۱۶آذر۱۳۹۷ بود که بهدلیل قانون منعبهکارگیری بازنشستگان، خبر انصراف احمد ضیائی از ریاست فدراسیون والیبال منتشر و افشین داوری نیز بهعنوان سرپرست فدراسیون و جایگزین موقت او معرفی شد. پس از این موضوع درحالیکه بیشتر کارشناسان و اهالی این رشته انتظار داشتند با توجه به سال پرترافیک والیبال هرچهسریعتر انتخابات برای معرفی رئیس جدید فدراسیون برگزار شود، اما این اتفاق رخ نداد. سرپرستی افشین داوری نزدیک به ۱۰ ماه در فدراسیون والیبال ادامه داشت (با بهپایانرسیدن دوره ششماهه، سرپرستی داوری در والیبال غیرقانونی بود) تا اینکه پس از ثبتنام نامزدها در تاریخ ۹ تا ۲۴شهریورماه و مخالفت وزارت ورزش با حضور داوری در انتخابات والیبال، او از سمتش در فدراسیون برکنار شد. با کناررفتن داوری، علی فتاحی، دبیر فدراسیون، بهعنوان سرپرست جدید انتخاب شد. بهنام محمودی، پیشکسوت والیبال کشورمان، درباره تأخیر در برگزاری انتخابات گفت: واقعیت این است که همه اهالی والیبال از این اتفاق گله دارند. بارها گفتهام که نفراتی، چون آقای داورزنی و یزدانیخرم زحمات زیادی برای والیبال ایران کشیدهاند و ما نمیتوانیم اسامی این نفرات را از تاریخ والیبال کشور پاک کنیم، اما موضوع روز این است که والیبال به رئیس جوان و متخصص نیاز دارد تا بتواند مسیر پیشرفت خود را با سرعت بیشتری طی کند و به اوج برسد. ما سالها برای نفرات جوان و مدیران والیبالی خود از بیتالمال هزینه کردهایم، بهتر است با برگزاری انتخابات و انتخاب یک مدیر جوان، والیبال را به مسیر پیشرفت هدایت کنیم.
درحالیکه بیشتر کارشناسان والیبال از عدم برگزاری انتخابات گله داشتند، سرانجام ثبتنام کاندیداها صورت گرفت تا فضا کمی آرامتر شود؛ اما با ثبتنام محمدرضا داورزنی بهعنوان نامزد انتخابات والیبال، بار دیگر انتقادها از وزارت ورزش بهدلیل برگزارنشدن و احتمال مهندسیشدن مجمع بالا گرفت. اکنون نزدیک به ۲ ماه است که ثبتنام از نامزدهای انتخابات فدراسیون والیبال نیز صورت گرفته، اما همچنان خبری از تأییدصلاحیتها، مشخصشدن نامزدها و زمان برگزاری انتخابات نیست تا همچنان شاهد بیثباتی در فدراسیون والیبال بهدلیل نبود رئیس باشیم.
با توجه به ثبتنام داورزنی، بسیاری از کارشناسان معتقدند که اگر قرار است عدالت و صداقت در مجمع والیبال اجرا شود، داورزنی باید از سمتش در وزارت ورزش استعفا کند؛ تصمیمی که تا این لحظه ازسوی معاون توسعه ورزش قهرمانی وزیر ورزش گرفته نشده تا با انتقادهای جدیتری همراه شود. جهانگیر سیدعباسی، کارشناس والیبال ایران، پیشتر دراینباره گفته بود: اگر داورزنی در انتخابات حاضر شود، به احتمال زیاد رأی میآورد و نیازی به مهندسیکردن انتخابات نیست. او هم پشتوانه وزارت را دارد و هم در خانواده والیبال شناختهشده است. اما برای من این سؤال است که آیا تااینحد ضرورت دارد که یک نفر هم معاونت وزارت ورزش باشد و هم ریاست فدراسیون والیبال را همزمان در اختیار داشته باشد؟ آیا شخص دیگری را نداریم؟ در این شرایط رسیدگی به هر ۲ بخش سخت خواهد بود و امکانپذیر نیست. اگر داورزنی در وزارت سرپرستی معاونت ورزش قهرمانی را برعهده داشته باشد، نمیتواند آنطور که باید به والیبال رسیدگی کند.
با توجه به این شرایط، باید دید چرا وزارت ورزش و جوانان هیچ اقدامی در رابطه با برگزاری انتخابات فدراسیون والیبال انجام نمیدهد تا در این روزهای حساس برای والیبال ایران که انتخابی المپیک در چین را پیشرو دارد، رئیس جدید برنامهها را با رسیدگی دقیقتری پیگیری کند. اقدامی که فتاحی، سرپرست فعلی فدراسیون، بهتنهایی و با توجه به نبود مسئولان کمیتههای مختلف فدراسیون بهعنوان بازوان والیبال ایران، در انجام آنها ناتوان خواهد بود.