محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ واردات واکسن کرونا برخلاف سه چهارماه قبل سرعت بیشتری گرفته است و با ۴۰ میلیون دز واکسنی که تا انتهای شهریور به ایران میرسد و محمولههایی که حالا به جای یک میلیون، ۵ میلیون دز وارد میشود، به احتمال زیاد وعده دولت مبنی بر پایان واکسیناسیون همه گروههای هدف تا بهمن ماه عملیاتی میشود.
پیش از این سهمیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد از محمولههای وارداتی نهایت به ۸۰ هزار دز میرسید، اما با افزایش واردات، این سهمیه افزایش محسوسی داشته است و بیش از ۲۵۰ هزار دز واکسن کرونا به مشهد اختصاص داده شده است و حالا سؤال اینجاست که با وجود این افزایش سهمیه و گروههای سنی که باید واکسینه شوند، پایگاههای تجمیعی واکسیناسیون فعلی مشهد با ظرفیت اسمی ۱۲۰ هزار دز در روز جوابگو خواهد بود یا باید پایگاههای دیگری هم به چرخه واکسیناسیون اضافه شوند؟
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه افتتاح مرکز واکسیناسیون مشهدمال اعلام کرد که امکان واکسیناسیون ۱۲۰هزار نفر در روز در دانشگاه علوم پزشکی مشهد فراهم شده است؛ مسئلهای که استاندار خراسان رضوی هم چند روز بعد به آن اشاره کرد و از افزایش زیرساخت واکسیناسیون در محدوده دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا ۱۰۰ هزار دز در روز خبر داد.
دبیر کارگروه اطلاع رسانی کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در گفتگو با خبرنگار ما و با تأیید وجود چنین ظرفیتی در پایگاههای تجمیعی و ثابت واکسیناسیون دانشگاه گفت: اکنون ظرفیت عملیاتی واکسیناسیون در این دانشگاه در حدود ۴۰ هزار دز در روز است که بدون اضافه کردن پایگاه و مرکز جدید، امکان دو برابر شدن ظرفیت فعلی و حتی افزایش آن تا ۱۲۰ هزار دز در روز هم وجود دارد.
حمیدرضا رحیمی با تأکید بر اینکه با فراخوان گروههای سنی جدید، به ویژه متولدان دهه ۶۰، نیاز به مراکز بزرگ تری در مشهد داریم، ادامه داد: جمعیت متولدان دهه شصت و هفتادی بسیار زیاد است و برای واکسیناسیون این گروهها و جلوگیری از تجمع در پایگاههای فعلی، باید مراکز بزرگ تری تجهیز و بهره برداری شود تا سرعت واکسیناسیون افزایش پیدا کند.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد طرح توسعه مراکز واکسیناسیون تجمیعی را روز شنبه به ستاد استانی کرونا ارائه کرد و منتظر نظرات و تصمیم گیری این ستاد درباره این طرح هستیم و در صورت نیاز برخی از سازمانهای دولتی برای کمک به دانشگاه علوم پزشکی در امر واکسیناسیون باید وارد میدان شوند.
حدود ۶۰ روز پیش و هم زمان با افزایش تصاعدی آمار ابتلا و بستری در مشهد و خراسان رضوی، وضعیت کرونایی مشهد دوباره قرمز شد و اکنون طبق آخرین گزارش سامانه ماسک وزارت بهداشت، وضعیت مشهد از قرمز به نارنجی تغییر کرد.
همچین وزارت بهداشت نیز اعلام کرد ۴۴۴نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا فوت کرده اند و ۱۶ هزار و ۶۵۴ نفر دیگر نیز به این بیماری مبتلا شده اند.
اداره کل روابط عمومی استانداری: استاندار خراسان رضوی با توجه به نارنجی شدن رنگ مشهد بیان کرد: با تغییر رنگ مشهد، میل به حضور در این شهر و زیارت افزایش پیدا میکند که میطلبد محدودیتهای ویژهای برای شهر مشهد در ایام مناسبتی پیش رو در دستور کار باشد.
محمدصادق معتمدیان در جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا استان با اشاره به اینکه فقط ۹ شهرستان استان در وضعیت قرمز قرار دارند، اظهار کرد: آمارها نشان میدهد از پیک پنجم عبور کرده و ابتلاءها و بستری کاهش داشته است، اما وضعیت فعلی استان شکننده است و در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی دچار مشکل خواهیم شد.