشاوره و راهنمایی او برای رسیدگی به شکایتش به پلیس فتای خراسان رضوی می‌رود.


آغاز بررسی‌های تخصصی

با شکایت این شهروند در پلیس فتای خراسان رضوی، یکی از راز‌هایی که برای خود شاکی نیز بدون جواب مانده بود، چگونگی نفوذ این شیاد به گوشی گران قیمتش بود. زیرا برند گوشی اش از امنیت بالایی برخوردار بوده و جلوی هرگونه نفوذی را می‌گرفته است.


کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی با بررسی چگونگی واریز وجه و نوع سفارش متوجه شدند که فرد شیاد برای واریز وجه لینکی آلوده به بدافزار را برای این فرد ارسال کرده و او نیز با کلید کردن بر روی لینک پیامکی دریافت کرده و آن را در اختیار فرد شیاد گذاشته و به همین راحتی زمینه نفوذ فراهم شده است.


استفاده نکردن از رمز تأیید دو مرحله‌ای برای شبکه‌های اجتماعی از سوی شاکی نیز علت دیگری بوده که فرد کلاهبردار به شبکه‌های اجتماعی او دسترسی یافته است. هر چند که بعد مشخص می‌شود این فرد آیدی دختر جوان را نیز در اختیار داشته است.


شناسایی و دستگیری ۴۸ ساعته

با تحقیقات در فضای سایبر با توجه به سرنخ‌هایی که متهم از خود به جا گذاشته بود، مأموران توانستند هویت این شیاد را شناسایی کنند و با گسترش دامنه تحقیقات کارشناسان سایبری محل اختفای این فرد در مشهد شناسایی شد.
مأموران در ادامه با هماهنگی مقام قضایی توانستند در اقدامی غافل گیرانه این فرد را در مشهد دستگیر و برای بازجویی‌های تخصصی و مشخص شدن تعداد کلاهبرداری‌ها به مقر پلیس فتای استان منتقل کنند.


متهم دیپلمه و شاگرد بنگاه بود

فرمانده پلیس فتای خراسان رضوی درباره جزئیات این پرونده به خبرنگار ما گفت: با دستگیری متهم با این احتمال که او از افراد زیادی مبالغ مختلفی کلاهبرداری کرده باشد و این افراد به دلیل کم بودن مبلغ حاضر به شکایت نشده باشند، همکاران ما تحقیقات گسترده‌ای را آغاز کرده اند.
سرهنگ جواد جهانشیری در پاسخ به اینکه میزان کلاهبرداری‌های این فرد مشخص شده، اعلام کرد: متهم دیروز و پس از ۴۸ ساعت کار تخصصی تازه دستگیر شده است. کارشناسان ما نیز در حال بررسی هستند و تا روشن شدن میزان و تعداد دقیق شیادی‌های متهم هنوز فاصله داریم.


به گفته این مقام انتظامی، متهم شاگرد مشاور املاک بوده و به خوبی با زیر و بم اجاره و فروش ملک آشنایی داشته است، البته او تحصیلات آکادمیک نداشته، اما تخصص لازم به منظور شناخت نوع معامله در سایت‌های واسطه گر را در همان بنگاه معاملات املاک فرا گرفته است.
رئیس پلیس فتای خراسان رضوی با بیان اینکه متهم ۲۶ ساله شگرد‌های مکارانه هکر‌ها در فضای مجازی را آموخته است، موضوع همدست داشتن او را ضعیف دانست و تصریح کرد: آنچه مشخص است این جوان مجرد به تنهایی و به دور از چشم خانواده اقدام به کلاهبرداری می‌کرده است.


جهانشیری با هشداری دوباره به شهروندان در ارتقای تلفن‌های همراه و حساب‌های کاربری شان در شبکه‌های اجتماعی بیان کرد: این تنها یک نمونه از شگرد‌های مرسوم کلاهبرداران فضای مجازی است، اما یک اصل کلی وجود دارد که خدمات ارزان و هیجانی می‌تواند دامی برای شهروندان باشد، البته افراد پیش از هر اقدامی می‌توانند در تماس با شماره ۰۹۶۳۸۰ از همکاران ما در مرکز فوریت‌های سایبری، خدمات اورژانس سایبری بگیرند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.