محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ ۲ روز قبل بود که علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در شهر تهران، از آغاز واکسیناسیون شبانه روزی در این شهر خبر داد تا انجام واکسیناسیون در پایتخت بیشتر از گذشته سرعت بگیرد و برای همه ساعات شبانه روز باشد. دیروز نیز مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد واکسیناسیون شبانه روزی در مشهد نیز اجرا میشود.
حمیدرضا رحیمی در گفتگو با شهرآرا نیوز اعلام کرد که برنامه ریزی شده است در ۲۴ساعت آینده (از امروز) مرکزی که شهرداری مشهد در اختیار ما قرار میدهد و یک مرکز دیگر را به واکسیناسیون شبانه روزی اختصاص دهیم.
بعد از انتقادهای فراوان به ناکارآمدی طرح منع تردد شبانه، ستاد ملی کرونا سرانجام کوتاه آمد و دستور لغو این طرح را داد. از ۲ ماه قبل انتقاد از ناکارآمدبودن طرح منع تردد شبانه در کنترل کرونا بالا گرفته است و زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران، نیز اولین مقام رسمی در کشور بود که اعلام کرد این طرح تأثیری در کاهش شیوع کرونا ندارد.
۴ روز پیش هم علی خضریان، نماینده مردم تهران، در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به صورت جدی از این طرح انتقاد کرد و گفت که برای تردد شبانه فقط یک نرخ تعیین کردیم و شهر را برای افرادی که مشکلی با پرداخت این جریمه ندارند، قرق کردیم.
اگر خانوادهای بخواهد شبانه بیمارش را به بیمارستان ببرد، باید علاوه بر هزینههای بیمارستان جریمه منع تردد را هم پرداخت کند. درحالی که علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا، در گفت وگوی ویژه خبری روز شنبه اعلام کرده بود منع تردد شبانه برای شهرهایی که واکسیناسیون شبانه روزی دارند، لغو خواهد شد، ظهر روز گذشته نیز به صورت رسمی از برداشته شدن طرح محدودیتهای شبانه در همه کشور خبر داد.
وی با تأکید بر اینکه لغو این محدودیت به معنی آغاز دوباره شب نشینیها و ترددهای غیرضروری در شهرها نیست، گفت: برداشته شدن محدودیتهای تردد شبانه به این معنی نیست که با ترددهای غیرضروری، احتیاطهای مربوط به فراگیری کرونا را کنار بگذاریم. از هم وطنانمان میخواهیم به جز در موارد ضروری و اموری مانند تزریق واکسن در خیابانها تردد نکنند.
بااین حال دیروز علیرضا رحیمی، رئیس اداره آموزش و ترافیک پلیس راهور خراسان رضوی، در گفتگو با ایسنا گفت که هنوز خبری مبنی بر لغو محدودیت تردد شبانه در مشهد به ما اعلام نشده است.
رحیمی، دبیر کمیته اطلاع رسانی ستاد اجرایی مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیز دراین باره به شهرآرا اعلام کرد که بعد از تعیین مراکز واکسیناسیون شبانه روزی در مشهد، ستاد اطلاع رسانی کرونای استان برای لغو محدودیتهای شبانه تصمیم گیری میکند.
از شنبه و با اعلام وزارت بهداشت، واکسیناسیون دانشجویان در سراسر کشور آغاز شد، اما تکمیل بودن ظرفیت همه مراکز واکسیناسیون در مشهد و نبود نوبت برای تزریق، اصلیترین مشکل این روزهای دانشجویان برای دریافت واکسن کروناست. رحیمی با بیان اینکه دانشجویان برای دریافت واکسن بهتر است به دانشگاههای محل تحصیلشان مراجعه کنند، گفت: دانشجویان بدون دریافت نوبت از سایت به مراکز تجمیعی و سایر مکانهای پیش بینی شده برای دریافت واکسن مراجعه نکنند و آنهایی که در دانشگاه فردوسی و آزاد مشهد تحصیل میکنند، باتوجه به پیش بینی سازوکار تزریق واکسن در این دانشگاهها، برای واکسیناسیون به همین مراکز مراجعه کنند.
عادل سپهر، مدیر دفتر ریاست و روابطعمومی دانشگاه فردوسی مشهد، نیز در گفتگو با خبرنگار ما از پایان واکسیناسیون دانشجویان دکتری خبر داد و گفت: از روز گذشته ثبت نام و واکسیناسیون برای دانشجویان ارشد دانشگاه آغاز شده است و از یکی دو روز آینده دانشجویان کارشناسی با ثبت نام و دریافت نوبت از سایت واکسیناسیون دانشگاه فردوسی مشهد میتوانند واکسن کرونا دریافت کنند.
وحید حاجیان، مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، هم با اشاره به آغاز واکسیناسیون دانشجویان این دانشگاه از روز گذشته به خبرنگار ما گفت: فعلا و باتوجه به حجم زیاد مراجعه دانشجویان به پایگاه تجمیعی دانشگاه آزاد، این مرکز تا هفته آینده فقط به دانشجویان دانشگاه آزاد واکسن کرونا تزریق خواهد کرد و به محض کم شدن بار مراجعات، پذیرای سایر دانشجویان هم خواهیم بود.
سرانجام متولدان ۱۳۷۰ در همه مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشمول دریافت واکسن شدند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با اعلام این خبر گفت: پیش از این متولدان ۱۳۷۰ به قبل در مناطق حاشیه شهر مشهد مشمول دریافت واکسن کرونا بودند که با هماهنگیهای انجام شده و تخصیص واکسنهای موردنیاز، افراد متولد ۱۳۷۰ و قبل از آن در همه مناطق زیرپوشش این دانشگاه میتوانند برای دریافت واکسن اقدام کنند.
مهدی قلیان با اشاره به آخرین آمار واکسیناسیون در مشهد افزود: تاکنون یک میلیون و ۸۱۶ هزار نفر در استان واکسن دریافت کرده اند و ۵۹ درصد گروههای هدف ۱۸ سال به بالا در حوزه زیرپوشش این دانشگاه واکسینه شده اند که میانگین آن در گروههای سنی مختلف بین ۳۰ تا ۹۰ درصد بوده است.
فرمانده ستاد اجرایی مبارزه با کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم وضعیت فعلی مشهد را شکننده خواند و گفت: اکنون روند کاهش بیماران بستری و سرپایی در مناطق زیرپوشش بسیار شکننده است و در برخی مناطق با افزایش یا کاهش بیماران به صورت مقطعی روبه رو هستیم و تمام شهرهای زیرپوشش فارغ از رنگ بندی کرونایی باید در حالت آماده باش باشند.
شاپور بدیعی ادامه داد: باتوجه به نزدیک شدن به فصل سرما و بروز بیماریهای ویروسی، لازم است بیش از پیش به رعایت دستورالعملهای بهداشتی توجه شود و ما هم درحال بررسی و ارزیابی همه اقدامات انجام شده در موج پنجم کرونا هستیم تا در صورت آغاز موج بعدی بتوانیم هرچه سریعتر به بیماران خدمت رسانی کنیم.