صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

چرا تصویب لایحه «رتبه‌بندی معلمان» و اجرای «فوق‌العاده ویژه» متوقف شد؟ (۷ شهریور ۱۴۰۰)

  • کد خبر: ۷۸۸۴۰
  • ۰۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۶
  • ۵
نماینده معلمان با اشاره به از دستور کار خارج شدن بررسی لایحه رتبه‌بندی معلمان در مجلس شورای اسلامی، گفت: «در حال حاضر دو خواسته در دست پیگیری داریم؛ یعنی پرداخت فوق‌العاده ویژه که در فیش مرداد ماه بر اساس احکام بازنگری شده ظاهر شده بود و اجرای رتبه‌بندی.»

به گزارش شهرآرانیوز، «افشار نجف‌زاده» (نماینده معلمان) اظهار داشت: «از سخنان رئیس جمهور جدید برمی‌آید که اولویت دولت سیزدهم حفظ جان مردم در برابر کرونا و تامین نیازهای اولیه آن‌هاست و آموزش و پرورش در اولویت نیست. به نظر می‌رسد که رتبه‌بندی در این دولت مسکوت بماند. متاسفانه در دولت آقای روحانی به وزارتخانه و شخص آقای الهیار ترکمن، معاون برنامه‌ریزی و توسعه هشدار دادیم که اگر کوتاهی کنند، مجلس را تحت فشار نگذارند و با نمایندگان هماهنگ نشوند، دیگر نمی‌توانیم در دولت بعدی کاری از پیش ببریم؛ چراکه دولت جدید و مجلس با هم هماهنگ هستند. به هر صورت آن زمان همکاران ما در آموزش و پرورش کوتاهی کردند و وارد رایزنی نشدند.» 

 

حذف دستور پرداخت فوق‌العاده ویژه

وی افزود: «در حال حاضر دو خواسته در دست پیگیری داریم؛ یعنی پرداخت فوق‌العاده ویژه که در فیش مرداد ماه بر اساس احکام بازنگری شده ظاهر شده بود و اجرای رتبه‌بندی. سایر دستگاه‌ها فوق العاده ویژه را از ۱ فروردین ماه اعمال کردند. فوق العاده ویژه معلمان را هم خزانه باید پرداخت می‌کرد اما آقای میرکاظمی، رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه، با این استدلال که باید اشکالات قانونی آن برطرف شود و بعد کار پرداخت‌ها آغاز شود، موضوع را از دستور کار خارج کرد؛ البته آقای نوبخت تمام امور مربوط به پرداخت فوق‌العاده ویژه را انجام داده بود و به نظر مشکل قانونی وجود ندارد و خزانه باید پرداخت‌ها را انجام می‌داد؛ بویژه اینکه فوق‌العاده ویژه برای هر معلم رقم محدودی است. به طور متوسط به حدود ۱ میلیون معلم ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان پرداخت می‌شود؛ البته کسانی که در مرتبه مدیر یا معاونت قرار دارند، به طور متوسط ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود. فوق‌العاده ویژه را معلمانی دریافت می‌کنند که در رتبه‌های ۱ تا ۵ قرار دارند.» 

 

درخواست اجرای رتبه‌بندی بر اساس سند ۹۲ 

نماینده معلمان با بیان اینکه «۳۰۰ هزار تومان افزایش حقوق گرهی از کار معلمان باز نمی‌کند»، گفت: «در نتیجه معلمان خواهان اجرای رتبه‌بندی هستند که یک بودجه‌ی ۱۵ هزار میلیارد تومانی برای آن تعیین شده است و لایحه آن هم توسط دولت دوازدهم به مجلس ارسال شده بود. بر این اساس، خواهان اجرای رتبه‌بندی بر اساس سند سال ۹۲ هستیم. به هر شکل مجلس تصویب نهایی این لایحه را از دستور کار خود خارج کرده است؛ در حالی که رتبه‌ها از ۱ تا ۵ مشخص است و کار ما برای تعیین اینکه هر معلم در چه رتبه‌ای قرار دارد، راحت شده است. اگر رتبه‌بندی آنگونه که در سند سال ۹۲ تبیین شده اجرا شود، به طور متوسط به حقوق هر معلم حدود ۲ میلیون تومان افزوده می‌شود که این خیلی تاثیرگذارتر از افزایش ۳۰۰ هزار تومانی فوق‌العاده ویژه است. ظاهرا استدلال مجلس این است که اینگونه که دولت دوازدهم در روزهای آخر کار خود، لایحه آورده رتبه‌بندی قابلیت اجرا ندارد.» 

