صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آیا کرونا به شکاف طبقاتی دامن زده است؟

  • کد خبر: ۸۱۱۴۸
  • ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۲
کرونا شاید در انتقال عادل بود، ولی در خیلی چیز‌های دیگر نه. این ویروس باعث شد شکاف طبقاتی اقشار مختلف مردم بیشتر از گذشته آشکار شود. دوگانه آن‌هایی که توانستند هنگام مریضی مدت‌ها در خانه بمانند و استراحت کنند و نگران وضع مالی خودشان نباشند در مقابل کسانی که کرونا باعث تعطیلی کاروکاسبی شان شد.

گروه جامعه | شهرآرانیوز؛ بعد از همه گیری کرونا یک جمله بین مردم دهن به دهن می‌چرخید. اینکه «کرونا عادل است.» فقیر و غنی نمی‌شناسد، هرکسی بی احتیاطی کند گرفتارش می‌شود، اما کرونا شاید در انتقال عادل بود، ولی در خیلی چیز‌های دیگر نه. این ویروس باعث شد شکاف طبقاتی اقشار مختلف مردم بیشتر از گذشته آشکار شود. دوگانه آن‌هایی که توانستند هنگام مریضی مدت‌ها در خانه بمانند و استراحت کنند و نگران وضع مالی خودشان نباشند در مقابل کسانی که کرونا باعث تعطیلی کاروکاسبی شان شد و ناچار شدند در روز‌های قرنطینه کار کنند و باعث انتقال ویروس به دیگر اعضای خانواده شوند. از طرف دیگر، حتی موقع ابتلا و طی کردن فرایند بهبودی، خورد و خوراک و تأمین کالا‌های اساسی زندگی هم شکاف طبقاتی به وضوع دیده می‌شد و در برخی مواقع به اوج خودش می‌رسید.

روزنامه «شرق» در گزارش مفصلی همراه با گفتگو با دکتر احمد بخارایی، جامعه شناس ایرانی، این موضوع را بررسی کرده است. او گفته: «افرادی که مجبورند به دلایلی در جامعه حضور پیدا کنند، جبر اجتماعی و اقتصادی به این مسئله منجر می‌شود، همان طور که می‌دانید جایی هم در این مدت وجود نداشت تا به این افراد در زمان شیوع کرونا درآمد ماهانه بدهد تا به دلیل خطر ابتلا و رعایت قوانین در خانه بمانند.»

بخارایی گفته در برخی از کشور‌ها حتی افراد مجاز به فعالیت اقتصادی هم گاه به دولت اعلام کردند که ترجیح می‌دهند در خانه بمانند و تحت پوشش حمایت اقتصادی ۸۰ درصد دولت قرار گرفتند، اما در روز‌های اوج شیوع کرونا این اقشار آسیب پذیر بودند که ناچار شدند برای گذران زندگی روزمره فعالیت بیشتری داشته باشند و نتوانستند مقررات مربوط به کرونا را رعایت کنند.

بخارایی گفته: «مثلا فردی که یک کاسب جزء است، با وسیله نقلیه کار می‌کند یا دست فروش است، کاملا در معرض ابتلا قرار دارد، ولی در این شرایط باید برای زنده ماندن در جامعه حضور داشته باشد و برخی از قوانین مربوط به محدودیت‌های کرونا را هم زیر پا بگذارد.»

این جامعه شناس ایرانی البته با این مسئله که کرونا دلیل اصلی شکاف اجتماعی در بین طبقات مختلف مردم شده، مخالف است و اعتقاد دارد این شکاف نه حالا که بعد از سال‌های جنگ به وجود آمده است: «به نظر می‌رسد این دوقطبی شدن‌ها در حوزه‌های مختلف حالا بیشتر از قبل به نمایش درآمده است؛ یعنی آنچه پنهان بود بیشتر عرض اندام کرده و به واسطه کرونا بیشتر گردوغبارهایش کنار رفته و خود واقعی اش مشخص‌تر شده است.»

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.