مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

درباره کلاهبرداری با خرید و فروش حواله‌های خودروهای ایرانی

  • کد خبر: ۶۹۶۵۷
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰
درباره کلاهبرداری با خرید و فروش حواله‌های خودروهای ایرانی
قصه پر‌غصه کلاهبرداری و جعل که همچنان بر روی امواج سهل‌انگاری مردم سوار است.

مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ زمانی به خودت می‌آیی که دیگر کار از کار گذشته است و همه سرمایه ات سوخت شده است. ریال ریالی که با هزار خون دل در این اوضاع بد اقتصادی روی هم گذاشته‌ای یکجا در چاه ویلی سرازیر می‌شود که بازگشت آن به کارت بانکی ات کار کرام الکاتبین است. جعل و کلاهبرداری که شگردی حرفه‌ای برای تصاحب مال مردم است این روز‌ها از سوی افرادی سودجو در بستر فضای مجازی مدیریت می‌شود و همچنان قربانی می‌گیرد.


یکی را با جعل سند شش دانگ خانه تلکه می‌کنند و شخص دیگری را با فروش شارژ ارزان قیمت تلفن همراه. پول‌های فردی را از طریق فیشینگ اطلاعات بانکی اش سرقت می‌کنند و شخصی را از طریق سرمایه گذاری در سایت‌های شرط بندی و قمار.
اگر چه تاکنون مطالب زیادی درباره مقابله با جعل و کلاهبرداری از تریبون شهرآرا مطرح شده، اما هنوز هم شاهد سهل انگاری شهروندانی هستیم که با وعده‌های پوچ و توخالی عده‌ای تبهکار خام شده و سرمایه خود را دودستی تقدیم این مجرمان کلاهبردار می‌کنند.


با اینکه همه می‌دانیم خرید و فروش حواله‌های خودرو امری غیر قانونی بوده و امکان نقل و انتقال آن وجود ندارد، اما فضای مجازی پر شده از آگهی‌های فروش حواله خودرو‌های ایرانی که حالا با سیستم قرعه کشی نصیب برخی افراد می‌شود.
پرونده امروز مربوط به یکی از همین مرجوعه‌های پر تکرار قضایی است که فردی از طریق جعل سند خودرو ده‌ها میلیون تومان یک شهروند مشهدی را بالا کشیده است.


نشر آگهی در دیوار فراوانی جرم

مال باخته که مردی جوان است و قصد خرید یک خودرو ایرانی را داشته، در سایت‌های واسطه‌گر با آگهی فروش حواله یک دستگاه تیبا روبه رو می‌شود. با توجه به شگرد ثابت همه کلاهبرداران، در پانوشت تصویر حواله تیبای سفیدرنگ، منتشرکننده آگهی از نیاز مالی شدید خود به پول و تخفیف ویژه به خریدار اصلی سخن گفته بود و همین امر موجب به دام افتادن طعمه اش شد. مرد جوان با استثنایی بودن پیشنهاد صاحب آگهی بلافاصله با او تماس می‌گیرد و حواله تیبا را به مبلغ ۷۰ میلیون تومان از این فرد خریداری می‌کند. اما زمانی ورق این معامله پوشالی برمی گردد که مال باخته متوجه جعلی بودن سند تیبا می‌شود. او ۷۰ میلیون ناقابل از سرمایه اش را برای یک برگه سیاه و سفید بی ارزشی خرج کرده بود که نه دیگر خبری از فروشنده بود و نه تلفنش را پاسخ می‌داد.


موضوع که به پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی اعلام شد، تیمی از کارشناسان این پلیس تخصصی ابتدا با شناسایی شماره حساب بانکی که مبلغ ۷۰ میلیون تومان به آن انتقال داده شده بود، آن را مسدود کردند و در قدم بعدی به شناسایی متهم این پرونده پرداختند.


نیاز شدید مالی داشتم

تحقیقات این پرونده ادامه داشت تا اینکه متهم پرونده در یکی از مناطق شهر مشهد شناسایی شد و بعد هم در عملیاتی غافل گیرانه به دام مجریان قانون افتاد. مرد جوان که از این حرکت پلیس شوکه شده بود برای اینکه خود را بی گناه جلوه دهد، از پایه و اساس اتهام وارده علیه خود را کذب دانست و مدعی شد که هیچ گونه خطایی از وی سر نزده است.


رویارویی اش با شاکی پرونده هم نتیجه نداد و مرغ او برای بی گناه جلوه دادن خود یک پا داشت. شواهد و ادله کافی علیه این فرد وجود داشت و کارشناسان پلیس این مرد جوان را در مقابل این مستندات قرار دادند و همین امر موجب شد تا قفل دهان متهم بشکند و در نهایت به جرمش اعتراف کند.
مرد جوان انگیزه خود را از ارتکاب این جرم نیاز شدید مالی معرفی کرد و معترف شد که با جعل سند حواله یک دستگاه خودرو سواری تیبا و آگهی آن در سایت دیوار با درج مبلغی وسوسه کننده شاکی را ترغیب به خرید کرده است.


این داستان ادامه دارد

اگرچه متهم پرونده بعد از کلی ضدونقیض گویی سرانجام جرمش را پذیرفت و با قرار قضایی راهی زندان شد، اما هنوز هم افرادی هستند که فریب وعده‌های پوچ و یا آگهی‌های وسوسه کننده عده‌ای سودجو را می‌خورند و خود را وارد بازی یکسر باخت آن‌ها می‌کنند. موضوعی که رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی به آن تأکید می‌کند و از شهروندان می‌خواهد در معاملات اقتصادی خود تابع قانون باشند و از اقدامات غیر مجازی که متولیان مربوط آن را خلاف مقررات تلقی کرده اند، پرهیز کنند.

 

به گفته سرهنگ جواد جهانشیری شهروندان باید قبل از خرید و پرداخت هرگونه وجهی در فضای مجازی از صحت و سقم اطلاعات درج شده در آگهی اطمینان حاصل نمایند و ترجیحا در صورت حصول اطمینان کامل از واقعی بودن کالا یا خدمات منطبق بر مشخصات فروشنده یا خریدار، اقدام به معامله کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->