صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تا دو هفته آینده تعداد فوتی‌ها به زیر ۱۰۰ نفر نخواهد رسید

  • کد خبر: ۶۸۸۶۴
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۵۸
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه ۷۴ درصد مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا مربوط به افراد بالای ۶۰ سال است، گفت: با واکسیناسیون این افراد، مرگ و میر کاهش می‌یابد. حدود ۷ تا ۱۰ روز دیگر، تعداد بستری‌های ما به زیر هزار نفر در روز خواهد رسید و ۱۰ روز پس از آن می‌توان انتظار داشت میزان مرگ و میر روزانه به کمتر از ۱۰۰ نفر برسد.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رئیسی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما درباره موج چهارم کرونا افزود: هر موج، بازوی صعودی و بالا رونده و بازوی نزولی دارد؛ بازوی بالا رونده موج چهارم، خیلی بلند بود و یک تا دو هفته پیش در بیشتر استان‌ها از قله عبور کردیم.



وی ادامه داد: مجموع کشور در شاخه نزولی بیماری کرونا قرار دارد و میزان موارد بستری، بسیار پایین آمده است.



رئیسی با اشاره به اینکه آمار مرگ و میر تابعی از میزان شیوع بیماری و میزان بستری بیمارستانی است، اضافه کرد: از حدود ۱۰ روز پیش تا کنون، تعداد بیماران بستری بیمارستان‌های ما به زیر دو هزار مورد در روز رسیده است.



سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: اگر در نظر بگیریم که حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد بستری شده‌ها، فوت می‌شوند، میزان فوتی‌ها، کمتر از ۲۰۰ مورد است و این روند ادامه می‌یابد و تا ۱۰ روز دیگر هم به زیر ۱۰۰ نفر نخواهیم رسید.



وی اضافه کرد: اگر همین روند نزولی ادامه یابد پیش بینی می‌کنیم حدود ۷ تا ۱۰ روز دیگر، تعداد بستری‌های ما به زیر هزار نفر در روز خواهد رسید و ۱۰ روز پس از آن می‌توان انتظار داشت میزان مرگ و میر روزانه به کمتر از ۱۰۰ نفر برسد.



رئیسی با اشاره به اینکه ۱۳ شهر کشور در وضعیت قرمز کرونایی هستند، گفت: این شهر‌ها در استان‌های بوشهر، هرمزگان، کرمان، کرمانشاه و استان سیستان و بلوچستان قرار دارند.



سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه معمولاً استان‌های مرزی ما قرمز شدند، افزود: پارسال نیز در همین زمان، این استان‌ها، روند افزایشی شیوع بیماری را داشتند؛ شاید برخی‌ها تصور می‌کنند با گرم‌تر شدن هوا، شیوع بیماری کرونا کم می‌شود، اما این گونه نیست و با روشن شدن کولر‌ها به ویژه کولر گازی، شیوع بیماری بیشتر می‌شود.



وی اضافه کرد: هنوز نشانه‌ای از موج پنجم بیماری کرونا دیده نمی‌شود.



رئیسی اضافه کرد: ماه مبارک رمضان همیشه فرصتی برای کنترل بیماری کرونا بوده است، زیرا رفت و آمد‌ها و مسافرت‌ها کم است و رستوران‌ها تعطیل هستند و دورهمی‌ها وجود ندارد و از طرفی دیگر پس از ماه مبارک رمضان و پیش از ماه‌های محرم و صفر، معمولاً اکثر جشن‌ها و عروسی‌ها در این مدت برگزار می‌شوند که این‌ها ممکن است موجب شیوع بیماری شود.



سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، گرم شدن هوا را عامل دیگر گسترش بیماری کرونا برشمرد و گفت: تابستان پس از برگزاری امتحانات، خانواده‌ها طبق روال قدیم عزم سفر می‌کنند که این نیز عامل بالقوه گسترش بیماری کرونا‌ می‌تواند باشد؛ عامل بعدی ویروس جهش یافته هندی کروناست که قدرت سرایت آن بالاتر است.



دکتر رئیسی ادامه داد: اکنون در مناطق جنوبی کشورمان از جمله پاکستان و افغانستان به علت رفت و آمد‌هایی که وجود دارد نخستین نمونه‌های این ویروس جهش یافته را دیدیم.



او افزود: عامل پنجم نیز تبلیغات انتخابات است و برای همه این عوامل، راهکار مقابله وجود دارد.



رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کاهش مرگ و میر و کاهش ابتلاء و قطع زنجیره از اهداف واکسیناسیون است که اکنون در هدف نخست آن یعنی کاهش مرگ و میر قرار داریم.



سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه ۷۴ درصد مرگ و میر‌های ناشی از کرونا مربوط به افراد بالای ۶۰ سال است، افزود: با واکسیناسیون این افراد مرگ و میر کاهش می‌یابد البته باید دو هفته از دز دوم واکسن آن‌ها بگذرد.



وی اضافه کرد: بر اساس آمار پارسال، حدود ۹۰ درصد سالمندان، شیوه نامه‌های بهداشتی مقابله با کرونا را رعایت کردند، اما مشکل از بچه‌ها و نوه هاست که بیرون از منزل ممکن است به بیماری کرونا مبتلا شوند و به سالمندان، منتقل کنند به همین علت با واکسیناسیون افراد ۶۰ سال به بالا به سمت کاهش مرگ و میر حرکت می‌کنیم.



رئیسی ادامه داد: با واکسیناسیون عمومی، به سمت قطع زنجیره بیماری کرونا‌ می‌رویم، اما برای این هدف باید ۷۰ درصد مردم را واکسینه کنیم و اکنون تا این هدف، فاصله زیادی داریم.



وی، عوامل خطر و بالقوه برای موج پنجم را برشمرد و گفت: اگر بتوانیم این عوامل را کنترل کنیم، پیک پنجم را نخواهیم داشت و یا لااقل به زودی نخواهیم داشت، اما اگر کنترل نکنیم هر کدام از این عوامل می‌تواند به خیز جدید کرونا منجر شود.

 

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.