صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

خبر خوش اقتصادی دولت در آذرماه چیست؟

  • کد خبر: ۸۶۱۰۴
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۴
  • ۱
به بهانه وعده معاون اقتصادی رئیس جمهور، با بازخوانی «نقشه راه اقتصادی رئیسی» به نظر می‌رسد پرداخت کارت اعتباری معیشت در دستور کار باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، معاون اقتصادی رئیس‌جمهور وعده داد که دولت در ماه آینده خبر‌های خوشی برای مردم در زمینه جبران هزینه‌های زندگی آنان خواهد داشت. خبر‌های خوشی که می‌توان براساس وعده‌های قبلی اعطای کارت اعتباری را گمانه زنی کرد.

محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در حاشیه نشست مشترک با کمیسیون اقتصادی مجلس در جمع خبرنگاران با بیان این که دولت در زمینه بهبود معیشت مردم و پیشرفت اقتصادی برنامه‌ریزی مشخصی داشته است، اظهار کرد: بزرگ‌ترین آسیبی که در آغاز به کار دولت سیزدهم با آن روبه رو شدیم، کسری ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی بودجه بود که این عدد هم اکنون به مقدار زیادی در حال رفع شدن است. وی با بیان این که اکنون استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول بدون پشتوانه به صورت کامل قطع شده است، ادامه داد: درآمد‌های جدیدی تعریف شده تا از فشاری که روی مردم است کاسته شود و دولت با استفاده از جیب مردم به دنبال تامین هزینه‌های خود نباشد.

رضایی با اشاره به در نظر گرفتن دو برنامه در حوزه معیشت برای کنترل گرانی‌ها و جبران هزینه‌های تحمیل شده به زندگی مردم گفت: برای کنترل گرانی‌ها، ستاد تنظیم بازار شکل گرفته و اکنون در همه استان‌ها مستقر شده است و برای جبران هزینه‌هایی که به زندگی مردم تحمیل شده نیز برنامه ریزی‌هایی انجام شده است و امیدوارم در این زمینه در آذرماه، خبر‌های خوشحال کننده‌ای برای مردم داشته باشیم. معاون اقتصادی رئیس جمهور همچنین با اشاره به لزوم همبستگی مسئولان برای حل مشکلات اقتصادی کشور تأکید کرد: در این مسیر حتی از ایرانیان خارج از کشور نیز دعوت می‌کنیم سرمایه‌های فکری و مالی خود را وارد ایران کنند چرا که فضا در داخل کشور به سرعت در حال تغییر و همه زیرساخت‌های لازم برای جهش اقتصادی در حال فراهم شدن است.

این اظهارات با گمانه زنی‌هایی همراه شد که برخی از آن به بهبود وضعیت اقتصادی در سطح کلان و برخی دیگر به رونمایی از اصلاحات دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ که نیمه آذرماه به مجلس ارائه می‌شود، اشاره داشتند، اما بررسی‌های خراسان، نشان می‌دهد که مروری بر وعده‌های انتخاباتی رئیس جمهور می‌تواند از اظهارات رضایی رمزگشایی کند. بر اساس وعده‌های کمی و زمان داری که رئیس جمهور و نماینده اقتصادی وی در برنامه‌های انتخاباتی اعلام کرده بودند که جزئیات آن با تیتر «نقشه راه اقتصادی رئیسی» در تاریخ ۳۰ خرداد امسال در روزنامه خراسان منتشر شد، برای موعد زمانی آذر امسال وعده داده شده است که برای خانوار‌های ۵ دهک اول کارت اعتباری معیشت صادر شود که به هر یک اعضای خانوار ماهیانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان اختصاص یابد.| ایران جیب

خبر خوب رضایی درباره کارت رفاهی‌ست؟

تجارت نیوز نیز در این زمینه نوشت: معاون اقتصادی رئیس جمهور گفته است: آذر ماه اخبار خوبی برای مردم داریم. یک گمانه پرداخت کارت رفاهی است. گمانه بعدی تامین کسری بودجه دولت از طریق عرضه اولیه شرکت‌های دولتی در بورس است که به زعم دولت می‌تواند موجب کاهش تورم شود.