 

نجف‌زاده با اشاره به درخواست وزارت آموزش و پرورش از معلمان برای به تاخیر انداختن زمان بازنشستگی به منظور بهره‌مندی از مزایای فوق‌العاده ویژه و رتبه‌بندی، گفت: «معلمانی که در شرف بازنشستگی هستند، تمایلی به ادامه کار ندارند؛ چراکه پس از بازنشستگی با اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از افزایش حقوق خود بهره‌مند می‌شوند. مشکل آموزش و پرورش کمبود نیرو است و اصلا ربطی به عقب ماندن معلمان در شرف بازنشستگی از افزایش حقوق ناشی از اجرای رتبه‌بندی ندارد. این وزاتخانه ترجیح می‌دهد به جای استخدام نیرو، نیروهای قدیمی در شرف بازنشستگی را نگه دارد تا بار مالی استخدام نیروهای جدید را بر دوش نکشد. تا ۳ سال آینده، تعدادی زیادی از معلمان بازنشسته می‌شوند و آموزش و پرورش اینگونه اوضاع را مدیریت می‌کند اما همکاران ما رغبتی به ماندن ندارند.»

 

منبع: ایلنا


اخبار ویژه بازنشسته‌ها در لینک زیر:

instagram.com/bazneshasteh.news

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
۲۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۸
معلماکاملا رهاشدن بیچاره هاچراحقوق یه بهورزباکلاس پنجم یک ونیم برابریه لیسانس باسابقه تواموزش وپرورشه این عدالته خداراخوش میاد
ناشناس
۱۲:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
سلام
واقعا متاسفم که افراد بی غیرتی در آموزش و پرورش سمت میگرن و به حقوق مدیریتی و وزارتی خودشون دلخوش هستن و دغدغه ی همکاران فهبم و زحمتکش رو ندارن این از فوق العاده که اولویت دوم سرپرست بی مسئولیت ما هست (البته به قول خودش) و کور هستند که فرهنگیان چدین سال هست در چه بدبختی هستند. خدا لعنتتان کند
واین هم از شعارهای دولت جدید!!!!!!!!!!!
ناشناس
۱۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
8سال رتبه بندی اجرا نکردند گفتند پول نیست خداوند زلزله وسیل فرستاد کرونا و.... حالا اینها هم تکرار کنند خداوند بد تر از آنها برایشان نازل کند حق مظلوم نمی خوابد یادتان باشد قیامتی هم هست
داروغه
۱۱:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
متاسفانه دولت ها خودشون قبول ندارند بودجه هم برای همه هست الا معلمین بترسین زمانی که صبرشان لبریز شود بچه های نعلمان چه گناهی دارند هفته اول ماه حقوق ها تمام شود
محمد
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۷
در مورد مطالب همکارمون که ظاهرا نماینده معلمان هم هستن عرض کنم که اولا دولت روحانی برای اجرای رتبه بندی معلمان 25درصد افزایش حقوق در نظر گرفته بود آن هم در طی سه سال. این مجلس بود که بند 80درصد هیئت علمی را اضافه کرد ودلت مخالف آن بود بعد این آقای نوبخت بود که با وجود قولی که داده بود دقیقا در روز طرح علنی رتبه بندی معلمان اعلام کرد که ما بودجه رتبه بندی را نداریم شما چرا بد قولی وعدم اعتناء دولت8ساله روحانی را نه به رتبه بندی بلکه حتی به خود معلمان در هر زمینه ای را به گردن دولتی که هنوز دو روزی نیست که کارش را شروع کرده میندازید. چند سال مجلس به دولت فشار وارد می کنه که دولت رتبه بندی را اجرا کنه نمی کن؟ چرا کم کاری دولت روحانی را به گردن مجلس میندازید. همین سیاسی کاری های شما ما رو بدبخت کرد.