مربای گیلاس از خوشمزهترین و پرطرفدارترین مرباهای ایرانی است. افزون بر این، از این مربای خوشمزه بهدلیل رنگ و ظاهر بسیار زیبایش برای تزیین کیک و شیرینی هم زیاد استفاده میشود.
سمیه اخترشناس | شهرآرانیوز؛ مربای گیلاس از خوشمزهترین و پرطرفدارترین مرباهای ایرانی است. افزون بر این، از این مربای خوشمزه بهدلیل رنگ و ظاهر بسیار زیبایش برای تزیین کیک و شیرینی هم زیاد استفاده میشود. بنابراین، بهتر است خیلی زود دستبهکار شوید و تا فصل این میوه خوشمزه به پایان نرسیده است، قدری مربا برای خودتان درست کنید.
- قیمت برای هر نفر: ۱۵۰۰ تومان
- تعداد: ۲۰ عدد
- زمان تهیه: ۴۰ دقیقه
- گیلاس: یک کیلو
- شکر: یک کیلو
- آب: یک لیوان
- جوهرلیمو: یکچهارم قاشق مرباخوری
- زعفران و وانیل: کمی در صورت دلخواه
طرز تهیه مربای گیلاس
گیلاسها را پس از شستوشو بگذارید کامل خشک شود. سپس با هستهگیر یا به کمک یک سیخ چوبی هستههای گیلاسها را درآورید. گیلاسها را داخل ظرفی لایهلایه بریزد و روی هر لایه کمی شکر بپاشید تا شکر خوب به خورد گیلاس برود. ظرف را ۲۴ ساعت داخل یخچال بگذارید.
باقیمانده شکر را با آب مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید. گیلاسها را از یخچال خارج و به شربت اضافه کنید تا ٣٠ دقیقهای بجوشند. کف روی مربا را حتما بگیرید و دور بریزید.
مربا که به غلظت کافی رسید، جوهرلیمو، زعفران و وانیل را به آن اضافه کنید. وقتی مربا قوام آمد، شعله را خاموش کنید و پس از سرد شدن، آن را دورن ظرفهای شیشهای دردار و در جای خنک نگهداری کنید.
نکتههابرای اینکه بفهمید مربا قوام آمده است یا نه، یک قاشق از مربا را درون ظرفی بریزید و داخل یخچال بگذارید. وقتی کامل خنک شد اگر شهد غلیظ بود، مربا آماده است، ولی اگر روان بود، باید قدری دیگر بپزد. حواستان باشد مربایی که قوام نیامده باشد خیلی زود کپک میزند. اگر هم زیاد جوشیده باشد، شکرک میزند.