معاون اقتصادی رئیس جمهور گفته است: آذر ماه اخبار خوبی برای مردم داریم. مجموعه دولت نیز همواره از کمک به معیشت خانوار گفته‌اند. محسن رضایی نیز از طرفداران افزایش مبلغ یارانه‌هاست.

به نظر می‌رسد این خبر خوب معاون اقتصادی رئیس جمهور برای مردم از جنس یارانه باشد. البته گمانه دیگری نیز مطرح می‌شود که شاید دولت قصد دارد برای تامین کسری بودجه اموال مازاد خود را در بورس عرضه کند و از این طریق مردم سهامدار شرکت‌های دولتی شوند.

از ماه‌ها قبل رئیس‌جمهور دولت سیزدهم وعده اعطای کارت رفاهی در آذر امسال را وعده داده است.

آنطور که رئیس جمهور وعده داده به ۵ دهک اول جامعه کارت رفاهی پرداخت می‌شود. بر این اساس به ازای هر یک از اعضای خانوار در سه دهک اول ۲۰۰ هزار تومان و دو دهک بعدی ۱۵۰ هزار تومان اعتبار ماهانه قرض‌الحسنه با کارمزد دو درصد تخصیص یابد.

یعنی خانوار پنج نفره‌ای که در سه دهک اول باشد یک کارت اعتباری دریافت می‌کند که هر ماه یک میلیون تومان شارژ می‌شود. اگر همین خانواده پنج نفره در دهک چهار و پنج باشد، کارت اعتباری که می‌گیرد ماهانه ۷۵۰ تومان اعتبار دارد.

در این برنامه آمده که طرح اعطای کارت اعتباری معیشت خانوار از آذر امسال اجرایی می‌شود.

برآورد می‌شود که این پنج دهک بیش از ۴۰ میلیون نفر باشد، احتمالا این تعداد همان گروه‌هایی هستند که مشمول حمایت‌های معیشتی در آذر سال قبل شدند.

در سال گذشته نیز دولت در نیمه دوم سال برای مردم کمک معیشتی در نظر گرفت. در آن زمان دولت گفت به پنج دهک یعنی حدود ۴۲ میلیون نفر یارانه می‌دهد که در نهایت نیز به ۳۴ میلیون نفر یارانه کرونا داد.

احتمالا منظور از پنج دهک اول هدف کارت اعتباری معیشتی خانوار همین ۴۲ میلیون نفر باشند. البته دولت به حدود ۳۴ میلیون نفر یارانه ۱۰۰ هزار تومانی پرداخت کرد. همپچنین در آذر پارسال مرحله دوم وام یک میلیون تومانی کرونا را پرداخت کرد. در آن زمان هفت میلیون خانوار مشمول این طرح حمایتی شدند.

آیا مردم سهامدار شرکت‌های دولتی می‌شوند؟

با توجه به این که دولت با کسری بودجه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی روبه روست، احتمالا خبر خوب دولت درباره تامین کسری بودجه باشد.

پیگیری‌ها نشان می‌دهد که دولت قصد دارد بخشی از کل کسری بودجه خود را از طریق فروش اموال مازاد دولت و عرضه اولیه در بورس تامین کند. یک گمانه دیگر برای خبر خوب معاون اقتصادی رئیس جمهور جبران کسری بودجه دولت به طریقی‌ست که منجر به افزایش تورم نشود. در شرایط مردم می‌توانند با خرید عرضه اولیه‌های شرکت‌های دولتی سهامدار بورس شوند.

پیش از این نیز در دولت دوازدهم موضوع گشایش اقتصادی مطرح شد. دولت روحانی قصد داشت با فروش نفت در بورس بخشی از کسری بودجه خود را جبران کند، اما سهامداران از طرح دولت استقبالی نکردند.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مهدی
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۳
خوبه
به شرطی که دیگه چیزی گرون نشه