محمدرضا ضیاء | شهرآرانیوز؛ رفته رفته آنقدر دوربینهای گوشیهای هوشمند پیشرفت کردند و انواع و اقسام لنزها و سنسورها و پردازندههای نرم افزاری به آنها متصل شد که نه تنها در اکثر خانوادهها جای دوربینهای دیجیتالی را گرفته، که حتی خیلیها با گوشی هایشان عکاسی حرفهای میکنند. علاقهمندان به عکاسی تصاویری را با موبایل هایشان خلق میکنند که یک کاربر عادی نمیتواند متوجه شود که عکس با دوربین حرفهای چند ده میلیونی و لنزهای بزرگ گرفته شده یا یگ گوشی چند صد گرمی!
همزمان با این توسعه پر سرعت نرم افزارهای ویرایش و پردازش تصویر هم به سرعت روی گوشیها توسعه پیدا کردند. این نرم افزارها با استفاده از پردازنده گوشی شما و گاهی پردازندههای ابری خودشان کارهایی با تصویر انجام میدهند که برای انجام آنها در رایانه شخصی باید چندین برابر زمان بیشتری برای انجام آنها بگذارید. به نظر میرسد که در آینده نه چندان دور رایانههای شخصی برای کاربران آماتور و نیمه حرفهای کارایی شان را از دست بدهند و فقط برای انجام کارهایی خاص به کامپیوتر نیاز داشته باشیم. در این مطلب چند نرم افزار فوق العاده برای برطرف شدن اکثر نیازهای عکاسی و ویرایش عکس شما را معرفی میکنیم.
نرم افزارهای جامع زیادی در زمینه ویرایش عکس وجود دارد، اما از نظر من اسنپ سید بهترین شان است. (دقت کنید که در مورد ویرایش همزمان عکس و فیلم صحبت نمیکنیم، وگرنه اپلیکیشن محبوب اینشات قطعا یکی از بهترین هاست) اسنپ سید تقریباً شما را از ابزارهای مختلف ویرایش عکس بی نیاز میکند. از پرسپکتیو و بِلِر کردن عکس بگیرید تا قرار دادن متن روی عکس، ادیت کنتراست تصویر، فیلترها و افکتهای متنوع، امکان ویرایش قسمت انتخابی از عکس، روتوش دستی صورت و کلی ابزار دیگر که بعد از نصب باید یکی یکی برای آشنا شدن با آنها امتحانشان کنید. به جز اسنپ سید نرم افزارهای خوب دیگری مثل Canva و PicsArt هم میتوانند برخی نیازهایتان را برطرف کنند، اما کاملترین همان اسنپ سید است.
بارها شده که هر کدام از ما به دلیل لرزش دست یا عوامل محیطی دیگر عکسهای تار و با وضوح کمی گرفته ایم، یا عکسی را از اینترنت دانلود کرده ایم که کیفیت آن پایین است و برای استفاده مناسب نیست. رمینی (Remini) یک دستیار حرفهای است که من پس از کار با آن حیرت زده شدم. این نرم افزار به طور حیرت انگیزی عکسهای بسیار بی کیفیت که مثلا در شب گرفته شده اند یا عکسهای اینترنتی و تار را با هوش مصنوعی خود با کیفیت میکند.
ویرایش رنگ یکی از اصلیترین مهارتهای عکاسی به شمار میرود. خیلی اوقات به ناچار محیط شرایط رنگی و نوری خوبی را در اختیارتان نمیگذارد. خیلی اوقات هم شما با رنگ تصویرتان میخواهید حسی را به مخاطب القا کنید. این حسها در مبحث شیرین روان شناسی رنگ توضیح مفصلی دارد. به طور مثال این که رنگ قرمز حس گرسنگی یا شهوت را به انسان میدهد یا آبی ترس احساس آرامش را القا میکند؛ بنابراین تنظیم نور و رنگ برای تصویر اگر بیشتر از خود قاب تصویرتان اهمیت نداشته باشد، کم اهمیتتر هم نیست. Lightroom یکی از شاهکارهای موبایلی در این زمینه است که شرکت معروف Adobe آن را منتشر کرده است. با این نرم افزار محبوب هم میتوانید تناژهای رنگی متفاوت عکس تان را ادیت کنید و هم نور آن را تنظیم کنید. چنین کاری با نرم افزارهای کامپیوتری کلی وقت میگیرد و نیاز به یادگیری دارد، اما در لایت روم به سادگی انجام میشود.