در چند روز اخیر چالش dry scooping یا اسکوپ خشک حسابی در فضای مجازی خبرساز شد. چالشی که اگرچه هنوز در کشور ما همه گیر نشده است، اما بد نیست پیش از بروز اتفاقی ناگوار، کمی بیشتر درباره اش بخوانیم.
مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ اگر چه فعالیتهای فضای مجازی همیشه با سروصدای زیادی همراه بوده اند، اما برخی از حواشی، حیرت آورتر از باقی آنها هستند. در چند روز اخیر چالش dry scooping یا اسکوپ خشک حسابی خبرساز شد. چالشی که اگرچه هنوز در کشور ما همه گیر نشده است، اما بد نیست پیش از بروز اتفاقی ناگوار، کمی بیشتر درباره اش بخوانیم. این چالش از دیگران میخواهد تا قبل از انجام فعالیتهای ورزشی و ورود به باشگاههای بدنسازی، یک اسکوپ یا پیمانه از پودرهای مکمل مصرف کنند و این کار را بدون مصرف آب انجام دهند. شاید در ابتدا این کار سرگرم کننده به نظر برسد، اما چند روز پیش، خبری منتشر شد که میگوید یک تیک تاکر ۲۰ ساله، پس از انجام این چالش راهی بیمارستان شده است.
اسکوپ خشک اگرچه هنوز جان کسی را نگرفته، اما یادآور اخبار مربوط به چالش دارچین است که بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ منتشر میشد. در چالش دارچین، کاربران باید در مدت زمان کمتر از ۶۰ ثانیه، یک قاشق پودر دارچین را بدون استفاده از آب، مصرف میکردند. در آن سالها چالش دارچین عده زیادی را روانه بیمارستان کرد و جان چند نفر را گرفت. دارچین پس از ورود به گلو، موجب خشکی شدید آن میشد و فرد را به سرفه میانداخت. این سرفه میتوانست به رفلاکس حلقی منجر شود و دارچین را وارد ششها کند. مشکلات تنفسی، عفونت ریه و هواجانبی که از عوارض خوردن یک قاشق دارچین است، در آن سالها جان افراد را به بازی گرفت.
متخصصان میگویند مصرف خشک مکملهای ورزشی میتواند به سکته قلبی منجر شود و خوردن این مکملها بیش از اندازه مجاز، حجم زیادی کافئین وارد بدن میکند و فشار خون را تا حد چشم گیری بالا میبرد. هدف از راه اندازی چالشهای فضای مجازی با یکدیگر متفاوت است. برخی از آنها برای به رخ کشیدن آمادگی جسمانی اند، برخی بر روی هنر افراد تمرکز دارند، تعدادی از آنها خیرخواهانه اند و برای حمایت از قشر خاصی طراحی میشوند، بعضی مخرب اند و روی آسیب رساندن به خود و دیگران تمرکز دارند و... در این بین آنچه باید به آن توجه داشت، این است که همراهی با دیگران و دیده شدن در این فضا، میتواند هزینه سنگینی برای افراد به همراه داشته باشد.
فراموش نکنیم که در سال ۲۰۱۲ که چالش سطل یخ در حمایت از بیمارانای ال اس به راه افتاد و جنبه بشردوستانه داشت نیز، جان یک جوان ۱۸ ساله اسکاتلندی را گرفت و آن روی سکه چالشهای شبکههای اجتماعی را به رخ کشید.