«خورش بامیه» یکی از انواع خورشهای خوشمزه و معروف ایرانی است. اصالت این خورش متعلق به جنوب کشور است، ولی به خاطر طعم فوقالعاده اش تقریبا در تمام کشور طبخ میشود.
سمیه اخترشناس | شهرآرانیوز؛ بامیه خوراکی لذیذی است که خواص فراوانی دارد، مانند پاکسازی کبد، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از پوکی استخوان و سلامت پوست و مو. معروفترین غذایی که میتوان با بامیه تهیه کرد، خورش بامیه است، یک غذای جنوبی که با ذائقه ما هم جور درمیآید و بهتر است آن را همانطور تند بپزیم.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه
بامیه: ٣٠٠ گرم
گوشت خورشی: ٤٠٠ گرم
پیاز: ٣ عدد
سیر: ٢ حبه
رب گوجهفرنگی: ٢ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و ادویه خورشی: به میزان لازم
روغن، آب و آبلیمو: به میزان لازم
زمان تهیه:
۱۸۰ دقیقه
سر بامیهها را بزنید و همانطور کمی تفت بدهید. داخل ظرف دیگری پیازها را که نگینی ریزخرد کردهاید با کمی روغن تفت بدهید. سپس سیرخرد شده را اضافه کنید و کمی دیگر تفت بدهید.
-گوشت را به مواد قبلی اضافه کنید و به تفتدادن ادامه دهید. حالا ادویهها و رب را اضافه کنید و همه را با هم سرتفت بدهید. آب و قدری زعفران (در صورت تمایل) داخل ظرف بریزید و بگذارید گوشت بپزد.
-پس از پخت گوشت، بامیهها و در صورت تمایل برگ بو را اضافه کنید و بگذارید حدود ٣٠ دقیقه دیگر خورش بپزد تا خوب جا بیفتد. آخر پخت هم نمک و کمی آبلیمو یا آبغوره به خورش اضافه کنید.
نکتهها
اگر میخواهید بامیه لزج نشود، به بافتش آسیب نزنید و آن را با حرارت زیاد نپزید.
به جای آبلیمو یا آبغوره میتوان از لیمو عمانی هم استفاده کرد.