صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

واکسن گریزی ۲۵ درصد از سالمندان مشهدی | سهمیه افرادی که واکسن نمی‌زنند چه می‌شود؟

  • کد خبر: ۷۵۴۶۹
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۹
حدود ۲۵ درصد از افرادی که شامل طرح شده و ثبت نام اولیه را انجام داده اند بعد از فراخوان برای دریافت واکسن خود مراجعه نمی‌کنند.

جانقربان | شهرآرانیوز- با آغاز طرح واکسیناسیون کرونا در ایران، چراغ امیدی برای مقابله با این ویروس و کاهش آسیب‌های آن در جامعه در دل مردم روشن شد؛ چراغی که با واکسینه‌شدن ۷۰درصد از مردم جامعه کم‌کم می‌تواند زندگی را نه به روال قبلی ولی تاحدودی نزدیک به سال‌های پیش از شیوع ویروس مخوف کووید۱۹ کند.

با وجود همه اطمینان‌بخشی‌ها و آزمون‌پس‌دادن واکسن، هنوز هم افرادی هستند که برای ورود آن به بدنشان تردید دارند و حتی با وجود اینکه مراحل اولیه ثبت‌نام را هم طی کرده‌اند، درباره واکسن‌زدن یا نزدن هنوز به نتیجه نرسیده‌اند!

فقط می‌ترسم

خانم بابایی شصت‌ساله است و دخترش او را برای واکسن نام‌نویسی کرده و از فراخوان تزریق هم گذشته است. وقتی از او می‌پرسم چرا واکسن نمی‌زند، می‌گوید: می‌ترسم. با خودم می‌گویم تا حالا که کرونا نگرفته‌ام، بعد از این هم خدا خودش حفظ کند.
آقای مرادی هم که به‌قول پسرش از سوزن می‌ترسد، می‌گوید: نه باباجان، ترس سوزن کجا بود! چند روزی است که سرم سنگین شده است و فکر می‌کنم که سرما خورده‌ام. شنیده‌ام که اگر علائم سرماخوردگی داریم، نباید واکسن بزنیم. پسرش می‌خندد و می‌گوید: همین که اسم واکسن شد، شما سرماخوردی!
یکی‌دیگر از سالمندانی که اهل فضای‌مجازی است نیز می‌گوید: چندوقت پیش در یکی از همین کانال‌های تلگرامی خواندم که دانشمندی گفته بود هرکس واکسن بزند ۲سال بعد به‌دلیل مشکلی که همین واکسن ایجاد می‌کند، می‌میرد. اگر قرار باشد ۲سال دیگر بمیریم چه کاری است که واکسن بزنیم!
همسر این پیرمرد سمج هم می‌گوید: دفعه پیش هرکسی که زده بود، پشیمان شد؛ دوز اول بود و دوز دوم سروقت نیامد. بعد هم گفتند اشکالی ندارد دیرتر بزنید!

می‌گوییم قدمت روی چشم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز دراین‌زمینه می‌گوید: اکنون ۸۰درصد از افراد بالای ۷۰سال و ۶۴درصد از افراد بالای ۶۰سال در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.
دکتر مهدی قلیان‌اول می‌افزاید: اما حدود ۲۵درصد از افرادی که شامل طرح شده و ثبت‌نام اولیه را انجام داده‌اند، بعد از فراخوان برای دریافت واکسنشان مراجعه نمی‌کنند.
وی خاطرنشان می‌کند: هیچ اجباری برای دریافت واکسن وجود ندارد و افراد به اختیار خودشان واکسینه می‌شوند نه به اجبار!
این مقام مسئول درباره سهمیه افرادی که فراخوان شده‌اند، ولی واکسیناسیون نمی‌شوند، می‌گوید: سهمیه‌ای که به مراکز داده می‌شود، به اسم افراد نیست، بلکه براساس عملکرد است و شارژ روزانه آن انجام می‌شود. افرادی که واکسن دریافت نکرده‌اند، ولی در گروه‌های سنی مطرح‌شده هستند، هروقت با کارت شناسایی به مراکز ما مراجعه کنند، واکسینه می‌شوند و ما می‌گوییم قدمت روی چشم.

از جغرافیا تا سواد

دراین‌زمینه رئیس کمیته اپیدمیولوژی کووید۱۹ می‌گوید: پراکندگی بسیار زیاد و تنوع اقلیمی، جغرافیایی، فرهنگی، سطح سواد و آموزش و امثال آن در ایران موجب شده است با مقیاس بزرگی در پاسخ به مداخلاتی ازجمله واکسیناسیون مواجه باشیم.

حمید سوری در ادامه افزایش پوشش حداکثری واکسیناسیون علیه ویروس کرونا را نیازمند تأمین واکسن، تجهیزات و ملزومات مورد نیاز می‌داند و می‌گوید: تأمین واکسن در 2هفته گذشته تاحدودی رفع شده است. برای پوشش حداکثری واکسیناسیون انتظار داریم تزریق روزانه واکسن به بیش از ۵۰۰هزار دوز در روز برسد، اما این حجم با توان وزارت بهداشت هم‌خوانی ندارد. وزارت بهداشت نمی‌تواند بیماران غیر‌واگیر و کودکان را رها کند و همه‌چیز را در اختیار واکسن قرار دهد؛ هرچند که در بسیاری از نقاط پوشش حداکثری برای واکسیناسیون انجام داده است، ولی امکاناتش کفاف پاسخ‌گویی و تزریق بیش از ۵۰۰هزار دوز واکسن در روز را ندارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.